Çeyizlerin Toplamı Ne Kadar Tutar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi giza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

giza

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
192
4
316
37
İstanbul
Merhaba hanımlar..Ben çeyiz alıp öyle evde biriktirmeye karşı olanlardanım..Düğüne 2 3 ay kala tüm eşyalarımı almak istiyorum.Ve size sormak istediğim çeyizlerin toplam tutarı ne kadara patlar bana..Tahmini rakamları duymak istiyorum..

Annemin çeyiz al al diye diretmesinden sıkıldım pff :bbo:

Sitede aradım taradım ama en uygun yer burası diye düşündüm.Yanlış yere açmışsam affola olumunekankayizsmile

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bence yavaş yavaş başlanmalı, benim fikrim, para olunca tabi alınır ama eksikler pek bitmiyor, bi yerden yavaş yavaş başlamak lazım sıkışmamak için sonradan.ben 1 yıl önceden başladım yavaş yavaş ,çünkü epey tutuyor gerçekten, ayrıca eksikleri daha cok görmeye başlıyosun kaba olanları aldıkça ve bittikçe. benim fikrim tabi. kolay gelsin.

canım bence yavaş yavaş başlanmalı, benim fikrim, para olunca tabi alınır ama eksikler pek bitmiyor, bi yerden yavaş yavaş başlamak lazım sıkışmamak için sonradan.ben 1 yıl önceden başladım yavaş yavaş ,çünkü epey tutuyor gerçekten, ayrıca eksikleri daha cok görmeye başlıyosun kaba olanları aldıkça ve bittikçe. benim fikrim tabi. kolay gelsin.

valla bende senin gibi düşüyodum ama alıncak şey o kadar çok ki bir yerden başlamak gerekiyor kesinlikle anneni dinle bence çünkü son anda aldığında çok alakasız şeyler alabilirsin ama önceden alınca insan daha bi titiz davranıyor

arkadaslara katiliyorum.. al al bitmiyo mübarek :-) annen hakli..
üstelik dügüne 2-3 ay kala baska telaslarin oluyor, ceyiz alisverisini kendini stres etme o dönemde..

maddi durumun iyiyse alma bencede
artık evde yer kalmıyor çeyiz koymak için
ben yavaş yavaş alıyorum çünkü herşeyimi kendi gücümle yapıccağım ailemin maddi desteği olmuycak
he para biriktirip almayı bende düşündüm ama para biriktiremiyorum bişiy oluyor harcıyorum mutlaka

bence yavaş yavaş almaya başla yoksa unuttuğun çok şey karşına çıkar... tabi bu benim fikrim. parayı gerçekten biriktirebilirsen büyük olanları o zaman alırsın detayları almaya şimdi başlarsın

bence yatak odasını da siz alcaksanız 12 13 bin tl mutlaka gidiyor ben sandık içini hiç saymadım bile :) onlarada baya onlarada baya gider heralde 15 bin lazım heralde:)

Ben de çeyiz hazırlamak zorunda olup hazırlamayanlardanım. kaydirigubbakcemile3 Odamda çeyiz için yer yok. Ev müsait değil. Zaten öğrenciyim çanak, çömlek alacağıma kitap alırım diyorum kaydirigubbakcemile2
Bence daha sonra al. Eksik tabiki bitmez. Fiyat konusunda birşey diyemem ama 10- 15bin kadar tutar diye düşünüyorum.
Kolay gelsin :lepi:

maliyet hesabı epey büyük geliyor. maliyeti daha uygun esyalar alsa bile nerden baksan bir milyarın ustunde hesap cıkıyor.. büyük türden esyaları saymıyorum.. tam olsun istiyorsan bu böyle..
ayrıca bence şimdiden basla. bitmiyor..
o ceyizi alıp bir kenarda her gecen gun biriktigini görmek bile baska güzel..
ben her aldıgımda bikaç kere bakarım,benım ıcın ayrı mutluluk cunku..bugünde evime yolladım malesef ceyizin birikintisi kalabalıgı bile güzel..sende başla anlarsın cnm
Allah güzellikler göstersin hepimize inş.

