Çeyiz hazırlığı

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
arkadaşlar iki oğlum var ilkokulda ve okul öncesinde. Kv. Yavaş yavaş çocukların çeyizini hazırlamaya başla, büyüyünce zor olur Bir Anda dedi. Eltimi örnek verdi. Oğlu ve kızı ortaokula gidiyor. Havlular, lifler hazırlamış. Yelek örmüş. Nevresimler diktirmiş.. siz böyle hazırlıklar yapıyor musunuz?
Herkes yapıyorsa ben de yapacağım diye sormuyorum aslında ama düşünebilirim ne bileyim. Belki de başlamam gerekir. Ben sadece çocuklarımın eğitimine harcama yapıyorum en çok. Ve en büyük çabam sadece ülkemiz için değil insanlık için, insan olarak aklen, kalben, ruhen ve duygusal olarak geleceğimize sağlıklı, bilinçli, erdemli bireyler yetiştirmek. Sadece okul başarısına da odaklanmıyorum ama çok yönlü gelişim için elimden geleni yapıyorum, okul başarısı beraberinde geliyor zaten çok şükür. ama şimdi bu çeyiz işi bir acayip geldi bana..cidden atladığım bir konu mu acaba? düşüncelerinizi merak ediyorum gerçekten. Şimdiden teşekkürler..

Yok ne çeyizi :) çeyiz mi kaldı. Yani bana göre. Annem iki sandık dolusu çeyiz hazırlamış banada hiçbirinide almadım. Bence en güzel çeyiz çocuklarına birer hesap açtır ufak miktar aylık yatırım yap şu 10 yıllık birikim hesaplarından. Al sana mis gibi çeyiz :) hiç kendini beynini yorma yani zaten etraf çok güzel eşyalarla dolu her yıl daha güzeli ekleniyor. Bir alışverişte çıkarırsın aradan.

Canım annem bir dünya çeyiz hazırladı, hiçbirini kullanmadım, çoğunu da anneme verdim zaten. Ayrıca çocuklarınız çok çok küçükler ne çeyizi Allah aşkına, siz bosverin kayınvalidenizi, illa elle tutulur birşey olacaka, adlarına hesap açar birikim yaparsınız, alın size ceyiz :)

Son düzenleme:
Ilk 3 4 cumleyi okudumda bu yaslilar ne eski kafali ya ilkokul cocuklarina ceyiz nedir ben 23 yasindayim bi parca ceyizim yok onlami ugrasicam dantel mantel istemem evimde

Eğer evlenirken yardım etmeyi planlıyorsanız çeyiz adı altında, bir banka hesabı açıp çula çaputa vereceğiniz parayı nakit olarak saklayın.
Aslında en mantıklısı altın.
İleride büyüdüklerinde çeyiz meyiz kalmayacak, eşya alır, eğitime kullanır, araba alır vs.
Kimse de bir zahmet çeyiz yapmasın, nuhnebiden kalma eşyalarla insan evlendirilmez.

Oğlan çocuğuna ne çeyizi ki bu.. hemde bu yaşta.. kız için bile gereksiz artik bu devirde.. herşeyin modası geçiyor zaten.. en mantiklisi çocuklarinizin gelecegi icin elinize para gectikce altın almak olabilir.. asla değer kaybetmez.. çula çaputa boşyere para ve emek harcamayın.. 10 yillik evliyim daha bir ceyiz kullanmadim

arkadaşlar iki oğlum var ilkokulda ve okul öncesinde. Kv. Yavaş yavaş çocukların çeyizini hazırlamaya başla, büyüyünce zor olur Bir Anda dedi. Eltimi örnek verdi. Oğlu ve kızı ortaokula gidiyor. Havlular, lifler hazırlamış. Yelek örmüş. Nevresimler diktirmiş.. siz böyle hazırlıklar yapıyor musunuz?
Herkes yapıyorsa ben de yapacağım diye sormuyorum aslında ama düşünebilirim ne bileyim. Belki de başlamam gerekir. Ben sadece çocuklarımın eğitimine harcama yapıyorum en çok. Ve en büyük çabam sadece ülkemiz için değil insanlık için, insan olarak aklen, kalben, ruhen ve duygusal olarak geleceğimize sağlıklı, bilinçli, erdemli bireyler yetiştirmek. Sadece okul başarısına da odaklanmıyorum ama çok yönlü gelişim için elimden geleni yapıyorum, okul başarısı beraberinde geliyor zaten çok şükür. ama şimdi bu çeyiz işi bir acayip geldi bana..cidden atladığım bir konu mu acaba? düşüncelerinizi merak ediyorum gerçekten. Şimdiden teşekkürler..
Oho oğlan 10 kız 4 yaşında çeyizleri hazır bile hamile olduğumu öğrendiğimde başladım hazırlıklara :) aklımın ucundan bile geçmemişti şu ana kadar

