- 1 Eylül 2023
- 156
- 200
- 30
-
- Konu Sahibi gulbelalidir
Hayır farklı bir ildeyim. Kesinlikle kişinin kendi ihtiyaçlarını görebilmesi kadar güzel bir şey yok ama insan duymak istiyor sanırım ailesindenAilenizle mi yaşıyorsunuz yoksa farklı bir evde mi ? Şahsen aile evindeyseniz cok bir şikayetçi olmayın. Kira , elektrik su ödemiyorsunuz sonuçta ... Onlar da en azından kendi ceyizini kendi düzsün diye düşünüyor olabilir ve çok da dert edecek birsey değil . Ne güzel işte kimseye eyvallahiniz yok . Kendi işinizi kendiniz yapıyorsunuz
Arkadaşlar merhaba, kafama takılan bir konu var. Yakın zamanda evleneceğim çeyizlerimi yeni almaya başladım. Çalışıyorum, kendi paramı kendim kazanıyorum ama yine de ailemden çeyiz konusunda destek bekliyorum ama onlardan böyle bir şey gelmedi. Nişanımda takılan çeyreklerden birkaç tane bozdum çeyiz için. Ailemin destek olmamasına bozuluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizlerin çeyizini kim karşıladı?
Bu ailenin durumuna ve aile ile olan ilişkinize göre değişir.Arkadaşlar merhaba, kafama takılan bir konu var. Yakın zamanda evleneceğim çeyizlerimi yeni almaya başladım. Çalışıyorum, kendi paramı kendim kazanıyorum ama yine de ailemden çeyiz konusunda destek bekliyorum ama onlardan böyle bir şey gelmedi. Nişanımda takılan çeyreklerden birkaç tane bozdum çeyiz için. Ailemin destek olmamasına bozuluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizlerin çeyizini kim karşıladı?
Haklisinizdir... belki de onlar için de çok yenidir . Sizde yeni yeni çeyiz almaya başlamışsınız sonucta. Karışmak istemiyorlardirHayır farklı bir ildeyim. Kesinlikle kişinin kendi ihtiyaçlarını görebilmesi kadar güzel bir şey yok ama insan duymak istiyor sanırım ailesinden
Maddi durumumuz iyiAilenizin maddi durumunun sizin bilirsiniz.Iyiyse yardım etmeliler tabiki ama değilse onlar da üzülüyor olabilir bu duruma ki ben öyle düşünürdüm.
Teşekkür ederimKendim aldım evimin beyaz eşyası dahil. Neredeyse hiç katkıları olmadı. Ancak insan o dönemde önemsenmek istiyor sorsunlar istiyor yoksa yine kendim alayım kendim satayım hiç sorun değil. Yapana ne güzel derken yapmayana da diyecek bir şey yok. Beklentiye girmeyin. Mutlu huzurlu bir yuvanız olsun.
benim çeyizimin büyük kısmını ailem aldı, bende çalıştığım parayla evimin eşyalarını (yatak odası,tül,perde,,beyaz eşya vs.) aldım. kalan paramla da çeyizime almaya devam ettim çeşit olsun diye. her şeyden yaptık ortaklaşa. onlar destek olmasaydı kırılırdım. insanın komşusu bile borcam getiriyor. akrabalar desen onlarda çeyize hediye alır genelde. battaniye, nevresim felan. burda herkes sana sen yapmalısın ailenden bişey beklemen yanlış diyecektir.Arkadaşlar merhaba, kafama takılan bir konu var. Yakın zamanda evleneceğim çeyizlerimi yeni almaya başladım. Çalışıyorum, kendi paramı kendim kazanıyorum ama yine de ailemden çeyiz konusunda destek bekliyorum ama onlardan böyle bir şey gelmedi. Nişanımda takılan çeyreklerden birkaç tane bozdum çeyiz için. Ailemin destek olmamasına bozuluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizlerin çeyizini kim karşıladı?
Açıkça bir şey sormadım. Zaten alacaklarımın çoğunu annem seçiyor ben pek anlamadığım için. O da bunları al, gelecek ay da bunları alırsın vs diyorYani hiç muhabbet arasında bile mi konusu geçmiyor, yabancı değil bunlar sizi doğuran insanlar, acikca konuşmanız gerekmez mi kim ne yapacak diye
Biz her şeyi kendimiz almıştık sizden de küçüktük o zaman hatta. Aileler hiç karışmadı, düğünde hediyelerini taktılar sadece. Tahminim durumları kötü değilse onlar da düğünde bir şeyler takarlar, siz de krediyle aldıklarınızı ödersiniz.
İnsan kesinlikle küçük de olsa bir şey bekliyor.benim çeyizimin büyük kısmını ailem aldı, bende çalıştığım parayla evimin eşyalarını (yatak odası,tül,perde,,beyaz eşya vs.) aldım. kalan paramla da çeyizime almaya devam ettim çeşit olsun diye. her şeyden yaptık ortaklaşa. onlar destek olmasaydı kırılırdım. insanın komşusu bile borcam getiriyor. akrabalar desen onlarda çeyize hediye alır genelde. battaniye, nevresim felan. burda herkes sana sen yapmalısın ailenden bişey beklemen yanlış diyecektir.