Çeyizde İstanbul'daki alışveriş noktaları

somnanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
37
7
Merhaba,seneye yazın evlenmeyi düşünen biri olarak yavaş yavaş hazırlıklara başlamam gerekiyor.Ama hiç bilgimin olmadığını farkettim burdaki yorumlarda cevap vermişsiniz ama güncel bilgilerinize ihtiyacım var,karaca veya bernardo gibi markaların çeyiz seti mi?Yoksa parça parça almak mı?İkisinde de hangi markalar?Bir de İstanbul'da oturan ve çeyizlerini almış olanlara hangi mağazalardan aldınız diye sormak istiyorum.Bilgileriniz tecrübelerinizi paylaşırsanız ben ve benim gibi çömez yeni gelin adaylarına da ışık tutmuş olursunuz :)

Bence ayrı ayrı almak. Karaca'da da, Bernardo'da da, yemek takımlarından herkes memnun ama çatal kaşıklarla ve tencere takımlarıyla ilgili dünya kadar şikayet var. Bence çelikler bütçene göre Hisar, Korkmaz, Emsan, Aryıldız, Zwilling, Wmf, Jumbo gibi bu alanda uzmanlaşmış bir markadan, seramikler Moneta, Greenpan, Vita Verde gibi bu alanda uzmanlaşmış bir markadan, Düdüklü tencere Fissler, Silit, Wmf gibi bu alanda uzmanlaşmış markadan, yemek takımları da Kütahya, Güral, Karaca zart zurt... yine alanı porselen olan bir yerden alınmalı. Hepsi bir seferde alınacak diye birşey yok, yavaş yavaş alınmalı, iyisinden, içine sine sine alınmalı. Bunlar bir defa alınan şeyler. İnsan modası değiştikçe tencere almıyor sonuçta. Benim annem 30 senedir çeyizindeki çelik tencere setini ve çatal bıçak takımını kullanıyor, misafir yemek takımını daha bu sene değiştirip yenisini aldık, eskisini de günlük yaptık. Aman aradan çıksın denecek şeyler değiller bence.

Kesinlikle fillingtheblanks 'a katılıyorum. Çeyiz setlerini kullanışlı bulmayanlardanım ben. Çünkü kimi markaların seramiği iyiyken, kimisinin de çelik ya da porselenleri kaliteli oluyor. Her birini ayrı yerlerden almakta korkacak bir şey de yok. Çünkü aşağı yukarı aynı fiyatlara geliyor. Madem uzun ömürlü kullanım istiyoruz, o zaman ince eleyip sık dokumamız gerekiyor ki daha evliliğin ilk günlerinde seramik tenceremin dibi tutuyor vb.yorumlar yapmayalım. :)

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınıza:) erotikbrokoli fillingtheblanks :) bende bu forumu inceledikçe ayrı ayrı almaya ikna oldum:) hisar,korkmaz gibi markaları hep duyuyoruz ama zwiling,wmf,silit,vita verda,greenpan,moneta bunları hiç duymamıştım fillingtheblanks :) bloğunda ilk kez tanıştım ama senin sanırım uzun bir vaktin olmuş ve çoğunu tamamlamışsın:) benim önümde 1 sene kaldı ve tek bir çatalım bile yok bu tarz markaların hangisinin en iyi olduğunu ve nerde hangi fiyatlara bulabileceğimi bilmiyorum bana bu konularda da yol gösterir misiniz? Çeyizinizdeki parçalardan örnek verirseniz çok mutlu olurum:) erkek arkadaşımla bugün tefale girdik daha seramik mi yoksa granit tencereler mi sağlıklı,hangisi kullanışlı onun ayrımını bile yapamıyorum

ben önce ne alacağımı araştırıp karar verip sonra en uygun nereden alabileceğime bakıyordum. çoğunlukla internetten sipariş verdim diyebilirim çünkü sürekli internette bir kampanya buldum mağazadan ucuza geldi, veya bir önceki alışverişimden hediye çeki kazanmıştım vs. türü bir promosyon oldu. en sık alışveriş yaptığım siteler n11, evmanya, hepsiburada, enplus, 1v1y, crate&barrel ve boyner. ben daha önce zamana yayılmış bir şekilde profesyonel mutfak kurslarına gitmiştim, orada materyalleri ve markaları öğrenme şansım oldu. 4 sene yurt içinde, üç sene kadar da yurt dışında yalnız yaşadım, hem aktif olarak mutfakta yemek pişirme hem de yerli ve yabancı marka mutfak ekipmanı markalarını deneme şansım oldu. o vesileyle kendimce en iyileri olduğuna inandığım ürünleri tespit ederek ihtiyacım olacağını düşündüğüm boyutlarda ve miktarda aldım. tabii bütçem dahilinde ve zamana yayarak. senin hiç deneyimin yoksa işe kendi evinizin mutfağını incelemekle başlayabilirsin. evinizde hangi tencereden hangi boyda kaçar tane var? pilavı seramikte mi, teflonda mı, granitte mi, çelikte mi yapıyorsunuz mesela ve bir şikayetin var mı, memnun musun? düdüklü tencere kullanma alışkanlığınız var mı? damak tadınız nelere alışık, mesela fırın yemeği mi daha çok seversiniz, tencere yemeği mi? vs. gibi konuların üzerine eğilerek ihtiyaçlarını belirleyebilirsin.

