çeyiz pişmanlıkları..

tammam

maziden biri..
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
350
16
68
arkadaşlar merhaba
bende daha adayı bile olmayan ama sonradan zor olmasın dye çeyiz düzenlerdenim
sizden ricam çeyiz pişmanlıklarınızı, şikayetlerinizi,keşke almasaydımlarınızı ve en önemlisi almasam da olurmuşlarınızı paylaşmanızı istiyorum
tabiki sevdiğimiz şeyleri alıyoruz ama kimi aldığına pişman oluyor boşuna para vermişim dyor.mesela bir arkadaş pahalı aldığı yatak örtüsünü kısa bi zaman hevesle kullanmış daha sonrasında kaldırmış gerek yokmuş boşuna aldm dyor..
tecrübeli evli arkadaşlarım yardımınızı bekliyorum ben ve merak eden arkadaşlarıma yol göstermiş,hesaplı davranmaya teşvik etmiş olucaksınız..

arkadaşlar merhaba
bende daha adayı bile olmayan ama sonradan zor olmasın dye çeyiz düzenlerdenim
sizden ricam çeyiz pişmanlıklarınızı, şikayetlerinizi,keşke almasaydımlarınızı ve en önemlisi almasam da olurmuşlarınızı paylaşmanızı istiyorum
tabiki sevdiğimiz şeyleri alıyoruz ama kimi aldığına pişman oluyor boşuna para vermişim dyor.mesela bir arkadaş pahalı aldığı yatak örtüsünü kısa bi zaman hevesle kullanmış daha sonrasında kaldırmış gerek yokmuş boşuna aldm dyor..
tecrübeli evli arkadaşlarım yardımınızı bekliyorum ben ve merak eden arkadaşlarıma yol göstermiş,hesaplı davranmaya teşvik etmiş olucaksınız..

Sen şimdi ne alırsan al ama bir süre sonra yenilerini görünce hevesin kaçacak kullanmak istemiceksin :)) bende öyle oldu mesela...11 yıllık evliyim evlendiğim ilk 6 aydan sonra bütün kendi örmüş olduğum dantellerimin hepsini sanığa tıkadım ve hala ordalar :D yatak örtümdense 2 senede sıkıldım ama yinede yırtana kadar kullandım onu :D hiç aldığıma pişman olmadığım şey uyku setimdi hala severek kullanıyorum bol bol uyku seti almanı tavsiye ederim yatak örtünü ve oda takımlarını en sona alırsın sürekli modeller değişiyor....tencere setini çatak bıçak setini ve tabak setinide alabilirsin onlardada sorun olmuyor ben hala hepsini severek kullanıyorum :)) umarın sana bir faydam olmuştur....

güzel konu olmuş.
bence en iyisi, çeyizlere fazla yatırım yapmayın, parasını biriktirin.
eşyalar evde çok yer kaplıyor. tencere-yemek-nevresim-uyku takımları... elektroniklerin de garanti süresini evde öldürüyorsunuz.
ayrıca sürekli herşeyin yenisi çıkıyor. daha güzelleri ve modernleri geliyor.
ille de alacağım diyorsanız, herşeyden az ve öz alın. çok beğendiğiniz şeyleri alın sadece.

bende herşeyimi yeni alıyorum,iyiki de yıllar öncesinden hazırlık yapmaya başlamamışım...zevkler,modeller zamanla değişiyor...3 ay sonra düğünüm var kısmetse daha çok eksiğim var,alacağım herşey son model olmuş olcak ve keşke önceden almasaydım demicem...en mantıklısı para biriktirmek...ve bence asla şu gelinlik gibi süslü püslü kabarık yatak örtülerinden alma...en geç 1 ay sonra kullanmayı bırakıyorsun..yıkaması ayrı dert saklaması ayrı dert ve dünyanın parası....şimdiden bişiler almak istiyorum diyosan tencere,çatal bıçak takımı olabilir...yemek takımını bile nişanlandıktan sonra al derim...çoook beğenirsen de nevresim takımı alabilirsin..

hepinize teşekkürler ediyorum kızlar bende yemek tk,çatal-kaşık tk,tencere gbi büyük masraflı şeylermi aldım severek aldım pişmanda değilim ama asıl merak ettiğim "ya işte buna gerek yokmuş boşuna para vermişim"dediğiniz şeyler arkadaşın dediği gibi özellikle elart yatak örtülernin hastasıym daha doğrusu hastasıydım şimdi ise o pahalı ürün yerine daha günlük kullanımı kolay olan örtü tercih edeceğim 600-700 vermek nereee 100 liraya yatak örtüsü nere :D

ben yatak örtüsünü hiç kullanmıyorum desem yeridir. yılda 1 ancak :)
üstelik oldukça sade bir model almıştım ama yine de sevmiyorum öyle şatafatlı şeyleri. tarz meselesi biraz. her gün seren arkadaşlar da var.
nevresim -pike takımlarımı hep güzel ve kaliteli aldım. onlar da gayet şık duruyor bence.

bende yatak örtüsü almayacak olanlardanım...
pişmanlığım ise çatal bıçak takımını sandıklı almam... şık kutulu olanlar var onlardan al derim hemde yer kaplamamış olur.
garantili olanları ise son ana kadar bekle...

