Çeyiz hazırlığı

arkadaşlar iki oğlum var ilkokulda ve okul öncesinde. Kv. Yavaş yavaş çocukların çeyizini hazırlamaya başla, büyüyünce zor olur Bir Anda dedi. Eltimi örnek verdi. Oğlu ve kızı ortaokula gidiyor. Havlular, lifler hazırlamış. Yelek örmüş. Nevresimler diktirmiş.. siz böyle hazırlıklar yapıyor musunuz?
Herkes yapıyorsa ben de yapacağım diye sormuyorum aslında ama düşünebilirim ne bileyim. Belki de başlamam gerekir. Ben sadece çocuklarımın eğitimine harcama yapıyorum en çok. Ve en büyük çabam sadece ülkemiz için değil insanlık için, insan olarak aklen, kalben, ruhen ve duygusal olarak geleceğimize sağlıklı, bilinçli, erdemli bireyler yetiştirmek. Sadece okul başarısına da odaklanmıyorum ama çok yönlü gelişim için elimden geleni yapıyorum, okul başarısı beraberinde geliyor zaten çok şükür. ama şimdi bu çeyiz işi bir acayip geldi bana..cidden atladığım bir konu mu acaba? düşüncelerinizi merak ediyorum gerçekten. Şimdiden teşekkürler..
Ya şu hayatta gördüğüm en boş iş. Annem yaptı da ne oldu. O havluları lifleri eve bile getirmedim eskide kaldı her şey. Güzelim nevresimler var çok markanın. Niye eski elişi şeyleri örteyim. Artık yeni nesil bunları kullanmıyor ki. O çocuklar evlenene kadar en az 17 18 yıl geçecek. O da en az. Belki o devirde uçan arabalara bineceğiz :))) Kim ne yapsın örülmüş banyo lifini

arkadaşlar iki oğlum var ilkokulda ve okul öncesinde. Kv. Yavaş yavaş çocukların çeyizini hazırlamaya başla, büyüyünce zor olur Bir Anda dedi. Eltimi örnek verdi. Oğlu ve kızı ortaokula gidiyor. Havlular, lifler hazırlamış. Yelek örmüş. Nevresimler diktirmiş.. siz böyle hazırlıklar yapıyor musunuz?
Herkes yapıyorsa ben de yapacağım diye sormuyorum aslında ama düşünebilirim ne bileyim. Belki de başlamam gerekir. Ben sadece çocuklarımın eğitimine harcama yapıyorum en çok. Ve en büyük çabam sadece ülkemiz için değil insanlık için, insan olarak aklen, kalben, ruhen ve duygusal olarak geleceğimize sağlıklı, bilinçli, erdemli bireyler yetiştirmek. Sadece okul başarısına da odaklanmıyorum ama çok yönlü gelişim için elimden geleni yapıyorum, okul başarısı beraberinde geliyor zaten çok şükür. ama şimdi bu çeyiz işi bir acayip geldi bana..cidden atladığım bir konu mu acaba? düşüncelerinizi merak ediyorum gerçekten. Şimdiden teşekkürler..

Çok saçma şeyler ya
Bana da annemler bi ton dantel lif patik havlu yemeni yapmışlar
Yemenileri dağıttım
Danteller baza altında bekliyor
Lif denen yün şeyi kullanan var mı allah aşkına? Ne güzel yıkanılıYor ne yıkayınca kuruyor??
Havluların da o dantellerini söktüm öyle kullanıyorum.
Zamanlarına yazık olmuş bence

ya ben utanarak farklı bir yorum yapacam :olamaz:

öyle çok çeyizim yok, tam istediğim şeyler olanlar da. ben havlularımı kullanmaya kıyamıyorum mesela annem emek emek yaptı çünkü ki gerçekten çok güzeller.. mesela peçete işlemişler çok şık duruyor ama kıyamıyorum yemek dökülürse leke çıkmazsa diye.. hepsin de annemin el emeği olduğu için ne olursa olsun ben atmaya kıyamam diye düşünüyorum..

konu sahibi arkadaşların dediği gibi şimdi daha çok erken, annem yaşında ki kadına geri kafalı deyip terbiyesizlik etmek istemiyorum ama kendi zamanıyla bu zaman arasında çok fark var siz en güzeli para biriktirin, evlilik yaşlarına geldiği zaman bir kaç yemeni havlu patik yapar veya yaptırırsınız..

Aman gelin ona hazırladıklarımızı beğenmez. Kv çeyiz hazırlamış ama kullanmak istemiyorum kırmadan nasıl söylesem, diye konu açar buralarda sonra.

ay yok artık. 20 sene sonrası için lif örmek nedir. kitap alın çocuklara, oyunlat oynatın, yeni yerler keşfetsinler, sinemaya tiyatroya gitsinler, hayvanlarla haşır neşir olsunlar... bundan ala çeyiz mi olur?

