• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeşme...

miss_dd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
130
0
96
İstanbul
Kızlar 24.07.2010 da evleniyorum
balayı için İZMİR-ÇEŞME istiyoruz yani ben çok iatiyorum ve nişanlım da memnun bu karardan
daha önce balayı için orayı tercih eden ya da fikir verebilecek olan var mı caba aranızda?
teşekkürlerrrr :)
boshayallersmile

canım ben daha balayına kısmetse 2011de evlenip o yaz gidicem:) ama küçüklüğümden bri çeşmeye gittiğim için sana fikir verebilirim. 1.cisi eğer sakin bir yer istiyosanız kesinlikle türkiyede en sakin yerlerden biri çeşme.artık turist bile azaldı çünkü pahalı yer çeşme.eskiden daha fazla turist ve kalabalık vardı.ama şimdi istanbul ve izmirin sosyeteleri geliyor buraya.eğe çeşmeye gidicekseniz ılıcayı tercih edin çünkü oranın plajı her yerden güzel.ama eğer ılıcayı istemiyosan şifne olabilir orasıda köy gibi.ya da alaçatı.bu 3 yer benim çeşmede favorilerimkaydirigubbakcemile3 yani bodrum gibi hareketli kesinlikle değil baştan söylim.ayrıca çok pahalı.dışarda birşeyler yapmak isterseniz çok masraf olucak sizin için.3-4 gün kalsanız bile.canım bende türkiyede yapmayı düşündüğüm zaman ilk başta tabikide çeşmede yaparım diyodum.ama bu balayı olduğu için yani 1 kere balayına gidicez ve bence yurtdışı paketlerinede bakabilrsin. araştır canım.birde fethiye ölü denizide düşün.tabi ben çeşmeye küçüklüğümden beri gittiğim için biraz değişik mekanlar istiyorum:) onun için fethiye ölü deniz süper a bakarmısın şuranın güzelliğine cennet gibi:kahve:

Eklentiler

• $oludeniz_02.jpg
    $oludeniz_02.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 633
canım ben de bodrum torba ve çeşme arasındaydım sakin ve huzurlu bi yer arıyorum dediğin gibi
peki alaçatı nasıl?
çok nezih bir yer olduğunu duymuştum netten de bakıyorum ama sen biliyomuşsun önerilerin vardır mutlaka

sakin huzurlu ve aşk dolu biryer arıosanız sizi praga gönderelimkaydirigubbakcemile2

Çeşme doğru bir seçim.Otel olarak Sheraton'ı tevsiye edebilirim.Arabayla gidin mutlaka... Alaçatı'ya kesin uğrayın.Alaçatı'da çok güzel butik oteller var,onları da tercih edebilirsiniz.
Ayayorgi Koyu da harikadır.Beachleri 10 numaradır.O kadar çok yer var ki.Hangisini yazayım?bayanssulusmile

lirik güzele aynen katılıyorum,
sakin yerleri de var hareketli yerleri de var ki plajları kadar gece hayatı da çok meşhur ve süppperdir
alaçatı son yıllarda çok popüler oldu,sosyetik oldu eskiden çeşmenin yerlilerinin tercih ettiği bir yerdi desem yalan olmaz çünkü orası merkeze uzaktır biraz.
ılıca da güzeldir hatta denizi en güzel olandır belki ama halk plajı olduğu için pazar günü gitmenizi tavsiye etmem çok rahatsız olursunuz,ne kadar kekoş varsa pazar günü toplanır oraya.
beach clupları tercih etmenizi önerirm.
paşalimanı,dalyan,boyalık,çiftlikköy buralarda iyidir.
bunların dışında bir tavsiyede daha bulunucam,mutlaka kumru yersiniz tahminimce ama kumrucu şevki,kumrucu musty vs.. vardır orada,onlarda iyidir ama bir ' Hıkmet'in Yeri' var ,merkezde dalyana dönerken köşede,yengen veya diğer kumru çeşitlerinin yanı sıra 'basri' si vardır oranın ve başka hiç bir yerde yoktur.o basriyi yemeden gitmeyin Çeşmeden muhteşemdir.
Allah tamamına erdirsin,şimdiden mutluluklar ve iyi tatiller

Sakin bir ortam istiyorsan alaçatı'da birçok butik otel bulabilirsiniz..

