Cevap vermem gerekiyor ama... :(

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Merhaba arkadaslar. Bikaç zaman önce buraya yazıp derdimi anlatmıştım. Bir sevdiğim vardı ama olmamıstı. Ben hala unutamadım tabi ama alıştım yokluğuna, yaşanmış birşeyimiz yoktu zaten...
Her neyse...
Okul bitti bu yıl ve okul öncesinde çalıştığım iş yerine full time olarak tekrar başladım. İş yerinde benden hoşlandığını sandığım biri vardı. Yani 2 yıl önce de burda çalışıyordu hala devam ediyor. Yakışıklı sayılacak biri. Ama ben iş yerinde böyle birşeyin hoş karşılanmayacağı düşüncesindeydim.O zaman da öyleydi şimdide. Okuldan bir arkadasımda burda çalışmaya başladı. Başta iyi güzel hoştu da şimdi öyle değil. Şöyle ki bu kız bütün erkeklerin ona bakmasını ilgilenmesini isteyen bir kız. Bende saf gibi söyledim x kişi benle ilgileiyor diye. Aaa hoşmuş benim mutlaka ayarlamam gerek sana falan dedi. Bende asla olmayacağını hem bazı şeyleri henüz unutamadığımı söyledim. Bikaç hafta geçti üstünden bu kız onunla baya bi muhabbet kurmaya başladı. Bana gelip bunu kendime yapmam 2 dakkama bakar dedi. Bende nedense bozuldum. Umrumda olduğundan değilde benle ilgileniyor dediğim halde bunu yapması sinirimi bozdu. Ben daha öncede bu iş yerinde çalıştığım içinde ortamı ve insanları tanıyorum. Seviyemi korumaya çalışıyorum. Ama bu kız herkese patavatsız cümleler kuruyor. Sırf konuşmuş olmak için konuşuyor. Artık iş arkadaslarım nutkunu sıyırdı. Ben zor durumda kalıyorum çünkü ben konuştum müdürle işe başlaması için. Allahtan sadece staj süresi kadar burada.
Derken...

Bu x kişi beni dışarda kahve içmeye davet etti. Kabul ettim. O kıza söyledim gıcıklığına çatlasın diye. Bana hayatından bahsetti biraz. 29 yasındaymıs. yani benden 7 yas büyük. Bir kez evlilik yapmış ayrılmış. Sebebi de bebeklerinin olmuyor olmasıymış. Eşinin değil kendisinin olmuyormuş. Şaşırdım biraz. Onunla olacağını düşünmesemde bi an sanki olur gibi geldi. Kafam çok karıştı.Sinirlerim bozuldukça bozuluyor.
Evlenmek istediğini bundan sonra hayatında sevgilisi olursa hayatını birleştirmek istediğini söyledi. Ama sorunumu da söyleyip kabul ederse bir birlikteliğe başlarım dedi. Yani şimdi kızlar gaybı Allah bilir gelecekte ne olacağımızın garantisi elbetteki yok. Ben bi bebeğimin olmasını herşeyden çok istiyorum. Tabiki evlatlık edinilebilir vs. ama kendi kanından canından... Off aklıma hayalime gelmicek saçma sapan seyler düşünür oldum. Anlatamamıs olabilirim. Kusuruma bakmayın. Şimdi ben ne yapmalıyım? açık açık benle görüşmek istediğini de söyledi. Çok iyi biri yaşından mı bilmem çokda olgun,sakin, sessiz biri. Sevgiyle bakıyor, sesi bakışı alıp götürüyor insanı. Cevap bekliyor benden ama ben bi yandan arkadasım dediğim insan bi yandan bu durum arasında sıkıştım kaldım sanki. Onu yargılamıyor ve küçük görmüyorum. Aksine tüm acılarına derman olmak da isterim. Sebebsiz yere bisürü amalar var. Ne olur yorumlarınızı esirgemeyin cevap bekliyorum sizlerden...

cansu'cum merhaba zor bir durum gercekten ama bence sen suan evlilik ve cocuğu hiç düşünmeden sende hoşlanıyorsan teklifini kabul et ve ilişkinizi uyumunuzu bir gör cünkü arkadaş olmak farklı sevgili olmak farklı.... ve tıp çok ilerledi tedavi le cocuğu olabilir diye düşünüyorum bu konuda çok fikrim yok

