Çeyiz İçin Akla Gelmeyecek Küçük Ayrıntılar... Paylaşalım...

benim düğünüme 51 gün var ama ortada mobilya ve evden başka bir şey yok. bir ayda her şeyi halletmeye çalışacağız. gayret edince olur neden olmasın :) 2 ayda ev kuran çok arkadaşım var. yalnız biraz yorucu ve zorlayıcı oluyor tabi

benim düğünüme 51 gün var ama ortada mobilya ve evden başka bir şey yok. bir ayda her şeyi halletmeye çalışacağız. gayret edince olur neden olmasın :) 2 ayda ev kuran çok arkadaşım var. yalnız biraz yorucu ve zorlayıcı oluyor tabi

annemde benimkini son 2 ay'a bıraktı :59:

Bestdream, sen neyi hangi markadan alacağına karar ver, bütçeni hazırla
hepsi belli olunca 1 günde bile toplayıp alırsın paran olduktan sonra
ama bu kız çeyizi için geçerli
mobilyalar, tüller, halılar için en az 3 aya ihtiyaç var canım

Son düzenleme:

perdeler cok pahali olabiliyormus dogrumu gercekten?

birde komik bi soru ama su ev konusunda hani 2+1 3+1 bir diyorlar ya bu ne demek oluyor?

yani 3+1 yatak odasi misafir odasi mutfak ve cocuk odasimi demek oluyor?

yoksa misafir yatak odasi iki cocuk odasi? :44:

perdeler cok pahali olabiliyormus dogrumu gercekten?

birde komik bi soru ama su ev konusunda hani 2+1 3+1 bir diyorlar ya bu ne demek oluyor?

yani 3+1 yatak odasi misafir odasi mutfak ve cocuk odasimi demek oluyor?

yoksa misafir yatak odasi iki cocuk odasi? :44:

2 + 1 demek 2 tane oda 1 tane de salon (yani misafir odası) var demek

3 + 1 demek 3 tane oda ve 1 tane de salon (yani misafir odası) var demek

mutfak ya da banyo bu sayının içine katılmaz.

cnm zaten listemi yaptım herseyi yazdım hatta buradaki çeyiz konularına hep göz attım eksiklerim kalmasın diye sadece almak kaldı perdeler fln burdan idareten alıcaz kayınpederim sürekli türkiye'ye gidiyor bu yaz oraya geldigimde katalog alıcam yanıma begendigim perde modelini göstericem dügünden sonra gidip alsın simdi ev tutulmadı ölçüleri bilmiyorum baska seçenek gelmedi aklıma :18:

Son düzenleme:
iki ay cok kisa bir süre ama canim dügününe ne kadar var bilmiyorum ama imkanin varsa daha erkenden almaya basla dügüne iki ay kala ancak eksiklerini kontrol eder alirsin bence ?

bilmem yaniliyormuyum?
katılıyorum arkadaşım sana. Aslında sıkıştırmadan yorulmadan rahat rahat yapmak istiyorsanız alışverişinizi benim gibi yapmayın derim ben. Düğünüme 40 gün var.ama eşyalarım (tencere takımı, kahvaltı takımı çatal kaşık bıçak takımı,ufak mutfak eşyaları, yatak örtülerim, yorgan ve battaniyelerim .. o kadar çok koli yaptımki...) 18 martta yerleştirilecek.
insan son zamanda ne yapacağını şaşırıyor eli ayağına dolaşıyor. düğüne 6-7 ay varken hazırlamak en iyisi. Maddi yönden de zorlanmamış olursunuz hem..

senin en azından mobilyaların varmış:) benim ufaktefek şeylerden başka bişeyim yokkiiii:)ben düğünüme tam 35 gün kala kurcam evimi.. şimdiden kara kara düşünüyorum. Hem de sadece ve sadece 3 günde koca evi kurcam..:44:

katılıyorum arkadaşım sana. Aslında sıkıştırmadan yorulmadan rahat rahat yapmak istiyorsanız alışverişinizi benim gibi yapmayın derim ben. Düğünüme 40 gün var.ama eşyalarım (tencere takımı, kahvaltı takımı çatal kaşık bıçak takımı,ufak mutfak eşyaları, yatak örtülerim, yorgan ve battaniyelerim .. o kadar çok koli yaptımki...) 18 martta yerleştirilecek.
insan son zamanda ne yapacağını şaşırıyor eli ayağına dolaşıyor. düğüne 6-7 ay varken hazırlamak en iyisi. Maddi yönden de zorlanmamış olursunuz hem..