Doğru söylüyosun fillingtheblanks :) ama annemin genellikle çelik tencereleri var,seramik olarak biev'in cheftopf tencerelerini almıştık,pişirmesinden çok memnunuz ama dış yüzeyde çok lekelenme oldu o yüzden öyle bişey istemiyorum düdüklüyü de fissler marka kullanıyoruz,çok memnunuz düdüklümü ondan alıcam:) çelikleri de korkmaz,ar yıldız ya da hisardan düşünüyorum burdaki yorumlara bakarak:) ama seramik,granit ya da döküm konusunda karar veremedim henüz hem sağlıklı,hem bulaşık makinasında yıkanabilir kullanışlı şeyler istiyorum. Bu siteleri takip edicem ama işte markalar hakkında daha derin bilgiye sahip olmalıyım sanırım

granitte Hecha, seramikte moneta veya vita verde diyorum. Özellikle Boyner'de Vita Vverde'nin sığ tencere ve kızartma tavasından oluşan 2'li bir seti var. Fiyatı da son derece uygun. Tavsiye ederim. :) Ama granitler hakkında sanırım henüz kimsenin bir fikri yok. O nedenle granite bulaşmak için erken bence. :)

türk markaların granit diye sattıkları tencere tavalar hep alüminyum üzerine taş partiküllü alaşım kaplama. seramik diye satılanların çok büyük kısmı da beyaz teflon (teflon değil tam olarak ama adı bu, ptfe, pfao veya pfos içeriyor, ürün kutularındaki simgelere bakarak görebilirsin genelde) herhangi bir tencere herhangi bir şey kaplama ise eninde sonunda o kaplama aşınır. aşınmasını geciktirmek için de elde yıkaman gerekir, bulaşık makinasına koyamazsın. bu seramikler için de geçerli, thermolon için de, emaye için de, teflon için de, granit için de. bulaşık makinasında gönül rahatlığıyla yıkayabilmen için materyalin haddelenmiş olması gerekir. benim bildiğim kadarıyla hem yapışmaz özellikte olup hem de kaplama olmayan, tencerenin bütününün aynı materyalden yapıldığı tek opsiyon -türkiyede satılan- silit markasının silargan tencere ve tavaları. ya da saf demir döküm, içi emaye kaplamasız, ama onları da kendin seasoning işleminden geçirmek zorunda kalırsın düzenli olarak ve ağırlığından dolayı makinada da yıkayamazsın. seramik/teflon/granit vs. modası türkiyede son 15 senedir olan bişey, daha önce herkes pilavını çelik tencerede yapıyordu ve yapışmıyordu. iyi pilav yapan biriysen zaten çelik tencerede de pilavın yapışmaz ve tane tane olur yani:) ille hepsinden alacaksın diye birşey yok özetle. ille taş kaplama alacaksan moneta'da etnea diye bir seri var mesela ben onu beğeniyorum. ama şahsen granitte veya seramikte pişmiş pilavı beğenmiyorum mesela:) kendi aldığım markaları şöyle söyleyeyim: çelik tencerelerim wmf marka. 4 boy, 16 cm sosluk, 20 cm, 22 cm ve 24 cm tencere. 24 cm olan kısa tencere bu arada. düdüklümü fissler'den iki boy set almıştım, ikisi de cam kapakla normal tencere olarak kullanılabiliyor o yüzden onları da çelik tencerelerim arasında sayabilirim. silit'ten silargan kaplama bir düdüklü daha aldım çünkü düdüklüde acem pilavı gibi etli pirinçli şeyler ya da ayva reçeli vs. pişirmek istediğimde yapışmaz özellikte olması işimi kolaylaştırıyor. ayrıca da boyut olarak diğerlerinden farklı. aynı şekilde cam kapağı var, onunla kullandığımda 4,5 ltlik silargan bir tencerem olmuş oluyor. pilav tenceresi olarak 3 haddeli bir tencere aldım, içi çelik, gövdesi alüminyum, dışı bakır. korkmaz'da bulabilirsin. tava olarak bir tane vita verde thermolon, bir tane silit silargan aldım. bir tane de döküm ızgara tavası aldım, hecha. hecha'dan bir de karnıyarık tenceresi aldım soteler ve pilavlar için, bir de ben fırın yemeği çok severim, onun için. bir tane de içi süzgeçli makarna tenceresi aldım, her türlü haşlama veya buharda pişirme işlemi için. az az kalan yemekleri dolaba kaldırmak ve ertesi gün ısıtmak için de hisar'dan saha seti aldım. benim tencerelerim bu kadar. işimi fazla fazla göreceğini düşünüyorum.