Okadar zor bir karar ki Kendimi düşündüm bir an işin içinden çıkamadım Şimdi canım sen haliyle çocuk sevginden ötürü evlendiğin zaman çocuk istiyosun bu senin en doğal hakkın..Peki bu adamın neden çocuğu olmuyo? Hiçmi olma imkanı yokmuş? Tıp okadar ilerledi ki artık herşeye çözüm var..ßence bunada bir çözüm muhakkak vardır..Ona onunla bir ilişkiye başlarsanız ve bu evliliğe giderse çocuk sahibi olmak istediğini dile getir.Hatta gerekirse birlikte gidin doktora belki bir ümit vardır..Valla ne diceğimi şaşırmış durumdayım..Allah kolaylık versin canım :44::88:

Bende düşündüm bunları sormayı ama daha 2-3 kez anca görüştük. Pat diyede yaralı olduğu konuyu açıp açıp yanlış anlaşılmak istemedim. Tabiki soracağım ve düşüncelerimi söyleceğim. Üzüldüm ona ne bilim. Tıp dediğiniz gibi çok ilerledi. Neden olmadığınıda inanın bende merak ettim. Şimdi sen öylesin ben kabul etmem diyemem oda insan kendi tercihi değil elbette. Direk demesemde anlar illaki. Ve sürekli aynı iş yerinde olmak vs. ne zormuş Allah kimseye yaşatmasın. O kıızda ikide bir onun yanına gidip duruyor sinir oldum zaten.

Siz mutlaka çocuk istiyorsanız hiç ümit vermeyin o erkek arkadaşınıza. Bazı arkadaşların önerilerine katılamadım. Dur bakalım seni doktorlar bir incelesin çocuğun olacaksa tamam, gerçekten çocuğun olmuyorsa ben o zaman yokum mu diyeceksiniz?

Cevap bekliyor benden ama ben bi yandan arkadasım dediğim insan bi yandan bu durum arasında sıkıştım kaldım sanki.

Kimi kastettiniz burada anlamadım. İşe giren kızı mı? Birkaç satır önce de gıcıklığına çatlasın diye ona söyledim demişsiniz.

Evet canım onu kastetdim. Yani demek istediğim oda cidden hoşlandımı bilemem ama hep onun yanında ve hep onu konusuyor. Çatlasın dedim çünkü ben ona en basta söylediğim halde yapıyor bunu. Biraz ondan dedim gıcık olsun diye. Haklısınız doktora götürüp ona göre karar vericem demek kadar ağır birşey olmaz onun açısından. Bende zaten bunu sorun ettiğim için soruyorum sizlere baştan mı hayır diyeyim diye.
Bikaç ay görüşüp sonra ayrılmak gibi bi düşüncem benim de yok kısa süreli ilişki bende istemiyorum. Gelecekte ne olur ne olmaz bilemem ama baştan düşünmek lazım diyorum ben...

canım bir kere en başta şu kız arkadaşını kafana bile takma hatta insan yurduna bile koyma;çünkü benimle ilgileniyor dediğin halde inadına gidip bi erkeğe sırnaşan kızdan kusura bakma arkadaş falan olmaz!!merak etme zaten seninle ilgilenen insan da anlattığın gibiyse bu sırnaşık kıza yüz vermez konuşsa da nezaketen işte...
gelelim şimdi diğer konuya bence birdaha ki görüşmenizde sor çocuğun neden olmadığını tıbbın ilerlemesinden falan bahset hiç şansının olup olmadığı sor bence...çünkü o ilk andan itibaren açık ve dürüst konuşmuş o zaman sen de açıkça ve dürüstçe sor sorularını..niyeti ciddi karşında olgun bir insan var bence kırılmadan cevaplar sorularını kırılma gibi bir durumu olsa zaten anlatmazdı sana..herşeyi baştan sor öğren ki bağlandıktan sonra sorup da ne hayal kırıklığı yaşa ne de ona yaşat..hiç belli olmaz elbette Allah büyük ne gibi insanların çocukları oluyor ama çocuktan önce iki insanın sevgi saygı ve ortak noktalarda anlaşması önemli inan çocuk herşeye çare değil...

