• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyize nereden başlasam ?

biricik18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
177
0
46
Antalya
kızlar 2 sene sonra düğünüm olacak fakat ben çeyiz işine pek giremedim daha.Aslında annem ben okurken almış bişiyler fakat ben kendim yapmak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum.Mesela modası geçmeyecek şeyler neler?
Mutfak için ıvır zıvırları rengarek mi alsam yoksa hepside aynı renk mi olmalı?
Aslında rengarenk şeyler istiyodum ama bugün bi arkadaşım birinin çeyiz sermesine gitmiş ve bana söylediği şuydu'o kadar sene çeyiz düzdü ama çeyizlerin birbiriyle alakası yok beğendiğini almış kimisi ahmet kimisi mehmet hiç beğenmedim hiçç'dedi.:53:
Bu benim kafamı çok karıştırdı yaa:26::25:
Bu konuda çok yeniyim yardımlarınızı bekliyorum canlar:16:

kızlar 2 sene sonra düğünüm olacak fakat ben çeyiz işine pek giremedim daha.Aslında annem ben okurken almış bişiyler fakat ben kendim yapmak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum.Mesela modası geçmeyecek şeyler neler?
Aslında rengarenk şeyler istiyodum ama bugün bi arkadaşım birinin çeyiz sermesine gitmiş ve bana söylediği şuydu'o kadar sene çeyiz düzdü ama çeyizlerin birbiriyle alakası yok beğendiğini almış kimisi ahmet kimisi mehmet hiç beğenmedim hiçç'dedi.:53:

Ömrüm Okullarda Ailemden Uzak Geçti.. :27:
Evlenmeme 2 Ay Kala Başladım :27:
Allah'a Şükür Hiç Eksiğim Yoktu..
Emin Ol Evlenince Eşinle Almak Daha Keyifli.. (Gecelik v.s.)
Dantel Örtün Olmasın Yeter..:27:

Ama Senin Yerinde Olsam..
Evlenmem 2 Sene Kalsa..
Hiç Ne Tencere Ne de Çatal Bıçak Seti Almam..
Modası Geçiyor..:19:

Öncelikle hayırlı olsun.. Bence biraz erken başlamak için ancak yine de fikirlerimi paylaşayım. Tamamen kendi zevkine göre al, ister renk renk, ister tek renk.. Onları kullanacak olan sensin.. Icine ne siniyorsa neyi beğeniyorsan onu al derim.. Kimsenin ne dediği önemli değil.. Nereden başlayacağım konusunda ise, nevresim pike takımları olabilir ya da mutfak eşyalarından elektronik olmayan şeylerden başlayabilirsin tencere tava yemek takımı çatal kaşık takımı veya baharatlık vs gibi şeyler..

canım bende başladım 2 yıl sonra düğünüm inşallah. açtığım başlıktan görebilirsin aldıklarımı. bende beğendiklerimi alıyorum. açıkcası aldıklarımı iyi ki almışım diyorum. bence sende beğendiklerini al. önce bak araştır istediğin renkleri belirle alışverişini ona göre yaparsın. renkli bi mutffak mı yoksa kırmızı siyah veya beyaz mı ? onun gibi işte.

beğendiklerini al bence

ama kafanda bişey oturttuysan ona göre almak daha guzel oluyo, benimde 2 yıl var dugunume

ben evimin renklerini az cok belirledim kafamda ona gore alıyorum

mutfagım pembe-beyaz agırlıklı olcak mesela, ona gore planlıyorum secmeye calısıyorum... bole bişey yapabilirsin

canım bende başladım 2 yıl sonra düğünüm inşallah. açtığım başlıktan görebilirsin aldıklarımı. bende beğendiklerimi alıyorum. açıkcası aldıklarımı iyi ki almışım diyorum. bence sende beğendiklerini al. önce bak araştır istediğin renkleri belirle alışverişini ona göre yaparsın. renkli bi mutffak mı yoksa kırmızı siyah veya beyaz mı ? onun gibi işte.

