Çeyizinizde alıp da pişman olduklarınız

yesilruya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
796
309
Kizlar merhaba. Malum hepimiz ceyiz bagimlilari, surekli bir seyler alma telasindayiz. Bazen hizimizi da alamiyoruz :) Sonradan tereddut de ediyoruz fazla mi oldu, kalteli midir, ya da erken mi aldim diye.
Evlenen arkadaslardan, keske ceyizde sunu almasaydim, kullandim memnun kalmadim, ya da bu kadari fazla geldi diyenler varsa biz de tecrubelerinden faydalanmak isteriz :) Bekar kizlardan da hizini alamayanlarin tecrubelerini de merak etmiyor degiliz :KK66:
Ceyiz hakkindaki keskelerimizi bu baslikta toplayalim :)

Ben de yeni konu acmaya calistim ama bulamadim nasil olacagini. Yeni konu ac yazisini bir turlu bulamadim yaaa

Bence de bornoz kullanışsız oluyor,ikincisi ekmek kızartma makinesi ..Ben onların arasına kahvaltı takımını da koydum ..Umarım yardımcı olabilmişimdir ..

Bornoz almayin :-) banyo havlulari yetiyo :-)

Bornoz nasıl gereksiz? Daha düğüne birkaç ay var, bornozu da almadım ama günlük hayatta bile bornozsuz olmaz diyorum, evliyken kesin lazım olur bence ya :)

Ben de evlenmedim hala ama yemek takımlarıyla ve ayrı alınan 3 takım çaydanlığım var, ikimiz de çok çay içen insanlar değiliz, bana o kadar çaydanlık gereksiz gibi geliyor. Bir de tencere takımları, çok fazla olması gereksiz. Bir takım misafirler falan geldiğinde yemek yapmak için büyüklerinden, bir tanesi bir başımızayken yemek yapmak ve yemekleri ısıtmak için küçük olsa bir de tava olsa yeter. Benim 3 takım tencerem var kara kara düşünüyorum nereye koyacağım o kadar şeyi diye :)

Benim kullanmadiklarim..Fritöz( tenceredeki daha güzel oluyomus),bornoz ķışın kullaniyorum bi takim yetiyo,mutfakta su plastik pataes ezici iste ıvir zivirlardan cok almisim cekme eler falan hem dolu bide gazetelik mi oluyo o boy aynasi ondan var yer kapliyo darlaniyorum...

Bornoz nasıl gereksiz? Daha düğüne birkaç ay var, bornozu da almadım ama günlük hayatta bile bornozsuz olmaz diyorum, evliyken kesin lazım olur bence ya :)

Ben de evlenmedim hala ama yemek takımlarıyla ve ayrı alınan 3 takım çaydanlığım var, ikimiz de çok çay içen insanlar değiliz, bana o kadar çaydanlık gereksiz gibi geliyor. Bir de tencere takımları, çok fazla olması gereksiz. Bir takım misafirler falan geldiğinde yemek yapmak için büyüklerinden, bir tanesi bir başımızayken yemek yapmak ve yemekleri ısıtmak için küçük olsa bir de tava olsa yeter. Benim 3 takım tencerem var kara kara düşünüyorum nereye koyacağım o kadar şeyi diye :)
Canim ceyiz gormeye gelirken de caydanlik ve tencere getirenler oluyor. O sayi daha da artabilir :) Fazlasini annene birakirsin artik son care :)

Benim kullanmadiklarim..Fritöz( tenceredeki daha güzel oluyomus),bornoz ķışın kullaniyorum bi takim yetiyo,mutfakta su plastik pataes ezici iste ıvir zivirlardan cok almisim cekme eler falan hem dolu bide gazetelik mi oluyo o boy aynasi ondan var yer kapliyo darlaniyorum...
Fritoze cok kullanmiyorum diyenler oluyor evet. Bir de seye cok hevesleniyordum, bu tefalin 1 kasik yag ile bir seyler yapan fritozu. Onun da tadini begenmeyenler olmustu forumda, tam kizartma gibi olmuyor diye.