Erkek cocuguna ceyizmi;))) Biz bise gormedik anam:) Kayınvaliden abartmis.Ceyiz deil yatirim yap ewlatlarina.ileride ewlenecekleri zaman paran olursa hic de zorluk cekmezsin.Sen onlari guzelce okut egitimlerini ver.zaten sanada ihtiyaçları kalmicak.Kayinvaliden tam bir ortalik karistirici.Eltinle guya seni yaristiracak.aman gelme bu oyunlara

Ben bu eski kafa zihniyeti gram anlamıyorum sıfır çeyizle evlendim ben işim gücüm yok otur dantel oya yap gözünü kör et ne için peki? Millet oowwnn ne kadan da cok çeyizi vaaarrr desin gözlerini belertip orada burada seni övsün diye. Görümcem kv arada laf çarpar umurumda olmaz okumuş etmiş mürekkep yalamışım anam babam birikimini eğitimime harcamış bundan güzel çeyiz mi olur. Yaptıgı tonlarca çeyizle övünen zihniyeti anlamadım anlayamayacağım

yirmi yıllık bir süreçten bahsediyoruz
küflenir çürür o ipler ya ki çürümese bile yirmiyıla lif mi kalır allansen
elektronik alsan hergün yeni bir teknoloji çıkıyor mobilya alsan ne yaparsın bilemem
çanak çömlek alsan yük
sen genede bakma kaynanaya he he de geç

en iyi yatırım insanın kendisine yaptığı yatırımdır

El kadar çocuklara çeyiz mi? :işsiz:

27 yaşında evlendim, tek parça çeyizim yoktu. Ne lazımsa eşimle gittik aldık yerleştirdik evimize.
Ayrıca bu devirde bile lif,patik, dikilmiş nevresim kullanan yokken bundan 20-25 yıl sonra kullanacaklarını mı sanıyorsunuz? Güve yer onları be o ladar senede :KK53:

Çeyiz hem de erkek çocuğa

Bana çok ilginç geldi

Yaşım 40 olacak eşimin de benim de çeyiziniz yoktu hali ile oğlumun da olmayacak

Tek çeyizimiz eğitimimizdi

Oğlumuzun da öyle olmasını amaçlıyoruz

Paranız varsa eğitime yatırın

Şimdi alacağınız çok çaputu gelininiz 20 yıl sonra kullanır mı

Kendi aldığımızı bile sonra beğenmiyoruz
Ya da ihtiyaç kalmıyor teknoloji vs değişiyor

Bende yapmadim yaptirmadim ama illa ufak tefek seyler birikiyor. Bunun icin ozel cabalamak degilde brz dikkatli olabilirsiniz. Mesela ortaokulda anneme safranboludan erzak torbasi almisim simdi kullaniyorum bana saklamis. Yada patik giyerim cok severim belki zaman icerisinde abartmadan yun patik yelek tutabilirsiniz tabiki simdi degil 15 sene sonra fln. Kv mim hatta esimin rahmetli babaannesinin hediyeleri benim icin kiymetli. Evimde 3 ortu var 1 i nisan bohcam, 1 i annemin lisede isledigi bir ortu 1 i de ben dugune 10 gun kala aldim. En guzeli altin alin zamani geldiginde cok ise yarar

Ben 18 yaşıma girdikten sonra annem beni alıp porselen dükkanına götürmüştü çatal bıçak takımlı bi set almıştık şimdi evlendim severek kullanıyorum, aldığım tabaklar benim aldığım zaman 2 bin liraydı şimdi 5 bin her sene kat kat artıyor
ayy evlendin mi sen hayırlı olsun umarım çok mutlu olursun

Cocuklar kesin %100 evlenecek ve evlenmek zorunda yani :-) :-)
geç kalmişsiniz, besikten hazirlamak lazimdi :-)

Ona sunduğunuz iyi bir gelecek en büyük çeyiz olur..
Çeyize diye vereceğiniz paraları çocuğunuza biriktirin hesap açtırıp..

Tabi ki gereksiz. Artık kıza bile gereksizken bir de erkek çocuk yani.

Hiçbir erkeğin çeyiz getirdiğini görmedim.

İlla birşey yapmak istiyorsanız, kenara altın yapın. En çok o işe yarar evlenmeleri durumunda.

Ne saçma bir düşünce ya. Belki çocuğun yurtdışına yerleşecek, kendine düzen kuracak. Belki minimalist yaşayacak. Belki zevki 30 yıl önceki şeylerin zevki olmayacak.
Benim bir arkadaşım var. Biz daha küçükken ananesi ona ve abisine çeyiz yapardı . Ama neler neler,yanlış hatırlamıyorsam ütü bile koymustu,paraya kiyip en iyisinden. Onca göz nuru el emeği... Sonuç kız 29 yaşında, Amerika'da bekar, erkek 34yasinda anasının yanında,bekar.
Çeyizler de kuflenmistir herhalde onca senede.
Valla emeğe, paraya yazik
Edit: ustteki arkadaşlar ne güzel söylemiş. En iyi yatırım altın. Onlar adına uzun vadeli hesap falan acsaniz da çok karlı olur. Evlenmeden cekersiniz,uzaklara eğitim için giderse sizin elinizi hafifletir,ya da iş kurmak isterlerse katkıda bulunursunuz.

Back
X