Tatlı Tarifi Cevizli Kadayıf

16 Ağustos 2010
294.689
607.033
1.098
43
Malatya

Malzemeler
500 gr doğramış kadayıf
200 ceviz(iri çekilmiş)
Yarım paketten biraz fala margarin(Tereyağı daha iyi olur)KARIŞIK KULLANDIM..

ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker
4 bardak su
Birkaç damla limon

YAPILIŞI

Öncelikle yağ eritilir ve ılıtılır..

Tepsi yağlanır .Sonra kadayıflar konup eritilen margarin eklenir ve yoğrulur.

Sonra tepsiye yarısı serilip bastırırlır..

Cevizler rondoda çekilir(istediğiniz büyüklükte)

Üzerine ceviz eklenir.. 2.kat eklenir..İyice bastırılır..

Sonra 170 derecede önlü arkalı pişirilir..Üzerine şerbeti ikisi de ılıkken dökülür..

Şerbeti:Şeker ve su birkaç damla limon ile tencereye konur,kaynatılır..10 dakika koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir..

Afiyet olsun..

Son düzenleme:
merhaba
ben kadayıfı denedim başka siteden almıştım tarifi ama altı hamur gibi oldu :/

önlü arkalı derken acaba üstü pişince ters mi çevirmek gerekiyor ?
Evet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorumO zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.

Evet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorumO zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.
canım çok teşekkür ederim. bende nasıl altı pişmez diye düşünüp durdum o gün altlı üstlü açıktı çünkü fırınım. bu şekilde tekrar deneyeceğim

canım çok teşekkür ederim. bende nasıl altı pişmez diye düşünüp durdum o gün altlı üstlü açıktı çünkü fırınım. bu şekilde tekrar deneyeceğim
Yok canım ne yaparsan yap çevirmezsen altı pişmiyor
Rica ederim

bende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyo

bende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyo
Canım buna net cevap vermek zor çünkü her fırın farklı derecelerde ,farklı sürede pişiriyor.15-20 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsin
teş.ederim yapıca resim paylaşımı yapacağım inş.
Bekliyoruz canımÇok kalın serme tepsiye ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor

anladım ablacım çok teşekkür ederim püf noktayıda aldım

ablacım ben dün hazırladım bugünde pişireceğim eve gidince kısmetse şimdi şerbet soğuk mu olması lazım yoksa sıcak mı yani bildiğim kadarıyla tatlı sıcak şerbet oda sıcaklığında olması gerekir diye biliyorum sen nasıl aptın şerbet olayını acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…