Ben dantel falan hiç sevmiyorum. Anneme de kesinlikle yaptırmıyorum. o gene de yapmıştı dantelli havlular bilmem neler ama ben kesinlikle artık yaptırmıyorum. Şimdi çok güzel kullanışlı nakışlı kendinden desenli havlular var renk renk. ne gerek var havlu kenarına, dantelli pike örtülerine. Yapan kişinin ellerine yazık, senin için de sonra yıkaması ütülmesi var. kullanılmıyor artık böyle şeyler :)

Çeyiz alışverişine başlayalı sadece 4 ay oldu ama şimdiden şunu almasammış olurmuş dediklerim çıktı. Bi kere kahvaltı takımları gerçekten bayanları kandırmak için çıkarılmış. Zaten haftaiçi kullanılmıyor, hafta sonu da günlük takımları veya misafir varsa misafir yemek takımındaki parçaları kullanabiliriz. Ama o kadar şeker renklerde ve desenlerde ki dayanamayıp aldım(çok da uygun fiyata aldım)ama almasam da olurmuş. Nevresim konusunda da ben 3 tanecik almıştım ama annem kayınvalidem ve eş dosttan sürekli nevresim geliyor az nevresimim olsun dediğim halde şimdiden doldu. Çok beğensem bile artık almicam nevresim. Yorgan da öyle oldu ben 1-2 tane aldım ama her iki taraf biz de aldık dediler ev yorgan dolacak yani.. Tencereler de birbirine girdi az olsun derken her biri ayrı telden çalan çelik-teflon ve seramik set oldu ayrı ayrı.. (çelik kayınvalideden teflon anneden seramik benden). O yüzden acele etme iyi araştır para biriktirmeye bak, annenle konuş eğer yakınsanız nişanlınla konuş sürpriz hediyeler güzel oluyor ama baştan bilsen sen almazsın mesela..

şimdiden başlama. pişman olursun. ben 1 yıl kala başladım. pişman değilim.

faydalı tavsiyelerniz için teşekkürler kızlar sanırım havlu kenarı konusunda çok haklısın ütüsü bile uğraştırıyor

canım sen sen ol düğününe 1 sene kala başla herşeyine ben öyle yaptım hem en modern olanını aldım hemde rahatça araştırarak içime sineni aldım Allah'tan annem öyle bebekken başlamamış çeyiz içine ama havlu patik lif gibi şeylerden yapmış az öz seçtim onlardan:) ihtiyacım olanı kadarını aldım evime geçince eksiklerm çıkarsa alırım diye düşünüyorum.ne tencere çok aldım nede nevresim :) günlük sadece bi takım poselen takımı var oda 6 kişilik bide misafirlik 12 kişilik mesela ihtycm olursa daha sonra alırım diye düşünüyorum :)hatta annem heves etmiş blendrımı ve ütümü almış keske dedim son aylarda alsaydık 1 sene boşuna garantisi geçicek diye ama yapack bişy yoktu (hevesini kırmak istemedim) o yuzden beyaz esyalarımızı 1 ay kala alıcaz:)

evli deilim ama evlenen arkadaşlarda gördüğüm kadarıyla kahvaltı takımını aldıklarına pişmanlar onundışında başka birşey pişmanlık yaratmaz .arkadaşlar erken aldık garantisi boşa gitti diyolar ama aldığınız yere çeyiz derseniz garantisi açılmıyor evlendikden sonra faturayla gidip garantiyi onaylatıp açabiliyosunuz o konuda sıkılmaya gerek yok

Bende dantelli havlu sevmiyorum fakat annen hiç yaptırmadıysa ve bohça çıkarma gibi bir adetiniz varsa en azından bi 10 tane el havlusu alıp dantel yaptırmanı tavsiye ederim. Çünkü bohça içine sade havlu gitmez. Bir de yeni evlenince genelde eşinin tarafına giderken tülbentti havluydu böyle küçük hediyeler getirilir. Onun içinde elinde bulunmasında fayda var.

Kahvaltı takımını bende nişanlanmadan önce almıştım. Daha kullanmadığım halde bende çok gereksiz buluyorum. O zaman öyle denk gelmişti almıştım. Diğer yemek takımlarından farkı sadece yumurtalıklarının ve çaydanlığının olması işte.

Bu doğumda , özel günde vs serilen tüllü işlemeli yatak örtüleri zaten başlı başına gereksiz birşey. Ne serilir ne toplanır ne saklanır ne ütülenir resmen işkence. Onun yerine çok gösterişli yatak örtüleri tercih edilebilir. Hem günlükte kullanabilirsin kafana göre.

Bazılarıda ekmek kızartmak için ayrı makine tost yapmak için ayrı makine alıyor. Ekmek kızartma makinesi çok gereksiz. Yumurta pişirme makinesi, yok mısır patlatma makinesi zaten bir sürü saçma sapan makine çıkartıldı. Biz kadınlarda zaten yeni bir şey çıksa da alsak diye bekliyoruz. :D

Borcam alma derim çünkü gelen 3 kişiden 2 si genelde borcam veya meyve kasesi falan getiriyor. Aynı şekilde su bardağı çay bardağı 6lı alsan yeter derim yine bunlarda en çok getirilenlerden.

