• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizime ne çıkaracam kafam dolu

bbbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
74
1
46
İstanbul
Kızlar,
bir zamanlar çeyiz için çabalayıp, evlenen arkadaşlarımınız kendi adıma söyliyeyim tecrübelerine ihtiyacım var,
forum da bir sürü çeyiz listesi var yüzlerce üründen oluşan,
eksiksiz muhakkak olmayacak ama en azından şu şu ürün mutlaka olmalı,
ya da 3 nevresim 2 yorgan yeter - yetmez gibi
şu olmazsa olmaz diyebilceğiniz şeyler muhakkak vardır
kurtarıcı diyebileceğiniz ürünler vs
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler

şimdiden kolay gelsin canım,ben de çeyizzedeyim:1: 6-7 ay sonra düğünüm olacak inşallah,çeyizde beyaz eşya,yemek takımı,tencere takımı önemli değilde,şu ıvır zıvırlar çok yoruyo insanı,ben aldıklarımı ve alacaklarımı listeledim ama hala eksik bitmiyo mesela süzgeçi bugün ekledim,unutmuşum:1:benim içinde iyi oldu bu topik...

ben nevresim olarak 3 ç.k saten,2 t.k. nevresim takımı,yine 3ç.k.ve 2t.k. pike takımı,1'er battaniye, 1ç.k uyku seti,2t.k elyaf yorgan,1 ç.k. elyaf yorgan bide annecim sağolsun yün yorgan yaptırdı,çoğu kişi gibi nevresim hastalığım yok bunlar yeterli diye düşündük annemle sadece nevresim takımlarına uygun yedek çarşaflar diktircez...çok döküntü olmasın istiyorum çünkü nsıl bir evde oturacağımı bilmiyorum...

zaten al al bitmiyor bi süre sonra almaktan vazgeçiyorsunuz emin olun:)3 ay sonra evlenicem hala eksiklerim var bi sürü:)en gerekli olan genel şeyler bence ekstralar olsada olur olmasada

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun :))

ilk adım olarak büyük şeyleri halletmeni öneririm. beyaz eşyalardan başlayabilirsin. sonra sırayla mobilya,yemek takımı,çkb takımı,tencere takımı,çaydanlık,mutfak aletleri,ütü,elektrikli süpürge,nevresim tk, yorgan,yastık,pike,bornoz tk gibi şeylerini tamamlarsın. baharat tk, saklama kabı,bıçak vs gibi mutfak gereçlerini en son aşamaya bırakabilirsin. daha bi sürü detay var tabi ama önce büyük şeyleri halledersen diğerleri sırayla aklına geliyo zaten :))

Kızlar,
bir zamanlar çeyiz için çabalayıp, evlenen arkadaşlarımınız kendi adıma söyliyeyim tecrübelerine ihtiyacım var,
forum da bir sürü çeyiz listesi var yüzlerce üründen oluşan,
eksiksiz muhakkak olmayacak ama en azından şu şu ürün mutlaka olmalı,
ya da 3 nevresim 2 yorgan yeter - yetmez gibi
şu olmazsa olmaz diyebilceğiniz şeyler muhakkak vardır
kurtarıcı diyebileceğiniz ürünler vs
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler

canım hiç takılma eksik bitmiyo asıl eksıklerı eve girince anlıyosun zaten benımde 2 ay sonra dugunum var seni idare edecek kadar 1 takım olsada yeter ilerde rahat rahat alırsın zevkıne göre 2 yorgan yeter 4 nevresım takımı şimdilik işini görür ilerde tamamlarsın 5 havlun olsa yeter yani şimdilik idare eder senı illa hepsini tamamlıyım diye düşünme canım kendınıde sıkma forumdakılere bakarsan cıkamazsın işin içinden cogu arkadasın düğün zamanı genıs oldugu için alabıldıgı kadarıyla almıs benımde öyle bir avantajım oldu düğününe daha varsa istedıgın kadar al

