• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ÇEVRE BASKISI, Çocuk meselesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Madamoisellee

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2020
476
1.004
28
Çevrenizdeki insanlara(özellikle eşinizin kardeşler ve annesi) çocuk hakkındaki detayları verip vermeme hususunda ne düşünüyorsunuz?
Sizin Sağlık durumunuz ve eşinizin sağlık durumu hakkında detay veriyormusunuz?
Bunu onlara söylemek mecburiyet olarak görüyormusunuz veya söylememe taraftarımısınız?

Çevrenizdeki insanlara(özellikle eşinizin kardeşler ve annesi) çocuk hakkındaki detayları verip vermeme hususunda ne düşünüyorsunuz?
Bunu onlara söylemek mecburiyet olarak görüyormusunuz veya söylememe taraftarımısınız?
Kendimi nasil iyi hissedeceksem ona gore davranmayi severim. Karsi taraf ne kadar az sey bilirse o kadar rahat hissederim kendimi. Eger bana yardımlarınin dokunacagina inanirsam detay vermeden ucundan citlatirim ama basimi agritacak seyler söyleyeceklerse bize kalsin derim. Hicbirsey icin mecbur degilsiniz. Herkes herseyi bilmek zorunda degil.

Kayınvaldem ve ablalarıma anlatıyordum en buyuk destekcizimizdi onlar kimseye anlatmadan zor oluyor gercekten mecburiyetten değildi

Özel durumlarımı aile bireyleriyle paylaşmayı pek sevmiyorum. Abla/kardeş yok ama tabi bende, belki olsaydı onunla paylaşabilirdim. Onun yerine güvendiğim beni anlayabilecek arkadaşlarımla konuşmayı tercih ediyorum ama genel olarak bir kaç kişi hariç kapalı kutuyumdur kendimi bildim bileli.

henüz öyle bilgi verecek durumumuz olmadı. ama olursa da vermem sanırım.yukarıda arkadaşın yazdığı doğru herkes her şeyi bilmek zorunda değil.ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kimsenin ağzı torba değil büzülmüyor.

Kendimi nasil iyi hissedeceksem ona gore davranmayi severim. Karsi taraf ne kadar az sey bilirse o kadar rahat hissederim kendimi. Eger bana yardımlarınin dokunacagina inanirsam detay vermeden ucundan citlatirim ama basimi agritacak seyler söyleyeceklerse bize kalsin derim. Hicbirsey icin mecbur degilsiniz. Herkes herseyi bilmek zorunda degil.
Haklısın. Benim tercihimde bu şekilde fakat çoğu zaman insanı soru yağmuruna tutuyorlar dolayısıyla ister istemez bazen dedikleri tutmuyor insanın. Ben de detay vermeyince daha huzurlu hissediyorum. Ama işte insanlar..
Kayınvaldem ve ablalarıma anlatıyordum en buyuk destekcizimizdi onlar kimseye anlatmadan zor oluyor gercekten mecburiyetten değildi
Anlayışlı insanlar olunca demek öyle oluyormuş.🙂
Özel durumlarımı aile bireyleriyle paylaşmayı pek sevmiyorum. Abla/kardeş yok ama tabi bende, belki olsaydı onunla paylaşabilirdim. Onun yerine güvendiğim beni anlayabilecek arkadaşlarımla konuşmayı tercih ediyorum ama genel olarak bir kaç kişi hariç kapalı kutuyumdur kendimi bildim bileli.
Cevabınız için teşekkür ederim💜
henüz öyle bilgi verecek durumumuz olmadı. ama olursa da vermem sanırım.yukarıda arkadaşın yazdığı doğru herkes her şeyi bilmek zorunda değil.ne kadar iyi olurlarsa olsunlar kimsenin ağzı torba değil büzülmüyor.
Bizim problem eşimde diye ailesi hiç sesini çıkarmadı o açıdan avantajlıydık ama yine de tüp bebek yapıcaz diye sadece anne babalara söyledik onlar da etrafa çaktırmadan ona göre cevap verdiler hep
Çok anlayışlılarmış gerçekten.
Anne babalar anlayışlı olurlarsa kimseye sırtını dayamasına gerek yok insanın ama işte herkesde farklı maalesef🤷🏻‍♀️

Bu durum sadece esim ve beni ilgilendirir.

Gebeligimi dahi annem ve ablama 15. Hafta sonrasinda soylemistim. Esimin ailesine de 1 hafta sonra cinsiyeti ogrendigimizde bildirdik. Mesafe candir. ❣️

Haklısın. Benim tercihimde bu şekilde fakat çoğu zaman insanı soru yağmuruna tutuyorlar dolayısıyla ister istemez bazen dedikleri tutmuyor insanın. Ben de detay vermeyince daha huzurlu hissediyorum. Ama işte insanlar..

Anlayışlı insanlar olunca demek öyle oluyormuş.🙂

Cevabınız için teşekkür ederim💜

Çok anlayışlılarmış gerçekten.
Anne babalar anlayışlı olurlarsa kimseye sırtını dayamasına gerek yok insanın ama işte herkesde farklı maalesef🤷🏻‍♀️
Oyle tabiki bi topluluga girince sorular gelirdi kayinvaldem sustururdu onları cevre sorularla insanı çok yoruyor

Bu durum sadece esim ve beni ilgilendirir.

Gebeligimi dahi annem ve ablama 15. Hafta sonrasinda soylemistim. Esimin ailesine de 1 hafta sonra cinsiyeti ogrendigimizde bildirdik. Mesafe candir. ❣
Gerçekten muhteşem bir irade, samimiyetle tebrik ederim sizi. Umarım aynı iradeyi bizde gösterebiliriz. 💜

Kimseye birsey soyleme zorunda degilsiniz elbetteki size bunca zaman farkli konulardada destek olmus samimi buldugunuz insanlar varsa onlarla paylasmaniz yukunuzu hafifletebilir ama tam tersiyse birde yukunuze yuk katacaksa bununla ilgili bisey anlatmamamk en temizi

1 buçuk senedir çocuk istiyoruz ilk 1 sene hiç kimseye söylemedim. 1 yıl sonra görümceme söyledim birilerine anlatma dertleşme ihtiyacı duyuyorsun çünkü. Onun dışında kimse bilmiyor. 1 hafta önce düşük yaptım onu bile eşim ve benden başka kimse bilmiyor.

Back