çeyiz yerleştirilen evimizde kayınvalidem düğüne kadar kalacak.Bu durumda ne yapmalı?

nil87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
14
0
36
İzmir
2-3 hafta sonra düğünümüz var. Nişanlım ailesinden farklı bir şehirde çalışmaya başladığı için birsüre bekar evinde kaldı.Bir süre önce evleneceğimiz için daha güzel bir ev tuttuk ve nişanlımla daha önce aldığımız birtakım eşyalarımızı kayınvalidemle ve nişanlımla taşıdık. Yakın zamanda evimizi yerleştireceğiz.Mobilyalarımızla aynı gün çeyizlerim gidecek. Çeyizlerin gittiği gün ben de annemle birlikte evimizi yerleştirmeye gideceğiz.Buarada kayınvalidem de o evde kalıyor şuan, nişanlıma yardım için. Ancak sorun şu ki ben çeyiz yerleştikten sonra o evde düğünden önce nişanlım harici kimsenin kalmasını istemiyorum. Özene bezene hazırladığım çeyizlerimin düğünden önce ve ben daha gelin evine gelmeden mahremiyetinin korunmasını istiyorum. (kimsenin zarar vereceğinden falan da değil) Ancak kayınvalidem ısrarla çeyiz yerleştikten sonra bile o evde kalmak istiyor. İyi biridir ama dsaolsun böyle şeyleri pek düşünemiyor..Düğünden önce özenle yerleştirilen çeyizlerin içinde oturmakdan rahatsızlık duymuyor saolsun.Uygun bir dille bu düşüncelerimi nişanlımla paylaştım ama o da bu durumu anlayabilmiş değil...
Çeyiz yerleştirilen evimizin düğünden önce bnm için özel olduğundan, düğünden önce orada kalınmasını istemediğimden bahsettim. Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var ama bu durum bence çok hassas. Özene bezene çeyiz yerleştirilen eve gelin girmeden kayınvalidenin kalması çok itici bir durum bence..
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Çok mu şey istiyorum. Sizde nasıl oldu? Böyle şey gördünüz mü?

arkadaşlar lütfen cevap yazın.yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var...ciddi bir kriz çıkmak üzere...

kayınvaliden ayrı şehirdeyse eğer fedakarlık yapılabilir ama eğer aynı yerdeyse ben de kalmasını istemezdim kimsenin açıkçası

Çok karşılan bir durum bu. Yani ben çok duydum. Çoğu mecburiyettendi, sorun etmediler. Ama sizinki keyfiyete kaçıyorsa dillendirin tabii.

kayınvaliden ayrı şehirdeyse eğer fedakarlık yapılabilir ama eğer aynı yerdeyse ben de kalmasını istemezdim kimsenin açıkçası

yani kalkıp da çeyizleri yiyeceği yok kimsenin ama mahremiyet diye de bişey var...Düğünden sonra başımızın üstünde yeri var ama çey,iz yerleşen evde kumuman kuşu gibi oturmak niye?

bende anlamadım nişanlının annesi neden o evde kalıyor?

yani bi dakka şimdi.sizin eviniz ile kayınvalidenizin evi aynı şehirde mi yoksa arada çok uzaklık var da mecburiyetten mi kalıyo.Eğer aynı şehirdeyse hiç gerek yok bende istemeyebilirdim.eğer ayrı şehirdeyseler orda bi düşünmek lazım şimdi kalma etme dersen alınırlar belki evet.Ama bende daha kendi evime girmeden bu annesi de olsa başkası da olsa üzülürüm ve içim biraz buruk olur.

Çok karşılan bir durum bu. Yani ben çok duydum. Çoğu mecburiyettendi, sorun etmediler. Ama sizinki keyfiyete kaçıyorsa dillendirin tabii.

nişanlımla paylaştım bu konuyu.ama aramızda sorun oldu anneme düşmanlık besliyosun oldu...Başka türlü kimseyi kırmadan ne yapılabilir bilmiyorum...
Ben çeyiz yerleştirilen evimizde nişanlım ve ben harici biri kalırsa kendimi o eve ait hissedemem ki..Bazı şeyler de özel olmalı.Kayınvalidelerin bunu düşünmesi gerekir bence ama düşünemiyorsa ne yapılabilir?

