Çeyiz Gerginliği

lanetli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
41
9
32
Kızlar merhaba ,

Haftaya çeyizimi yerleştireceğim.Ancak çeyiz serilmeyecek direk eşyalar yerine koyulacak.
Ama arada kaldım annem diyor ki çeyiz yerleştirmeye erkek tarafı gelmez , kızın işine karışmazlar sadece çeyizi taşıyıp erkek tarafı yemek getirir diyor.
Nişanlımın annesi ve ablasıysa beraber yerleştiririz kimseyi çağırmayın ne gerek var diyor.
Şimdi bu işin doğrusu nedir.

Teşekkürler şimdiden.

Kızlar merhaba ,

Haftaya çeyizimi yerleştireceğim.Ancak çeyiz serilmeyecek direk eşyalar yerine koyulacak.
Ama arada kaldım annem diyor ki çeyiz yerleştirmeye erkek tarafı gelmez , kızın işine karışmazlar sadece çeyizi taşıyıp erkek tarafı yemek getirir diyor.
Nişanlımın annesi ve ablasıysa beraber yerleştiririz kimseyi çağırmayın ne gerek var diyor.

Teşekkürler şimdiden.

geleneklere adetlere uymak mı istiyosunuz ozaman annenizi dinleyin
ha bana sorarsanız çeyiz serme saçma
direkt evi yerleştirmek mantıklı
ve kaynananla görümcen yardım etmek istiyo ne güzel

bu işin doğrusu şu sen ne istiyorsun o önemli

geleneklere adetlere uymak mı istiyosunuz ozaman annenizi dinleyin
ha bana sorarsanız çeyiz serme saçma
direkt evi yerleştirmek mantıklı
ve kaynananla görümcen yardım etmek istiyo ne güzel

bu işin doğrusu şu sen ne istiyorsun o önemli

Direk evi yerleştireceğiz.Fakat annemin birazda gelmelerini istememesinin sebebi görümcem beğendiğim koltuğu beğenmedim diyip aldırmamaya çalıştı.Biraz sıkıntılı yani

İsteyen gelir yardım eder.. bırakın şu adetleri yahuu.. adet adet diye diye sorunlar kavgalar çıkıyor yüzükler atılıyor..

Zaten evin içine girince zamanla kafanıza göre düzenlersiniz

Gelsinler bence ben çağırmıştım kv gelmedi görümce geldi. Hiç biseyin ucundan tutmadı ama en azından çağırmadlar denmedi. Çağır gelsinler görümce birşey söylerse tercih meselesi der geçersiniz. Sıkıntı yapmayın

Direk evi yerleştireceğiz.Fakat annemin birazda gelmelerini istememesinin sebebi görümcem beğendiğim koltuğu beğenmedim diyip aldırmamaya çalıştı.Biraz sıkıntılı yani
Gereksiz insan tipi ona neymiş.. sanki o oturcak üstünde.. kendi evini kendi zevkine göre döşesin.. bu tarz mevzularda laf sahibi yapmayın kimseyi.. uygun bi cevapla susturun gitsin

sonuçta görümceniz laf sokacaksa illa bi gün gelip o eve söyleyecek ne söyleyecekse
bence hiç kasmayın
şimdi onlar da yardım etmek istemiş terslemiş olursunuz bence orası daha riskli
anneniz tepkili sizden çok bence

Canım bizim adetlere göre anne gelmez Çeyiz yerleştirmeye
Teyzeler halalar Kuzenler kizkardes yenge fln gider kızla birlikte oğlan tarafı sadece gelir kızın evinden Çeyizi götürür

Gelenlere yemek çay hazirlarlar yardım edebilirler ama kendi ailende olsun mutlaka

Gerilim olacaksa bence hiç gelmesin uygun bir dille çok kalabalık geleceğiz siz yorulmayin fln dersin

9 yil olacak nerdeyse ben evleneli,adet falan demedik hic.koli koli esyalarimi evime tasidim.hafta sonlari annemle yikayip yerlestirdik kafamiza gore.en son buyuk esyalarim icin nakliye tuttuk onlarin yerleri de belliydi zaten.dugunden bi hafta once kuzenlerim yengelerim falan geldi,herkes bi odaya girdi silip supurduler sadece cunku yerlesme isi bitmisti.k.validem geldi sadece onlardan

Kızlar merhaba ,

Teşekkürler şimdiden.
Çok saçma onları dışlamak. Ne biçim adetmiş... Kirletecekler falan sanki. Ya da çok büyük bir sürpriz o tabak çanak da görmemeleri lazım. Bu kız anneleri (benimki dahil) bir garip oluyor düğün zamanı. Adet de adet. Başka bir şey çıkmıyor ağızlarından.

Kızlar merhaba ,

Teşekkürler şimdiden.
ya Allah askina birakin bu tip seyleri, abuk sabuk isler icin huzur kaciyor. daha yuva kurulmadan haneye gerginlik giriyor.
Al esyani, eve yardimci kadin tutamiyorsan annenle kardesinle git, temizle yerlestir.

Nisanlinin annesine ve gorumcene şu saatten sonra siz gelmeyen dersen, suan ki gerginligin 2 katina cikar diye dusunuyorum..

Gelmek isteyen gelsin, yardimci olacaklar sonucta..
Birine gel digerine sen gelme dersen iş uzar gider..
Nem kapacak yer arayanlar çok ne de olsa..

Kızlar merhaba ,

Teşekkürler şimdiden.
oof zor konular. valla benimkilerde sadece yerine koydu. ama kim isterse neyin ucundan tutacaklarsa herkes birşey yaptı. eşimin sülalesinden de gelen oldu yardım için. benimkilerde geldi.
böyle adetler cok gereksiz.
ama genelde kızın tarafı gelir ve erkeginde annesi ablası kardeşi gelebilir. sorun olmaz.

X