Tefal evde elim ayağım gibi. Onuna mutfak çok yağlanmıyor. Evde yağ kokusu olmuyor. Öncelik önemli. Kızartması muhteşem değil ama o olmadan benim için hayat zor.Şaka bir yana her yaptığı harika sayılmaz. Ama ben çok kullanıyorum. Çeyiz için gereksiz geliyor.

Ekmek makinesi, ki kendisi çok güzel ve hızlı hamur mayalar ama neredeyse hiç kullanmıyorum. Bileydim, Onun yerine yarı profesyonel standlı mikser alırdım. Evlilik alışverişimizdeki tek pişmanlığımız.

Canim ceyiz gormeye gelirken de caydanlik ve tencere getirenler oluyor. O sayi daha da artabilir :) Fazlasini annene birakirsin artik son care :)

Ay getirmesinler tencere çaydanlık falan, havlu falan getirsinler, ne bileyim terlik getirsinler :KK20: artık getirirlerse de dediğiniz gibi annelerimden birine veririm ne yapalım, ama getirmesinler ya işe yarar bir şey getirsinler yapmasınlar böyle şey hem boşuna masraf :p

Kızarmış ekmeği sanırım seven bir benim, hatta bayılıyorum..:rolleyes:

Anaannem de kara fırın gibi soba vardı, hala var hatta :KK66: çocukken köy ekmeklerinin üzerine yağ sürer doğru sobaya verirdik çıtır çıtır yerdik, çocukluktan kalma alışkanlığımdır yani..:KK36:

Tost makinem yok ama çünkü tostu sevmem, dışarda atıştırmalık olunca iyi bir yiyecek ama evde bana fast food hissi veriyor ne yazık ki, almadım o yüzden. Şuan evimiz de var mesela ama kullanmıyoruz hiç.

Kahvaltı takımına gelince sofra da yemeyi tercih edenler var, masa da yemeyi tercih edenler var. Bu da bir alışkanlık meselesi, biz 4 kişilik aileyiz biz servis tabakları kullanırız kahvaltı yaparken, herkesin önündedir. Bölmeli kahvaltılıkları da ortaya çıkarırız.

Evimiz de herkesin ayrı bornozu vardır. Bazen havlu kullanmak zorunda kalıyorum da çok sinirime dokunuyor her tarafımı kurutmaya çalıştıkça yani herkesin gördüğü, alıştığı düzen farklıdır. Bunlara genelleme yapmak abes olur bence..:KK51:

Son düzenleme:
çeyizde gereksiz şeylere karar verirken etrafınıza bakın :KK70: mesela herkes gereksiz der uyku seti bizim evimizde herkesin bir uyku seti var çok kullanırız bende 2 tane aldım. ekmek kızartma makinesi herkes gereksiz der ama bizim evde hiç ekmek çöpe gitmez kızartır mis gibi yeriz bende aldım bi tane 2 kişi illaki ziyan edeceğiz. fritoz hayatımda hiç kullanmadım almadım. ama tost makinesi alacağım mesela. yani evinize bakın neler kullanıyorsunuz olmayanlara alışmanız zor insan nasıl büyüdüyse öyle gidiyor.

çeyizde gereksiz şeylere karar verirken etrafınıza bakın :KK70: mesela herkes gereksiz der uyku seti bizim evimizde herkesin bir uyku seti var çok kullanırız bende 2 tane aldım. ekmek kızartma makinesi herkes gereksiz der ama bizim evde hiç ekmek çöpe gitmez kızartır mis gibi yeriz bende aldım bi tane 2 kişi illaki ziyan edeceğiz. fritoz hayatımda hiç kullanmadım almadım. ama tost makinesi alacağım mesela. yani evinize bakın neler kullanıyorsunuz olmayanlara alışmanız zor insan nasıl büyüdüyse öyle gidiyor.
Aynen, cok mantikli :) Oyle yapayim bari :)

heee benmde gereksizlerim varmı evet var mesela 2 tane sandığım var biri büyük beyaz sandığım biride nışanda getirdiler ben biraz klasik bir gelinim şimdiden dert aldı nereye koyacağım diye ama seviyom napim :KK45:

X