Arkadaşların dedikleri doğru 10 milyarı kesin geçer.
Kızın çeyizi demek çanak çömlek, bir evde ihtiyaç duyulan tüm eşyalar demek.
Erkek tarafı yalnızca mobilya beyaz eşya alır, çok gibi durur ama aslında fazla olan kızın çeyizidir.
1,5 ay kaldı düğünüme ve dünya kadar eksik var.
Sağolsun ailem alıyor çoğunluğunu bana birşey kalmıyor.
Ama şu 1,5 ay içinde yatak odasıda dahil olmak üzere yaklaşık 5,5 milyarlık alacağımız var.
Önceden alınanları saymıyorum bile.
Koli koli annem onları hazırladı bile.

Gördüklerini gücünün yettiklerini şimdiden almalısın. Yada evlilik düşünüyorsun.
O kadar çok eksik çıkıyorki, akla gelmedik ve öyle maddiyat gerektiriyorki bu iş içine girince anlarsın. Ama tavsiyem geç kalma.

Hepinize çok teşekkür ederim..

Şu an öğrenciyim.Aöf okuyorum.Ayrıca çalışıyorum da..Ama aldığım para okul ve ev masraflarına anca yetiyor.Çeyiz alıp ekonomik anlamda sıkışmak istemiyorum açıkçası.
Aileme yük olsun istemiyorum.Düğüne 2 3 ay kala tüm eeşyalarımı alıp evlendikten sonra bunları taksitle ödemeyi planlıyorum.Bir de yatak odası vs bizde kız tarafı almıyor.Bunu gözönüne alırsak 7-8 bin yeter gibime geliyor.Evimi öyle çok doldurmak istemiyorum.Fazla eşya sevmiyorum :)

Ne demiş Can Yücel:

Çok eşyan olmayacak mesela evinde
Paldır küldür yürüyebileceksin

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Merhaba hanımlar..Ben çeyiz alıp öyle evde biriktirmeye karşı olanlardanım..Düğüne 2 3 ay kala tüm eşyalarımı almak istiyorum.Ve size sormak istediğim çeyizlerin toplam tutarı ne kadara patlar bana..Tahmini rakamları duymak istiyorum..

Annemin çeyiz al al diye diretmesinden sıkıldım pff :bbo:

Sitede aradım taradım ama en uygun yer burası diye düşündüm.Yanlış yere açmışsam affola olumunekankayizsmile

Canım bence almak lazım belli bir yaşa gelinmişse okul bitmişse evlilik te düşünülüyorsa neden alnımasın ki , ben baya bişi aldım çünkü bazen çok uygun kampanyalar oluyor, mesela kampanyadayken 10 tl ye alacağın bişiyi daha sonra 20 tl ye almanın anlamı yok bence. :hulya:

banada nişanlanmadan almak mantıksız geliyordu nişanlandıktan sonra kendi evini kurmak için alıyosun baya eğlenceli oluyor...annem çeyiz deyince cinlerim tepeme çıkıyor kavga ediyorduk:)dantele falan hala karşıyımda gerçialsanaalsanasmile

banada nişanlanmadan almak mantıksız geliyordu nişanlandıktan sonra kendi evini kurmak için alıyosun baya eğlenceli oluyor...annem çeyiz deyince cinlerim tepeme çıkıyor kavga ediyorduk:)dantele falan hala karşıyımda gerçialsanaalsanasmile

