• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler cevaplarsanız çok svinirim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
63
98
benim kardeşim 06 temmuzda sabah 11de 24 haftalık dünyaya geldi 771 gr 32 cm dogdu şuan hala şişli etfal hastanesi yenidogan yogum bakımda 970 gr olmuş anne sütüyle besleniyor kakasınıda yapıyormuş öğrenmek istediğim şu bugün anneme doktor bebek ilaç tedavilerine yanıt vermiyor organlarda hiç bir gelişim yok demiş sizin bebeklerinizin dogumları ve organ elişimleri nezaman oluştu annem çok üzülüyor en kısa sürede bilgisi olanlar cevaplayabilirlerse çok sevinirima.s.

Allah bebeğinize ve annene güç ve sabır versin 7 temmuzda 28 haftalık oldu benim kızım ciğerlerini geliştirmek için tedavi uyguluyor diğer organlarında bi problem yok şimdilik ama sizin durumu anlayamadım tam olarak

allah o melege yardım etsın. saglıkla evınıze donucegınız gunler de gelır ınsallah.... dualarımız mınık kardesınle.

benim kardeşim 06 temmuzda sabah 11de 24 haftalık dünyaya geldi 771 gr 32 cm dogdu şuan hala şişli etfal hastanesi yenidogan yogum bakımda 970 gr olmuş anne sütüyle besleniyor kakasınıda yapıyormuş öğrenmek istediğim şu bugün anneme doktor bebek ilaç tedavilerine yanıt vermiyor organlarda hiç bir gelişim yok demiş sizin bebeklerinizin dogumları ve organ elişimleri nezaman oluştu annem çok üzülüyor en kısa sürede bilgisi olanlar cevaplayabilirlerse çok sevinirima.s.
canimm oncelikle gecmis olsunn .insallah en yakin zamanda sagliginaa kavusur kardesinn..ama ebn anlayamadigimm durum suu bebek tedaviye yanit vermiyosa nasil kilo alabilirkii ....bece tamamen normal bir sekilde gelisimm gosteriyoo ..siz sadece tek bir dr, danismayin bence..saglikli hayirli mutluu huzurluuu bir yasamm dilegiyleea.s.

Allah bebeğinize ve annene güç ve sabır versin 7 temmuzda 28 haftalık oldu benim kızım ciğerlerini geliştirmek için tedavi uyguluyor diğer organlarında bi problem yok şimdilik ama sizin durumu anlayamadım tam olarak

allah en yakın zamanda evinize sağ sağlim götürmeyi nasip eylesin inşallah:Saruboceq:

allah o melege yardım etsın. saglıkla evınıze donucegınız gunler de gelır ınsallah.... dualarımız mınık kardesınle.

çok teşekkür ederim canım allah herkezin yar ve yardımcısı olsun burdaki arkadaşların dualarıyla annem sağ sağlim doğum yaptı çok içten dualarınız:Saruboceq: eksik etmeyin neolur hayırlı geceler

canimm oncelikle gecmis olsunn .insallah en yakin zamanda sagliginaa kavusur kardesinn..ama ebn anlayamadigimm durum suu bebek tedaviye yanit vermiyosa nasil kilo alabilirkii ....bece tamamen normal bir sekilde gelisimm gosteriyoo ..siz sadece tek bir dr, danismayin bence..saglikli hayirli mutluu huzurluuu bir yasamm dilegiyleea.s.

canım teşekkür ederim şöyle anlatayım annem ben hamile olduğum için tam olarak herşeyi bana söylemiyor üzülürüm diye kardeşimin kalbinde üfleme diye sorun varmış ilaç tedavisiyle düzelmemiş ameliyat olması gerekiyormuş bu perşembe yada pazartesi günü kilosuda 1 kilo 10 grmış şırıngayla ağızdan anne sütüyle besleniyor şuanda beslenmesi iyi demişler sorun bu yani :uhm:

canım geçmiş olsun..anne karnında dahi bebek gelişimi geriden gelebiliyo..bu geçici bişeydir inşallah Allah bebeğinize güç kuvvet sizede sabır versin canım..acil şifalara.s.:nazar:

belki yine tam olarak anlatamamış olabilirim çünkü dediğim gibi annem herşeyi söylemiyor kalbinde üfleme olması nedemek bilen arkadaşlar varsa anlatırlars çok sevinirim

canım geçmiş olsun..anne karnında dahi bebek gelişimi geriden gelebiliyo..bu geçici bişeydir inşallah Allah bebeğinize güç kuvvet sizede sabır versin canım..acil şifalara.s.:nazar:

