- 31 Mart 2015
- 2.898
- 5.627
şu tupper konusu muamma gibi bi şey çok kullanışlı diyenler var, çok gereksiz diyenler var. annem çok fazla ısrar etti, etmekle kalmadı sipariş verdi. kendisi çok kullanıyor. erzak saklama kapları var ya hani, oval set diyorlar onlar mesela. kullanıldığını ben de görüyorum. bir de servis takımları var, onlar da kullanılır. diğerlerini tecrübe edince burda mutlaka yazıcam. dik süpürge evde kullanıyoruz, annem çalışıyor. hafta sonu bir kere genel temizlik yapılıyor. hafta içi de onunla evin görünen yerlerini şöyle bir alıyoruz, temizleniyor. o yüzden ben almayı düşünüyorum. seccadelerim toplamda 6 tane falan. daha da yaptırmam almam. havlu epey oldu, ama bir tane bile dantelli yok mesela. hediyelik de aldım. onlar da dantelli değil, hep modern görünümlü havlular. çamaşırı telde kurutuyoruz, balkona koyuyoruz askıyı. rüzgar olunca uçuyor canım. evin için de kurutmayı sevmiyorum ben, deterjan kokusundan rahatsız oluyorum. aslında gönlümden geçen özellikle kış ayları için kurutma makinesi almak. bakalım düğüne epey var daha, inşallah alabilirimpaket temizlik bezlerinden epey aldım. evdeki patiska kumaşlardan da kenarlarını makinede geçip cam kurulama bezi yaptık. tek kişilik misafir yorganı aldım, şehir dışından misafirlerimiz gelebilir diye. çift kişilik misafir yorganı hiç almadım. ama annem sayesinde nevresimlerim çok fazla oldu yaaa. kendisi haftada bir değiştiriyor ve çok seviyor nevresimleri. bana kalsa 5 adet çift, 2 adet tek kişilik alır bırakırdım. aldırdı bakalım. ama öyle dantelli, süslü bir şeyim yok. hatta bir arkadaş çeyiz topiğimde hiç el işin yok mu demişti. yok gerçekten, var ama yok. götürmeyi düşünmüyorum. bir tek tülbent, namaz örtüsü ve seccadeler el işi. diğerleri hep hazır.Onları genel olarak yazdım,senin listende oldugundan değil. Bana gore tupperlar gereksiz. Hiç almadim.etrafimda kullananlar da tavsiye etmedi.en sagliklisi camdir. Çift kişilik yorganlar mesela.misafire pek çift kişilik kullanılmıyor.çünkü eşleri yatirdiğin bir yatak olmuyor.kanepe aciliyor veya tek kişilik misafir için bazan varsa orada yatiriyorsun.tek kisilik olması avantaj.iki tane tek kişilik ortebiliyosun gerekirse .. Ve bunları sonrada temin edebilirsin.hemen yatıya gelinmiyor zaten . banyoda boy boy leğendir maşrapadir gerek yok.bir vileda,bir ufak leğen yeterli.bezleri pakette alıp sık sık atmak kullanışlı oluyor.yıkanan bezler den cam silmek için gerekli. Çamaşırı telde kurutacaksan mandal kullanılmıyor.balkona asarsan gerekli.ben toz olduğundan tercih etmiyorum. .
Dik supurgelerinde kullanışsız olduğunu duydum ve gordum.bitane süpürge aldım.gerekince onu acmiyorum.çocuk olana dek pek kirlrnmiyor zaten ortalık :) seccade havlu falanda elli tane falan yapılıyor ya ceyize, on tane olsa yetecek. Aynı anda o kadar insan namaz kilmaz evde. Havlular ha keza yıkanıp utulenip konuyor haftada. İstifleyince yer kaplıyor.sırada gelmiyor. Yeni şeyler görünce de alamiyosun evde var yeterince diye :) öyle işte aklıma gelenler bunlar :)
çok teşekkürler önerilerin için