Çeyiz hazırlığı

Yahu ceyiz mi kaldı?
Guzel bi eğitim en güzel ceyiz.
Ilkokul bebesine ceyiz mi yapilirmiş? Ekmeklerini kazansinlar ne gerekirse zamana gore alirlar zaten

Onun yerine her ay bir gram altın koy yeter canım. Her şeyin modası geçiyor ve ikisi de erkek yapacağın eşyaları kullanacak olan gelin. Sen binbir emekle yapacaksın ama o kız da haklı olarak modası geçmiş şeyleri kullanmak istemeyecek. En azından paran olur alırsın ya da yaptırırsın.

Hiçbir şey yapma diyenlere de aldırma çünkü anne baba olarak illaki yapmalı insan bir şeyler kıyıda köşede. Bunun için birikimin olsa yeter. Bi anda olmuyor çünkü.

Şaka mı bu, ortaokul çağındaki çocuklara çeyiz mi :KK57: bence o parayla çocukların eğitimine , geleceğine yatırım yaptırın. Yani yurtdışına falan çıkabilirler , dil eğitimi falan alabilirler bence o parayı bi şekilde muhafaza etmenin bi yolunu bulun. Gelecekteki bi sandık dolusu çapıt onlara hiç bişey katmaz maalesef :stop:

Emeğine, yapacağın masrafa yazık. 20-25 yıl sonra evlenecek olsalar o kadar yıl nereye koyacaksın. Nerde saklayacaksın. Boşu boşuna yer işgali. Çok mu geniş gerçekten eviniz? Bakteri yuvası olur. İpi bozulur. Hangi ip o kadar yıl sağlıklı kalır. Hepsini geçtim elin kızı gelip atacak ben gibi :KK76:

Enerjinizi doğru olan yönde sarfediyorsunuz böyle devam edin. Bu otantik meselelerde hayatın rengidir bu işleri bu konulara zamanı olan kayınvalidenize bırakabilirsiniz. Ne kadar sevindiğinizi ifade edip onore de edebilirsiniz hatta. Buda sizin açınizdan farklı bir kazanım olur

Abimin eşine annesi tabak çanak dahil her şeyi almış daha çocukken.Aldıklarına razı geldi sözde kabul etti ama içinde ukte kaldığı çok belli.Sürekli annem de zevkli kadınmış Allah tan abartılı şeyler seçmemiş der durur.Kim ne istiyosa onu alsın vakti gelince.

Back
X