çok teşekkür ederim canım duaların için allah herkezin yardımcısı olsun:Saruboceq:

merhaba
PATENT DUKTUS ARTERıOZUS
(PDA)

Anne karnında kalpten çıkan iki büyük atardamar arasındaki açıklığın doğumdan sonra da kapanmayıp açık kalmasıdır(Şekil 6). Zamanından erken doğan prematüre bebeklerde açık kalma oranı daha yüksektir. Fakat bunların çoğu zamanla kendiliğinden kapanabşlmektedir. Bu açıklık vasıtasıyla vücuda gitmesi gereken temiz kanın bir kısmı akciğerlere gider. Bu olay bir yandan akciğer atardamarında basınç yükselmesine sebep olurken, diğer yandan artan kan akımı kalbin daha fazla çalışmasına ve daha fazla yorulmasına sebep olmaktadır.

Tanı nasıl konulabilir ?

Açıklığın küçük olduğu vakalarda tanı genellikle muayene sırasında üfürümün duyulması ile tesadüfen konur. Büyük açıklığı olan bebeklerde hızlı nefes alıp verme, özellikle emerken aşırı terleme, yeterli kilo alamama ve emme sırasında yorulma dikkati çeker. Tanı, muayene sırasında üfürüm duyulması ile ve kalp yetersizliği bulgularını belirleme ile konur. Bu hastalarda sık sık zatürre, bronşit gibi akciğer hastalıkları da sık görülür. Genellikle çocuk doktora hasta olduğunda götürüldüğünden, böyle ağır hasta ve huzursuz bir bebekte diğer bulgular zor farkedilir. Bu hastaların bir kısmı akciğer enfeksiyonu tadavileri ile kısmen düzelmekle birlikte, kesin tanı konulması bu nedenle çok gecikebilmektedir. Erken tanı için ülkemizde sağlıklı çocukların da doktor kontrolüne götürülmesi alışkanlığının kazanılması şarttır. Kesin tanı çocuk kardiyoloji uzmanınca yapılan muayene ve ekokardiyografi ile konur.

Tedavide ne yapılabilir ?

Kendiliğinden kapanmayan vakalarda, tedavide birinci seçenek kateter vasıtasıyla açıklığın coil veya şemsiye ile kapatılmasıdır. Açıklığın çok geniş olduğu hastalarda ameliyatla açık kalan damar bağlanarak kan geçişi engellenir.

ıleriye dönük yapılması gerekenler :

Sünnet, diş çekimi, diş dolgusu gibi bazı girişimler öncesinde endokardite (kalbin iç tabakasının iltihabı) karşı koruyucu tedaviye ihtiyaç gösterirler. Hastaların belli aralıklarla doktor kontrolünde olmalı gerekir.

canım ben 31. haftamda doğum yaptım benim bebeğimin durumu çok iyiydi Allaha şükür... ama yine de 10 gün kaldık hastanede..

o 10 gün içerisinde o kadar çok kötü durumda olan bebek gördüm ki... düşün gece yarısı bir telefon geliyordu beraber kaldığım annelere, bebeğin çok kötü sabaha çıkmaz gel son kez gör diye...
ama sabah çok iyi durumda oluyorlardı...bir çok bebek iyileşti böyle denilen... sizinki çok küçük doğmuş.. yapılabilecek şeyleri dr unuz yapıyordur zaten... size sadece dua etmek düşüyor... inşallah sizin bebeğinizde iyileşir sağsalim gelir evine... dualarımız sizinle...

belki yine tam olarak anlatamamış olabilirim çünkü dediğim gibi annem herşeyi söylemiyor kalbinde üfleme olması nedemek bilen arkadaşlar varsa anlatırlars çok sevinirim

erken doğan bebeklerde sık görlebiliyor genelde kalbinde delik var diye tabir edilen durum diye biliyorum ama ameliyatla bu sorun çözülebiliyor anne sütünü kabul ediyor olması bence iyiye işaret allah sağlık ve uzun ömür versin kardeşinize

canım birdaha yazmadın...
nasıl oldu kardesin.. haber verirsen sevinirşm...

evet arkadaşlar ben bu sayfayı bulamayınca başka sayfa açtım kardeşim ameliyat oldu ameliyatı çok iyi geçmiş şimdi ciğer gelişimi için tedavi görüyor inşallah buda iyi geçerse en yakın zamanda bizimle olucak inşallah bugün doğalı 63 gün oldu

maşallah canım...
baya hızlı koşuyo kardeşin...
böyle giderse evine gider yakında Allahın izniyle...
kız kendi konunu nasıl kaybettin... :))
sen de hamişsin sanırım...
rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Back