Siyah Beyaz Harika Olur.. :16::16::16:

Şu Kış Çıksın..
Yaza Bende Yaptırıyorum..
Yerler Siyah Zaten..
Alt Dolaplar Beyaz, Kullanım Alanı Tezgah Siyah, Üst Dolaplar Beyaz Olacak :16::16::16:
Tüm Evim Siyah Beyaz.. :16::16:

Bizimde mutfak dolapları siyah beyaz olacak. üst dolaplar beyaz akrilit altlar siyah akrilit. tezgah siyah ve ankastreyi de siyah almayı düşünüyoruz. Konu sahibi arkadaşım sende bu şekilde rengini belrleyip eşyalarını ona göre alabilirsin. gez dolaş bak önce derim ben.

Bence erken değil başlayabilirsin yavaş yavaş.Mesela sevdiğin renklerde nevresim takımlarından alarak başlayabilirsin.Sevdiğin renk değişmeyeceğine göre bence iki senedede nevresim takımının modası geçmez.Bornoz alabilirsin.Mutfak için tüm ıvır zıvır şeyleri şimdiden alabilirsin onların modası geçmez.Birtek tencere seti yemek takımı çatal bıçak seti ve küçük elektrikli ev aletlerini sona bırak.

Canim ilk olarak bir liste yap neler alman gerektigine dair ve zevkine gore al ve her yer icin belli renkler belirle birbirinin tonlari uygun al onlara en guzellerini sececeksindir eminim sadece abartma nevresim takimi cok al havlu cok al ama dantelleme havlularinin hepsini listene uy evlendikten sonra o kadar cok aliyorsun ki yarisi bosa gidiyor ivir zivirlarin ondan sus esyasini falan abartma simdiden mutluluklar.

canim benden sana tavsiye, emin olki birsey biliyorumda yaziyorum:))) benim dügünüm 2013 mayista olacak allahin izniyle o civarlar yani.. ama ben simdiden basladim cünkü BITMIYOR anam bitmiyorrrr ivir zivir o bu su hangi birini alacan 2-3 ay kala ki birde pahali alacan paran olacakmi okadar ... dügün dernek derken. tabak canaklarin niye modasi gecsinki?? mesala günlük yemek takimini günlük su bardaklarini catal bicak vs alip koyabilirsin veya mutfag gerecleri soyucu, rende vs.., veya seksi ic camasirlari zevkine göre.. masa örtüleri, dekorasyonlar, saklama kaplari bunlardan basliyabilirsin bence.. indirim vs gördügünde veya renk olarak güzel birsey buldugunda bence alip kenara koyabilirsin. bence 1 sene önce basladim anca tamamliyorum ve inanirmisin hala bitmedi :D cok sükür bardak, tencere tabak canak hepsi tamam ama ütü, fritöz, silex, elektrikli süpürge hala eksik, beyaz esa, halilar vs.. bitmiyor gercekten ev düzmek cok zor allahim herkeze nasip etsin ve kolaylik versin aminnn... benden sana tavsiye modasi gecer diye beklersen pisman olursun..