haha aynı ben kaydirigubbakcemile4

Zaman daralınca zaten başka dertler koşturmacalar oluyor, tabak çanak vs. bakmaya zaman bile olmuyor. Sırf ihtiyacın var diye alıvermek durumunda kalabilirsin zaman darlığından çok fazla seçenek bakamayabilirsin. O nedenle bence ne kadar erkenden almaya başlarsan o kadar seçeneğin olur. Ayrıca kampanya indirim vs. de takip edebilirsin, indirim denk gelinmce alıverirsin. Senin evlenmenden 2-3 ay öncesinde alman gereken şeylerde indirim denk gelmeyebilir ve çok para harcayabilirsin. Zaman da genişken beğendikçe, fiyatını uygun buldukça alıp kenara koymak lazım. Ben de 1 yıl kadar önceden başladım ve keşke daha da çok şey alsaymışım diyorum. Tabak çanak ev tekstili tarzı eşyalara başlamak lazım en erkeninden.

evlenmeye karar verdiğin andan itibaren mutlaka çeyiz yapılması gerektiğini düşünüyorum. o kadar çok alınacak şey varki nişanlandıktan sonra alırım, düğüne 3 ay kala alırım mantıklı gelmiyor açıkçası. o kadar detay varki al al bitmiyor gerçekten. imkanların elverdiği ölçüde taksitle olabilir kampanya dönemlerinde olabilir mutlaka birşeylerini almaya başla. birde genel olarak kampanyaları takip edersen beğendiğin şeyleri ucuza alabilirsin ama düğüne yakın böyle bir imkanın olmayabilir. bir de o zaman mecburen alman gerektiği için çok beğendiğinden değil mecburiyetten almış olabilirsin.

benim evlenmeme 3 sene var

aöf okuyordum senin gibi çalşıyordum .. ee tabi dersaneye gidiyordum aöf bitti yeni diplomamı aldım..
ama çeyiz alıyorum yavaş yavaş öyle pat diye almıyorum mesela müsafir yemek takımı , çatal bıçağı , tencere setini aldım.. kampayaları takip ediyorum öyle daha güzel arar ara magzaları dolaşıyorum berbardoyu gürali kütahyayı.. daha alacağım çok şey var ama kendim ödeyip borçsuz evlenip hemen çocuk istiyorum vee 3 yıla yayıcam çeyimzi tamamlıcam rabbim nasip ederse çünkü bi anda alamaya kalkarsam sırf almak için bişeyleri alabilirm ama şimdi tek tek dolaşıyorum hangisi içime sinerse ou alıyrum acele etmeden .. ayrıca kendi evine bişey aldığını bilmek çok güel şey.. ve agustos böceğiyle krıncayı hatırla.. şıkıştırma son 3 aya kendini sadece gelinliğinle ilgilen rahat rahat ..

Son düzenleme:
Eğer para ayıramayacak durumdaysan en azından sana çok yük olmayacak şeylerden başla.Mesela 1 ay bir nevresim al diğer ay pike takımı taksitle falan.Zaten bir kere bulaştın mı paçanı kurtaramıyorsun.

Aslında internetten satış yapan sitelerden araştırarak fikir sahibi olabilirsin fiyat konusunda biraz:).

Son düzenleme:
cnm kenara para koyamayacaksan bence yavaştan almaya başla sen.. ben öğrenciyken hiçbir şey almadım. çalışmaya başlayınca da ufak tefek şeylerden başladım. o kadar çok eksik var ki bi anda alınmasının imkani yok. hem zevkli oluyor almak. fiyatı uygun olanlardan, kullanmaktan zevk alacağın şeylerden başla. evlenince öderim demişsin ama aynı şeyi evleneceğin kişinin de yapacağını düşünsene. bir sürü borçla evleneceksiniz. ne kadar iyi anlaşsanız da borç olunca mutlaka tartışmalar oluyor sebepsiz yere yakın bi arkadaşımdan biliyorum.. tabi ki herkesin evliliği aynı olmaz ama bence borçsuz evlenmek daha iyi. bazı internet sitelerinde kampanyalar oluyor onları takip et nevresimlerden başla. en çok onlar gerekiyor. dantel falan ben de sevmiyorum olmasa da olur.. ayy ne çok yazdımkaydirigubbakcemile3

Back
X