senin en azından mobilyaların varmış:) benim ufaktefek şeylerden başka bişeyim yokkiiii:)ben düğünüme tam 35 gün kala kurcam evimi.. şimdiden kara kara düşünüyorum. Hem de sadece ve sadece 3 günde koca evi kurcam..:44:

canım senin işin bayagı zor ya
alacağın şeyleri belirlediysen neyse de
yine de zor yani

evet canim bencede mümkün oldugu kadar erkenden baslanilmasi iyi olur cünkü alinacak bir sürü sey var ve zamanla insan ancak eksiklerini fark edecektir.. insaAllah sende en önemli gerekceleri alirsin ve zamanin yetisir..

bende durum biraz daha karisik olacak.. dügün tarihimiz henüz belli degil ama yurt disinda yasiyorum.. dügüneden önce mutlaka 2 - 3 hafta gibi bir süre gidip herseyi almam gerekecek..

maddi yönden insaAllah sorun yasamam.. kimi diyor 6bin yeter kimi diyor 18bin ödedim.. bende ne kada olacak bilemiyorum ki..

Allah yardimcimiz olsun:71:

canım senin işin bayagı zor ya
alacağın şeyleri belirlediysen neyse de
yine de zor yani
Alacağım şeylerin listesini yaptım KK dan da araştırıyorum eksik varsa yazıyorum listeme canım:)
Aldıklarımı da listemden siliyorum bu şekilde biraz daha işim kolaylaşıyor. dediğin gibi baya zorlanıcam ama inşallah kendime göre en iyilerini bulup seçebilirim..

evet canim bencede mümkün oldugu kadar erkenden baslanilmasi iyi olur cünkü alinacak bir sürü sey var ve zamanla insan ancak eksiklerini fark edecektir.. insaAllah sende en önemli gerekceleri alirsin ve zamanin yetisir..

bende durum biraz daha karisik olacak.. dügün tarihimiz henüz belli degil ama yurt disinda yasiyorum.. dügüneden önce mutlaka 2 - 3 hafta gibi bir süre gidip herseyi almam gerekecek..

maddi yönden insaAllah sorun yasamam.. kimi diyor 6bin yeter kimi diyor 18bin ödedim.. bende ne kada olacak bilemiyorum ki..

Allah yardimcimiz olsun:71:

2-3 hafta çoookkk zor senin durumun benimkinden de vahimmiş arkadaşım:)
Maddi yönden biraz birikim gerekiyor tabi.. Biz herşeyi ortak alcaz maddi yönden biraz daha rahat olur sanırım.
Allah yardımcımız olsunnn:31::31:

2-3 hafta çoookkk zor senin durumun benimkinden de vahimmiş arkadaşım:)
Maddi yönden biraz birikim gerekiyor tabi.. Biz herşeyi ortak alcaz maddi yönden biraz daha rahat olur sanırım.
Allah yardımcımız olsunnn:31::31:

Evet bi hayli zorlanacgim zaman konusunda. Herkes 'paran oldumu herseyini alirsin' diyor ama sadece para da yetmiyor zamanda lazim gidip gezip arastirip alabilmek icin :)

Bende pa$ama yardimci olmak istiyorum o biraz inad yapiyor ama birlikte yani paylasarak alirsak cok daha karli cikariz bu isin icinden.

Amin canim. Allah hakkimizda en hayirlisni nasip etsin insaAllah.

arkadaşlar aklıma bişey daha geldi yağ sıçratmaz ben çeyizlerime koydum onuntava gibi saplısı var birde üsten tencere kapağı gibi tutmalısı

Kizlar acaba ankara ve kocaeli arasinda fiyat konusunda cok fazla bir fark varmidir ceyiz alis veris konusunda?

:44:

sanmıyorum. Belli başlı firmalardan alırsan her yerde aynı oluyor zaten

evet kesinlikle!!!:1:

arkadaşlar aklıma bişey daha geldi yağ sıçratmaz ben çeyizlerime koydum onuntava gibi saplısı var birde üsten tencere kapağı gibi tutmalısı

o nasıl bişey canım
ben hiç rastlamadım, hani kızartma tencerelerinin üstünde tel gibi bişey oluyor, patateslerin yağını süzüyosun
ondan mı bahsediyosun?
eğer sırf bunun için üretilmiş bir ürün varsa hiç durmam alırım ya ben kızartma yaptığımda her yer mafoluyo hiç beceremiyorum

kızartma yaparken kapak gibi kapatıyosun foto koyayım bak

$IKEA-Stabil-YAG-SICRATMAZ-TEL-KAPAK-Ikea_Market__35719981_0[1].webp$42390_b(1)[1].webp

hmmm görmemiştim canım
ikeadan sanırım bu tasarım
gittiğimde bakarım inşaAllah
teşekkürler :71:

Back
X