cnm bencede beğendiklerini eğer çok içinde kalıcak gibiyse renk vs uydurmaya çalışmamalısın, ayrıca smdiden almak hiç de yanlış deil
renk konusunda birlkte kullanıcağın esyaları kategorize et bence ben günlk yemek takımımı günlük çaydanlığımı belirli lila gri üzerine yoğunlaştırmısken misafirler için düşündklerim çok farklı ve klasik tonlarda siyah ve beyaz, mutfak gereçlerim kırmızıdır mesela renkler farklı ama kendi içinde uyumlu
nevresmlerini almak istediğin yatak odasına göre planlamalısın, az çok bişiler belirlemişssindir
inan ev tekstili çok para tutuo kendimden biliorm ama yinede karar veremem diosan, yorgan yastk battaniye fln alabilirsn bunlarn modası olmaz, nevresmleri halledebilirsn ama yatak örtüsü gibi dışarıdan görülebilicek seyler sonraya bırakılabilir çünkü hep yeni modeller olucak
havlu takımlarını alabilirsn bornozunu sonra alabilirsn farklı modeller çıkabilir mesela mutfakta da tencere takımlarını ve çatal bıcaklarını alabilirsn çok fazla modeller değişmez bu sayede en çok para tutan seyleri aradan çıkarmıs olursn ve gözle görülen ıvır zıvırsız bi çeyizin olmus olur, kaç yıl önceki ürünler bi çok markada halen yeni gibi satılıo yemek takımı konusunu sona bırakmanı tavsiye ederm çünkü yemek takımları çok değişebilio ve sonradan başka bi model görürsen aklın kalabilir hemde tencere gibi deil bunlar devamlı masada herkes tarafından görülebilicek olduğundan modern olması önemli bence;)
yani arka planda eve gerekli olan seyleri smdiden al, ama evine gelip de misafirlerin tarafından görülebilen ürünleri sonradan al;) benm yaklaşımım bi şekilde umarm sana bi fikir verebilir, kolay gelsn

seni çok iyi anlıyorum canım. ben de aynı şeyleri yaşamıştım. yine de 2 sene çok da erken değil bence. ben 3 sene önce başlamış oluyorum düğün tarihime göre hesaplarsak :)
sana tavsiyem alışverişe başlamadan önce dekorasyon örneklerine göz gezdir. nasıl bir ev istiyorsun ona karar ver. renk vs konusunda uyum yakalamak çok da önemli değil. önemli olan belirli bir tarz yaratmak. modern bir ev mi istiyorsun yoksa klasik mi yoksa benim gibi country tarz mı bunları belirlemen lazım ki alışverişine o yönde ağırlık veresin.
şöyle da var ki; klasik bir ev istiyorsa daha çok altın varaklı, simli şeyler alıcaksın mesela zevkine göre, modernse daha sade minimal çizgiler taşıyan şeyler ya da ne bileyim countryse gül desenli ahşap dokulu parçalar gibi. o yüzden bu önemli. bir şeyi beğenip de alırsan sonra evine uygun olmayabilir iyi karar vermen lazım.

bir de sana şunu söyleyeyim alışverişini zamana yayarsan kampanyaları kaçırmamış olursun. düğün zamanı alsan iki katı olacak bir ürünü kampanyadan aldığın için yarı fiyatına gelebilir. ve son olarak beğendiğin parçaları da kaçırmamış olursun. mesela ben bernardo'nun rose garden yemek takımını alamadan piyasadan kalktı hala içimde ukte umarım bi yerde denk gelir de alırım.

kolay gelsin. istediği gibi bir çeyiz hazırlamayı ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin allah herkese.

Canim ne kadar erken baslarsan o kadar iyi olur. Ben evin en kücügüydüm ve ceyizlik adina hic bir hazirligim yoktu. Birden söz ve nisan oldu ama ceyiz hala sifir. Bende internette cok arastirdim neler lazim olur diye listeler cikardim bir sürü. O listeleri karsilastirdim bana göre benim icin önemli olanlari tekrar bi listeye yazdim. O listeye göre alis veris yapmaya calistim. Evet kisa bir sürede de hersey aliniyor. Ama daha fazla zamanim olmus olsaydi bu kadar strese girmezdim. Uyum konusuna gelince bunu hic düsünmedim aslinda. Begendigim ürünü aldim fiyat ve kalite acisindan bana göre uygun ise. Herseyin uyumlu olmasina gerek var mi ki? Bence hayir.

yorumlarınız için teşekkürler kızlar:13:
Önce evimde hangi renkleri istediğime karar vericem.Bunuda sevgilimle seçicez ve 5 tane odam var bide mutfak 6 şimdi aklımdaki renkler şunlar kırmızı,pembe,beyaz,siyah,mor,mavi kafam çok karışıcak çoook:25:

Merhaba tatlım ilk önce hayırlı olsun.