Bence senin yerine yakın bir akraba yada nebileyim çeyiz yerleştirmeye gidenler annen teyzen vs. söylesin, yeni gelin evindede kalınırmıymış canım şeklinde...
Valla benden söylemesi, benim mobilyalarım eve geldiğinde eşimin akrabaları görmeye gelmişler bende işteyim haberim yok ki henüz eşylarda yerleştirilmemiş,çoluk çocuk doluşmuşlar, o çocuklar cips çikolata yemiş yağlı parmaklarıyla heryere ellerini sürmüşler paketleri açmışlar falan da falan, çok sinir olmuştum ama olan oldu malesef...
Ben mesela eşime bile ev yerleştikten sonra kalman uygun değil demiştim, Allahtan izine çıkmıştıda kimse kalmadı...

Nişanlınız biraz sert çıkmış. Ne alaka düşmanlıkla?! Sizin anneniz bunu çaktırmadan söyleyebilir. Ya da evden gitmesini gerektirecek, oyalanabileceği düğün işleri bulup gitmesini sağlayabilirsiniz.

evde yapılcak iş olurmuş.mesela banyoda küçük bir tadilat yapılacak.onu bahane etti başta.ben de madem öyle çeyiz yerleşmeden o tadilat işi yetişirse yapılsın yetişmezse ben başında dururum gerekirse veya düğünden sonra yaptrırız dedim.aciliyeti olan bi durum yok ortada.duşakabin yapılacak da...
Olay şu ki ben annemle yerleştirdikten sonra kayınvalidem böyle türlü bahanelerle kalmaya devam edecekmiş..(kendi evi 3 saat uzaklıkta başka bir ilde)

seni anliyorum, sonucda ozel bi durum insan ilk defa evleniyor hersey ozel olsun istiyor.Ama yorumlarda denildigi gibi eger ayni sehirde yasiyorsaniz kalmasi cok sacma ama uzak bi sehirde akliyorsa belki biraz alttan alabilirsin. Ama her ne olursa olsun sonuc surda dugunune 2-3 hafta kalmis.Hicbisey icin canini sikmaya degmez.Saglik olsun deyip bosver artik.
Umarim hersey gonlune gore olur,simdiden mutluluklar...

Evet yakınlardan birinin uygun bir dille söylemesi güzel olabilir...Ama en başında bence erkeğin arayı bulması lazım.

Teşekkür ederim...
Ama uzakta da olsa alttan alıcak ne gibi bi durum varki...Nişanlım onları sık sık görmeye gidiyor zaten herhafta sonu.Nişanlımda da suç aslında işten yorgun geliyormuş yemek hazırlayamıyormuş kendine çeyiz evinde annesi kalıp ona yardım etmeliymiş...ne kdr ufak ama ne kdr üzücü bir durum bu ya...

düşünsenize tertemiz özene bezene yerleştireceksiniz cicilerinizi. yerleştirdikten sonra misafir gibi siz gideceksiniz kayınvalide utanmadan orada kalmaya devam edecek.kayınvalidemi severim ama bu düşüncesizlikleri beni üzüyor..üstelik nişanlım da bnm bu konudaki düşüncelerime gereksiz şekilde sert tepki veriyor..görgü ve kültür çatışması çok kötü bişey...

o kadarcık mesafemi var.Olur mu öyle canım ya ah erkekler neden ince dşünemezler ya da bunun incesi kalını yok ya.Ben de alttan alıyorum uzaktır diye.Arkadaşım sıkma canını ama tabi senin yerinde olsam benimde canım sıkılır.sen eşinin annesine direk deme daha düğün olmadan araya soğukluk girmesin yarın bigün yüzüne vurur.Eşine söyle dicem ama o da anlamıyo ki.En iyisi seni anlayabilen birine söylettir ki senin duygularını karşı tarafa en güzel şekilde anlatabilsin.

bence de bu durumu direkt kayınvalideye söylemek çok yanlış olur.kayınvalide beni daha evlenmeden istemiyor modlarına girebilir...hem de nasıl söylenir ki? gidin kalmanızı istemiyorum mu dicem yani:)) olmaz ki derdim onları kovmak değil kesinlikle.saygım sonsuz...
bana kalırsa bu konunun gündeme gelmesi bile çirkin karşı taraf bunu düşünemezken ben bu durumu dile getirmeye utanıyorum valla...
en iyisi başkasına söyletmek galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…