Eğer zamanın varsa önce mutfaktan başlayabilirsin yemek takımı, tencere takımı, çatal kaşık takımı gibi ana parçaları alırsın ardından evleneceğin kişiyle hangi büyük eşyaları alacağınıza karar verirsiniz yani kirada oturacaksanız evi çok fazla eşyayla doldurmak da mantıksız geliyor. Sonra kendi zevkinize göre ufak tefek parçaları alabilirsiniz. Benim düğünüme bir buçuk sene olduğundan yavaş yavaş alıyorum. İlk aldığım parça yemek takımım ve tencere takımım oldu. Beyaz eşyalar için de taksitlerden rahatladığım zamanlarda para kenara koymayı deneyeceğim. Olmadı kredi çekip halledeceğiz. Allah kolaylık versin bizlere inşallah beğendiğimiz şeylerle huzurlu ve mutlu yuvalar kurabiliriz :)

düğününe ne kadar var ılk önce onu bılmek gerek bence
sonrasında yemek , tencere , çatal-bıçak ve günlük yemek takımlarını alabılrısın zaten bunlar bayağı bı para tutuyor daha sonrasında da tekstil ürünlerine başlarsın nevresim takımı , bornoz , havlu , pike gıbı 10 tane almazsın da havluları 5 adet alırsın öle yani zaten al al al bitmiyor ki mutfak esyalarını yazmadım bılem en guzeli eger çalışıyorsan cebıne koy 100 tl yı minik mutfak eşyalrını al.(leğendi süzgeçdi kovaydı soyacaklardı saklama kab.yağdanlıkdı limon sıkacagıydı vs vs ) en azından aklından onlar gıder. öle yani bıze yaz yaz bitmez önemlı olan senın kendı ıcınde bır plan yapıp ona uyman kendıne gore liste cıkar ne zmn ne alablrım yada limitin ne ona gore ayarlarsın kendını
Allah kolaylık versin tatlım sıkma canını bu arada hepsı olurr sağlık olsun yeter ki
:nazar:

canım bende suanda ceyız hazırlıgı ıcındeyım oncelıkle sana tavsıyem dıger arkadaslarında dedıgı gıbı yemek takımlarını tencerelerını catal bıcak takımlarını elektrıklı kucuk aletlerı falan halletmeye calıs bı sekılde taksıte falan gırebılırsen ıyı olur senın ıcın ben öyle yapıyorum yanı... onun harıcındede elıme 10 lıra 20 lıra falan gectıgınde mutfak ıvır zıvırlarını halletmeye calısıyorum. bıcakmıs lımon sıkacagıymıs tepsıymıs kupaymıs falan fılan bunların hıc bırı saymakla bıtmez senın anlayacagın... bence olmazsa olmaz olanlarını lıste yap uzerını cızdıkce eglencelı oluyo :D ama ıvır zıvır seylerı koyma bıle lıstene cunku aklına gelmeyen öle cok sey oluokı lıste hazırlarken zaten zuccacıye tarzı yerelere gırdıgınde lıste yanında olmasada aa bunu da alayım suda lasım buda gerekır falan dıyıp topluyosun mınık seylerı .... sımdıden hepımıze allah kolaylık versın dıyorum ceyız yapmak maddı manevı her yonden cok zor

Öncelikle çelik ve teflon tencere takımı,yemek takımı,günlük yemek takımı,kahvaltı takımı,çatal kaşık bıçak ve yemek takımına uygun bardak takımını halletmeni öneririm mutfakla alakalı.
Bir kaç tane de nevresim takımı al.Kendi adıma üç nevresim takımı,bir uyku seti,bir pike takımı yeterli diye düşünüyorum.Nevresim takımını erkekte alıyor çünkü böylelikle gerekli sayıyı tamamlamış olursunuz.Eksik kalırsa düğünden sonrada alınır.Yani parayı 7-8 nevresim takımına yatırmak kendi adıma mantıklı gelmiyor.Bir de ne zaman evleneceksiniz?Yani söz,nişan vs.yoksa ve kafanızda oturmuş bir zaman yoksa küçük ev aletlerini garanti süresinden dolayı tavsiye etmem.Ancak oturmuş bir zaman varsa ve çok uzak değilse ütü vs.alıp taksitleri bitirmen iyi olur.Bir de çok ufak tefek gibi görünen örneğin tahta kaşık,kesme tahtası,nescafe takımı vs.hoşunuza gittiğinde almanız.Yani şimdi bu mu eksiğim diye düşünmemek lazım.Çünkü son dakikalar nişanlık,gelinlik,mobilyalar,ev derken insanın kafası dolar küçük ayrıntılar da arada kaybolur gider.​

canım bütçene ve zamanına göre listeni belirleyebilirsin..benim ilk ceyizim nevresim taımı olmustu nısanlım askere gıttıkten sonra yemek takımıydı tencere tost makınası ısıtıcı falan derken baya bişey aldım..bi kere başladın mı bu lazım deyip alıosun zaten ama bi liste yapmanı öneririm cunku daha sonra ne aldıgını neyın eksık oldugunu unutuyor insan kolileyip kaldırdıgında sureklı acamıosun da liste yapmak cok işe yarıyor..

şimdiden kolay gelsin hem zevkli hem yorucu bi hazırlık..

Back
X