Sahan takımını, düdüklü tencere, çelik tence, seramik tencere, işte tavanı sosluğunu, çaydalık, cezve takımı, bir de şu mutfak kıvır zıvır rende kesme tahtası vs alabilirsin. Bunların modası , gördüğü işlevler değişmez sonuçta zamanla.

kızlar ben çelik tencere seti 22 parça aldığım için pişman oldum zaten herşeyi teflonda yapmaya alışkınım ne diye aldım anlamadım. bu tarz şeyleri iyi düşünün. illa ucuz görüpte almayın eşyaları modeline rengine çok iyi karar verin evinizi nasıl döşeyeceğinize karar verip alın.ben baharat takımımı hiç düşünmeden aldım ve sonradan pişman oldum gerçi beyaz seramik aldım modası geçmez her tarzada uyar ama keşke cıvıl cıvıl bişi alsaydım diyorum inş ileride alırım.

Kimi arkadaşlar erken demiş ama son 1 yılda da alabilen var alamayan var..
Para biriktirebiliyorsan eğer çeyiz almak için kenara koy düzenli olarak. Böyle olunca zamanı geldiğinde her şeyi çat çat almış olursun böylece rahat geçer o dönemler. Ama para biriktiremiyorsan ve sonradan hepsini birden alabilecek bütçen yoksa bence kesinlikle başlamalısın.. Tabi bunu 10 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorsan şimdiden gereksiz ama şöyle 2-3 yıl diyorsan başlaman bence kendin içinde hayırlı ailen için de :) Sonuçta kırılacak eşya almak zorunda değilsin ama ilerde de kullanabileceğin şeyleri alabilirsin.. Az az diye diye çok para gerekiyor malesef :)

annemin muhtemelen ben 10 yaşındayken aldığı bilmemkaç parça paşabahçe kristal bardak seti...ıyyyyyyyyyyyyyyy:37:

bir de tefal clipso düdüklü ( o kadar çok para vermiş olduğum için kızıyorum kendime) çelik tencere setlerinde düdüklü var zaten :((

Son düzenleme:
ne güzel tavsiyeler bunlar hepinize çok teşekkür ediyorum
daha aday bile yok para pek biriktirebilen biri değilm uygun fiyatta ne görsem alıyorum kahvaltı takımı bende aldım ama sadece kahvaltıda kullanmak için değil 2-3 arkadaşım gelir mesela 5 çayına harika bi servis olarak kullanılabilir yani o kadar da gereksiz değil dye düşünyorum asıl gereksiz olan kahvaltı takımını ayrı çay servis setini ayrı almak bence..
bu yatak örtüsü düşüncesi iyice olumsuzlaştı kafamda hakkaten ne gerek var ama işte bazı yerlerde çeyiz önemli ya neyse inşallah öyle birine denk gelmem :S
havlularda ise sadece bohçaya koyulacakları dantelli yaptıracağım günlük kullanımda kesnlikle dantelsiz olcak
başkasına güzel görüncek dye hayatı zorlaştıramam ben öptüm kızlar sağolun

ne güzel tavsiyeler bunlar hepinize çok teşekkür ediyorum
daha aday bile yok para pek biriktirebilen biri değilm uygun fiyatta ne görsem alıyorum kahvaltı takımı bende aldım ama sadece kahvaltıda kullanmak için değil 2-3 arkadaşım gelir mesela 5 çayına harika bi servis olarak kullanılabilir yani o kadar da gereksiz değil dye düşünyorum asıl gereksiz olan kahvaltı takımını ayrı çay servis setini ayrı almak bence..
bu yatak örtüsü düşüncesi iyice olumsuzlaştı kafamda hakkaten ne gerek var ama işte bazı yerlerde çeyiz önemli ya neyse inşallah öyle birine denk gelmem :S
havlularda ise sadece bohçaya koyulacakları dantelli yaptıracağım günlük kullanımda kesnlikle dantelsiz olcak
başkasına güzel görüncek dye hayatı zorlaştıramam ben öptüm kızlar sağolun

aynen kahvaltı takımı hakkında senin gibi düşünüyorum bende cnm ilk zamanlar almasaydım keske demiştim ama sonra düşününce pasta tabaklarını fincanını kullanabilirim diye düşündüm yani sadece kahvaltıda kullanmayacağım :9::9:

benim kahvaltı takımım...♥ çok sefer kullanacağımdan eminim sadece yumurtalıklar fazla kullanılmaz sanırsam :D
aslında alışverişte çok iyi düşünmek gerekiyor neyi nerde nasıl kullanıcam dye sonra bazı pişmanlıklar olabiliyor bu kabarık yatak örtülerinden vazgeçtim ya kendime inanamıyorum ama iyi oldu iyi oldu :)

Eklentiler

• $634714702715391954.webp
    $634714702715391954.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 161
Back
X