Son düzenleme:
sen hiç evlenmediysen oun evlenip ayrılması sorun olur siye düşünüyorum

bebek konusunda tıp zaten ilerledi

hatta artık kadınlardan alınan bi hücreyle bile çocuk olabilecek gibilerinden bi haber okumuştum geçenlerde

yorumun için çok sağol hayatım çok doğru cümleler kurmussun. Çocuk herşey demek değil biliyorum ne bebekler var aşk evliliğinden olup esirgeme kurumlarına terk edilmiş. dediğin gibi bende açık olabilirim. Çok da kurcalayıp canını sıkmak istemiyorum. Umarım yanlış anlamaz beni.

evlilik kolay değil. ayrıyetten bir günlük de değil. kafanda soru işaretleri varsa bir ilişkiye daha başlamadan hiç başlama derim. kendi çocuğun farklı.

baya ilerlemiş o zaman desenize..
Hayır canım ben hiç evlenmedim. Kurallarım yok aslında evlenmiş olmasın diye ama çok sorun yaratıyor mu bu

hayır canım çok kurcalamak olmaz bu, açıkça sormalısın;canı sıkılmaz bence çünkü karşında yeni yetme birisi yok olgunlukla cevaplayacaktır sorunu inşallah.

canım bence de arkadaşını hiç mi hiç takma sen. hatta arkadaşlığını bitir, kurduğu cümle hiç hoş değil...

hoşlandığın çocukla da yakınlaşmanı tavsiye ederim, diğer arkadaşların da söylediği gibi evlenene kadar neler değişir, belk bu ilişki sana çok şey katar, belki iyi bir dost kazandırır, belki de evleneceğin adamdır... bunu kimse bilemez. çocuk meselesi için de, eğer evlenirseniz ve gerçekten hiç çaresi yoksa, sen çocuk istediğinde, ona doktora gidelim dediğinde, sana bunu bilerek benimle evlendin de diyebilir. o yüzden eğer arkadaşlığını kabul edersen, ufak ufak bu konuları didiklemeni tavsiye ederim, niye olmuyormuş, hiç mi çaresi yokmuş.. ama boşandıklarına göre, çaresiz bir durum söz konusu olabilir diye düşünüyorum...

bu söylediklerinin hepsine katılıyorum ve aynı şeyleri harfi harfine bende düşünüyorum. evlendikten sonra değişiyor erkekler olabilirde der mi der yani. kabul etmeseydin der. o nedenle ben başta istediğimi söylicem dediğin gibi çaresizse artık ordan gerisini düşünemiyorum.

canım gerçektn çok ama çok mutlu olacağın biriyse, her ne olursa olsun beraber olmalısın diye düşünüyorum ben...çocuk da çokönemli elbette; ama ne bileyim. mesela biriyle evlendikten sonra, çocuğunun olmayacağı ortaya çıksaydı, o zaman bırakıp gider miydin diye düşünmek lazım. eğer gitmezdim dersen, bu adamla da yapabilirsin sanıyorumki, bu çocuğun hayatındaki öncleiğine bağlı. bir de empati yapmayı dene, çocuğu olmayacak olan sen olsydın, hayatının aşkını bulmuş olsaydın bir de, bunu sorun etmesin diye dua etmekten başka şansın kalmazdı sanırım. bilemiyorum zor bir durum cidden de allah yardımcın olsun canım

Hayır canım ben hiç evlenmedim. Kurallarım yok aslında evlenmiş olmasın diye ama çok sorun yaratıyor mu bu

belki tabu olarak görüyosundur bunu ama bence bu önemli bi konu

sen herşeyin ilkini yaşayacaksın o ikincisini

ya bilmiyorumn canım ilerde tahammül edebilirimm kaldırabilirim diyosan sen bilirsin

Daha önce evlenip, ayrılmış biriyle evlilik her zaman dezavantaj olmayabilir. Neden ayrıldığı önemli, ki sizin arkadaşınızınki (eğer başkaca sorunlar da yoktuysa) belli. Genel olarak 2. evlilikler için konuşulursa, ilk evlilikten çocuk olması sorun olabilir, boşanma nedeni adamın bazı huyları ise bu da sorun tabi. Ama bazen insanlar ilk evlilikte olan bazı şeylerden ders alıp, çok daha anlayışlı, olaylara ılımlı yaklaşan bir tavır sergileyebilir ve 2. evliliklerinde gayet başarılı olabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…