Şerbeti:Şeker ve su birkaç damla limon ile tencereye konur,kaynatılır..10 dakika koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir..
Evet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorummerhaba
ben kadayıfı denedim başka siteden almıştım tarifi ama altı hamur gibi oldu :/
önlü arkalı derken acaba üstü pişince ters mi çevirmek gerekiyor ?
Yeterli olur canımNevreste ablacım yarın akşam iftara misafirim var ve toplamda 14 kişiyiz bende kadayıf yapmayı düşünüyorum herkese 1 er dilim koysam yeterli gelir mi acaba??
canım çok teşekkür ederim. bende nasıl altı pişmez diye düşünüp durdum o gün altlı üstlü açıktı çünkü fırınım. bu şekilde tekrar deneyeceğimEvet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorumO zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.
Yok canım ne yaparsan yap çevirmezsen altı pişmiyorcanım çok teşekkür ederim. bende nasıl altı pişmez diye düşünüp durdum o gün altlı üstlü açıktı çünkü fırınım. bu şekilde tekrar deneyeceğim
evet dondurma vazgeçilmezimiz zatenYeterli olur canımYanında dondurma ile ikram edebilirsin
Afiyet olsun,kolay gelsinevet dondurma vazgeçilmezimiz zatenteş.ederim
bende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyoEvet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorumO zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.
teş.ederim yapıca resim paylaşımı yapacağım inş.Afiyet olsun,kolay gelsin
Canım buna net cevap vermek zor çünkü her fırın farklı derecelerde ,farklı sürede pişiriyor.15-20 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsinbende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyo
Bekliyoruz canımteş.ederim yapıca resim paylaşımı yapacağım inş.
anladım ablacım çok teşekkür ederim püf noktayıda aldımCanım buna net cevap vermek zor çünkü her fırın farklı derecelerde ,farklı sürede pişiriyor.15-20 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsin
Bekliyoruz canımÇok kalın serme tepsiye ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor
Umarım istediğin gibi olur canımanladım ablacım çok teşekkür ederim püf noktayıda aldım
ablacım ben dün hazırladım bugünde pişireceğim eve gidince kısmetse şimdi şerbet soğuk mu olması lazım yoksa sıcak mı yani bildiğim kadarıyla tatlı sıcak şerbet oda sıcaklığında olması gerekir diye biliyorum sen nasıl aptın şerbet olayını acabaEki Görüntüle 1573840
Malzemeler
500 gr doğramış kadayıf
200 ceviz(iri çekilmiş)
Yarım paketten biraz fala margarin(Tereyağı daha iyi olur)KARIŞIK KULLANDIM..
ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker
4 bardak su
Birkaç damla limon
YAPILIŞI
Öncelikle yağ eritilir ve ılıtılır..
Eki Görüntüle 1573831
Tepsi yağlanır .Sonra kadayıflar konup eritilen margarin eklenir ve yoğrulur.
Eki Görüntüle 1573832
Eki Görüntüle 1573833
Sonra tepsiye yarısı serilip bastırırlır..
Eki Görüntüle 1573834
Cevizler rondoda çekilir(istediğiniz büyüklükte)
Eki Görüntüle 1573830
Üzerine ceviz eklenir.. 2.kat eklenir..İyice bastırılır..
Eki Görüntüle 1573835
Eki Görüntüle 1573836
Eki Görüntüle 1573837
Sonra 170 derecede önlü arkalı pişirilir..Üzerine şerbeti ikisi de ılıkken dökülür..
Eki Görüntüle 1573838
Eki Görüntüle 1573839
Afiyet olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?