29 yaşındayım, tek çeyizim babamın bilmem kaç sene önce yurtdışından aldığı fincan takımı. Ööyle duruyor bazanın altında :KK48:
Çeyiz mi kalmış artık... Kendi zevkinize göre çeyiz yapacaksınız, sonra da "gelin beni niye sevmiyor" :110:
Onun yerine para biriktirin, zamanı gelince ya verirsiniz gönüllerince harcarlar ya da güzel bir hediye yaparsınız.

Oğlan çocuğuna ne çeyizi ki bu.. hemde bu yaşta.. kız için bile gereksiz artik bu devirde.. herşeyin modası geçiyor zaten.. en mantiklisi çocuklarinizin gelecegi icin elinize para gectikce altın almak olabilir.. asla değer kaybetmez.. çula çaputa boşyere para ve emek harcamayın.. 10 yillik evliyim daha bir ceyiz kullanmadim
Eşimin ailesinin tarafında erkek çeyizi var maalesef:rolleyes: Töbe yarabbim öyle çirkin şeylerdi ki. Bir de kayınvalidem çok güzel şeyler miş gibi gururla çıkarıp vermişti:confused: Ne yazik ki çöpte yerini buldular

Ben 18 yaşıma girdikten sonra annem beni alıp porselen dükkanına götürmüştü çatal bıçak takımlı bi set almıştık şimdi evlendim severek kullanıyorum, aldığım tabaklar benim aldığım zaman 2 bin liraydı şimdi 5 bin her sene kat kat artıyor

Boşverin
Ay ne eski kafalı ya kaynananiz. Lif nedir yelek nedir? Birsuru lifim var gidip watsonstan aldigim lifi kullaniyorum hatta dün baktim banyo telinde boynunu bükmüş duruyor kaynananin lifi,çöpe attım (ihtiyac anında çıkarmıştım onu1 kez kullandim)
Mikrop yaaav bide hic ugrasamam
Havluyada gerek yok milyon tane havlu var zaten
Evlendigimden beri annemin verdigi bir masa örtüsü haric hiçbirşeyi kullanmiyorum
Salondaki örtülerim de hazır
Kadife süslü püslü olanlardan
Siz en iyisipara biriktirin hesap acin bankaya altin para vs neye yetiyorsa durumunuz
Zamani geldimi zaten hersey yenileniyor değişiyor
Gonullerine göre harcar gencler

Benim evlenirken çeyizim yoktu. Annem ve babam hep birikim yapmışlar bunun için. Annem hep modası geçecek almayalım dedi, herkes oda oda çeyiz yaparken üzülürdüm. Evlenince her şeyi aldık toplu olarak. Ama çok mutluyum her şeyim modern oldu, 10 yıl önceden kalma eşyaları kullanmadım. Size bireysel emeklilik ya da yatırım fonu öneriyorum, en güzel şey çocuklarınıza birikim yapmak bana kalırsa

o ne ya öyle :işsiz: fazla gündüz kuşağı kadın programına maruz kalmış o bence.çeyiz yaptırmadım , çeyizim olmadı , dantel örtüler kullanmıyorum, eşimle beğendiğimiz çok şık kendi zevkimize göre nevresim takımlarımız var, anam sağolsun çetik ördü ama hayatım boyunca ayaklarım çok üşüdüğü için hep giydim.yani kısacası kullanılmayacak şey yapmaya ne gerek var

Siz doğru olan şeylere yatırım yapiyorsunuz emin olun. Çeyiz dediğiniz bir günlük iş . Büyüyünce kendi zevklerine göre alirlar herşeyi. Siz de destek olursunuz.

Back
X