güncelleme: calphalon markası da crate&barrel ile türkiye pazarına girdi. yapışmaz malzeme konusunda silitten sonra calphalon'u tek geçerim. tava eksiğim olsaydı calphalon alırdım ama alacağımı aldım zaten:)

erotikbrokoli vitaverdenin o serini gördüm şimdi fiyatı gayet uygun seramik sanırım alabilirim:) monetayı sen nerden alıyosun onu da önerebileceğin bi site olursa çok sevinirim:)
fillingtheblanks çelik konusunda sana kesinlikle katılıyorum,en kolay ulaşılabilen ve en sağlıklı çelik bence de,ben zaten 4lü bir çelik tencere seti alıcam, ama wok tava,makarna tenceresi ya da buharlı pişirici tencere de diyorlar öyle bir tencere,ızgara tavası,kızartma tavası falan almak istiyorum yanlarına.Silit'i biraz araştırdım enplusta gördüm setleri epey pahalı belki tane tane söylediğim tavaları alabilirim,başka bi yer var mı daha uygun alabileceğim? Chalphalon için ise crate and barrel'ın sitesinden baktık neredeyse silitin 2 katı:) eminim daha iyidir ama maalesef beni çok aşıyor,yeni yeni para biriktiriyorum ve alacağım çok şey var

bence markalara takılma. başlangıç için bir 4'lü çelik tencere seti, vita verde'nin ikilisi, korkmaz'ın perla makarna tenceresi (senin dediğin buharlı da pişiren tencere yani) bir tane de seramik wok alsan yeter. zamanla ihtiyacına göre alırsın. tabii bir düdüklü ve bir sahan seti de al:) moneta'nın monetamagaza diye kendi online satış sitesi var. oraya bakabilirsin.

fillingtheblanks doğru söylüyosun markalara takılınca insan işin içinden çıkamıyor:) söylediklerini not aldım en mantıklı ve özet liste:) bunlardan işe başlıycam,sonra porselenlere geçicem,çok alınacak var:)

somnanbul moneta'nın kendi online alışveriş sitesi var. orada fiyatlar daha uygun bence. hem zaten sık sık indirimler oluyor. ayrıca siparişlerde gecikme ya da sorun yaşamadım ben. yani tavsiye ederim. :) bu arada fillingtheblanks gene döktürmüş :) onun bloğu sayesinde çok şey öğrendim diyebilirim. :)

Kızlar sonunda çeyiz takımını ayrı ayrı alma kararım kesinleşti:) Çelikte de tercihim korkmaz oldu,şu tencere setini alıcam Düdüklüyü hala fisslerden almakta ısrarcıyım:)
Çaydanlık ve cezve takımımı da takım yapıp korkmazın başka serisinden almaya karar verdim,başka marka tavsiye ederseniz de memnun olurum:)
Bir de bornoz takımı beğendim sarevden.Terlikli takım istiyorum ama bunu görünce de hayran kaldım,bilemiyorum sizce nasıl? erotikbrokoli fillingtheblanks ve diğer çeyiz hazırlığındaki kızlar yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim:)

bence bornoz takımı çok şık. terlikleri ayrı da alabilirsin, zaten çok çabuk yıpranıyorlar bornoz kadar uzun dayanmıyorlar, eninde sonunda ayrı almak gerekiyor. bu takıma chakra'nın toprak rengi ve amber rengi havlu terlikleri çok uyacaktır tahminimce, bi mağazada bak derim renklerine:)
tencereler de çok güzel, ben de seneye nişanlanacak kuzenime çeyiz setin benden diye söz vermiştim, ona da korkmaz'ın tombik tencere setini, tombik cezve setini ve 3'lü sahan takımını düşünüyoruz. bu ara boyner'de korkmaz'ın tombik ve perla serilerinde indirimler var.

Aa süper,boynere bakıcam o zaman,chakraya da terlikler için gidiyim,hep kafama takılıyodu ayrı mı alsam diye ama bunun kadar hoşuma giden bir takım da görmedim napıyım:) ayrıca ufaktan nevresim alışverişine de başladım,bu takım cottonbox'ın yeni koleksiyonundan pike hediyeli nevresim takımıymış,bunu da alıcam listeme ekledim:) bir de kış için karacanın battaniyeli nevresim takımlarını gözüme kestiriyorum bu aralar:)
Ben çok soru soruyorum ama yeni yeni öğreniyorum,senin tencere yazılarına dönüp dönüp bakıyorum:) seramikte vita verde mi iyidir moneta mı sizce?ikisi hakkında da eşit övgü ve eleştiri okudum,kararsız kaldım.çünkü krep tavası,pilav tenceresi ve wok tavayı seramik almayı düşünüyorum.Bir de sahan setinde seramik mi yoksa çelik mi daha kullanışlıdır?tekrar tekrar sağolun:)

Sahan setini yumurta ve sos pisirmek icin mi aliyorsun, kalan yemekleri dolaba kaldirip ertesi gun isitmak icin mi? Birincisiyse seramik, ikincisiyse celik. Henuz bir fikrin yoksa set alma, bir tane celik, bir tane seramik sahan al:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…