2 senen var ve gerçekten ne çok erken nede çok geç. Hazırlıklarına ilk önce bir liste ile başlayabilirsin. Mutfak, yatak odası, oturma odası, salon, banyo, elektrikli aletler, ev gereçleri diye excel'de bir tablo yapabilirsin. Bu liste senin işine çok yarayacak hem ne aldığını bileceksin hemde nelerin eksik kaldığını maddi durumuna göre sıralandırma yapabilirsin.
Her oda için renklerini belirle mobilyandan tut tv ünitesindeki aksesuarlara kadar.
Mutfağındaki aksesuarların uyumu çok önemli. Hayatının çoğu mutfakta geçeceği için kendi fikrim beyaz ile kendine yakın bulduğun bir renk olmasını tavsiye ederim. Canlı bir mutfak seni her zaman motive edecektir çünkü. Evindede bu detay olmalı bence beyazlarla alaşım yapmalısın çoğu eşyanı. Beyaz ferahlık verir huzur verir evini geniş gösterir. Buda sana + olarak geri dönecektir.
Mutfak başlı başlına çok ayrı bir olay. Tüm teferruat mutfakta diyebilirim. Okadar çok ıncık cıncık varki gözüne şuan büyük gelmez ama zaman yaklaşınca geriye bakmazsın. Meyve bıçağından, çaydanlık içindeki süzgecine kadar hersey apayrı bişey. Birazda iyi olsun diyorsan hiçte erken değil. Benim tercihim 5 kuruş fazla olsun iyi olsundan yana.

Yatak odası mobilyasını koyu renk düşünüyorsan nevresim takımlarında ve yatak örtünde açık renkleri seçmen hem mobilyanı hemde odanı daha güzel göstereceksin. Açık renk mobilyada zaten pek sorun yaşamazsın.

Kendimden pay biçerek bu nacizhane fikirlerim inşallah yardımcı olur :))

Bence çeyize bikaç sene önceden başlamak gerek.Maddi anlamda güçlük çok yaşanmaz ve streste olunmaz.Modaya uymam lazım diye düşünülürse her şeye bir anda okadr para vermek insanı mahfede :) ve streside cabası.Yavaş yavaş tadını çıkara çıkara almalıyız diye düşünüyorum ben :)

Aynı derdi şuan bende yaşamaktayım..Beğendiklerimi uyum sorunu yaşamayacaklarımı yavaş yavaş alıyorum. Şu sıralar maddi açıdan biraz da sıkıntı var aileme çaktırmadan yapıorum bu işi bide :) Uyum sorunu olmıcak eşyalardan başlanabilir.. Büyük eşyalar içinse erken tabii.. 2 Yıl varsa şimdii tam vaktiii :16::34:

cnm eğer maddi durumun el veriyorsa zamanı gelince düğüne yakın alırsın peşin parayla hepsini taksit falan uğraşmassın ama yok taksitle alacam diyorsam bence şimdiden başla bu durumda ne çok var nede çok az o yüzden cnm paran olduktan sonra sıkma canını olur herşey kap kaçak değilmi olur inş mesela ben 2013 ocak ayı başlayacam almaya yavaş yavaş önce bi liste yapacam aldığımı çizerim üstünü hem kafam karışmaz evlilikte benim 2014 yada 2015 i bulur sandığımda olacak mesela bu yaşa geldim hiç örgü bilmedim öğrenmek istemedim şu an hazır değil sandığım az biraz birikim var zamanla ben hazır alacam yada parasıyla ördüttürecem sıkma cnını rahat bırak herşey istediğin gibi olsun :)

Son düzenleme:
Back
X