Çeşme'ye ki özellikle Alaçatı'ya giderseniz büyük otelleri tercih etmeyin derim size, yukarıda kızlarında yazdığı gibi, ayayorgi, dalyan, şifne ve özelliklede kalabalıktan kaçmak istiyorsanız Ildır'ı var

Son düzenleme:
çeşmede gezilecek çok yer var alaçatı dalyan altınkum ılıca
bence gidin ama gitmeden google dan çeşme haritası bastırın birde bence nişanlın araba kullanıyorsa oraya gidince araç kiralayın hergün bir yere gidin çok keyifli geçiyor benim henüz balayı değil ama önden gittiğim tatillerden birinde ordaydık çok güzeldi balayı kısmet olursa yunanistan :)

lirik güzele aynen katılıyorum,
sakin yerleri de var hareketli yerleri de var ki plajları kadar gece hayatı da çok meşhur ve süppperdir
alaçatı son yıllarda çok popüler oldu,sosyetik oldu eskiden çeşmenin yerlilerinin tercih ettiği bir yerdi desem yalan olmaz çünkü orası merkeze uzaktır biraz.
ılıca da güzeldir hatta denizi en güzel olandır belki ama halk plajı olduğu için pazar günü gitmenizi tavsiye etmem çok rahatsız olursunuz,ne kadar kekoş varsa pazar günü toplanır oraya.
beach clupları tercih etmenizi önerirm.
paşalimanı,dalyan,boyalık,çiftlikköy buralarda iyidir.
bunların dışında bir tavsiyede daha bulunucam,mutlaka kumru yersiniz tahminimce ama kumrucu şevki,kumrucu musty vs.. vardır orada,onlarda iyidir ama bir ' Hİkmet'in Yeri' var ,merkezde dalyana dönerken köşede,yengen veya diğer kumru çeşitlerinin yanı sıra 'basri' si vardır oranın ve başka hiç bir yerde yoktur.o basriyi yemeden gitmeyin Çeşmeden muhteşemdir.
Allah tamamına erdirsin,şimdiden mutluluklar ve iyi tatiller
canım ılıcanın plajı halk plajı sadece bir bölümde.oda çok ileriye gittiğin zaman oluyor.diğer yerler hep otellere ait ve paralı.tamamen halk plajı değil.bir bölüm sheretona ,bir bölüm inkime,bir bölüm delmara vs. otel dışındakiler parayla gidebiliyo.

canım ben de bodrum torba ve çeşme arasındaydım sakin ve huzurlu bi yer arıyorum dediğin gibi
peki alaçatı nasıl?
çok nezih bir yer olduğunu duymuştum netten de bakıyorum ama sen biliyomuşsun önerilerin vardır mutlaka
canım sakın bodruma gitme ya denizi çok berbat.ayrıca çok kalabalık.en çok ingilizler var.türkleri görmeye hasret kalıyosun yakaydirigubbakcemile3heleki çeşmeye gittikten sonra insanın midesi bulanıyo giremiyo o denize.çeşmenin denizi dünyada sayılı bir deniz.gittinmi görüceksin zaten.canım alaçatı otantik bir yer.ama şunu söylim akşam gezmesine çıktığın zaman çarşısında almak istyceğin çok şey olcak ve çok pahalı aşırı hemde.dar sokaklarını görünce şirin bulucaksın.ayrıca ılıcayada çok yakın.orayada gidersiniz.yani ya ılıcaya ya da alaçatıya git derim.sheretona gidin demiş bir arkadaş.eğer bütçeniz yetiyorsa gidin tabi ama aşırı pahalı gecesi 500ü geçiyo ve çoğunlukla iş adamları ve ünlüler kalıyo orda.ben sana ılıca otele git derim böyle bir otel yok ama ya çok güzel tavisye ediyorumyerimseniben linkinide vereyim bak bir.
Çeşme Ilıca Hotel, Çeşme Tatil, Çeşme Otel, Ilıca Otel,

canım gerçekten bak ben türkiyede gidersem kesinlikle buraya ılıca otele gidicem mükemmel bir yer.hiç pişman olmıcaksın çok eminim.çeşme kaliteli bir yer hemde çok.otellerinden,tatil köylerinden pansiyonlarına kadar çok kaliteli.antalyada ya da bodrumda hep klasik otellere giderler.ama buraya gideni duymuyorum pek. bak burasıda pahalı ama değer balayı için.o denizini gördükten sonra tatil için başka hiç bir yer sana cazip gelmicek bir çeşme tutkunu olarak söylimde benkaydirigubbakcemile3 ama oraya git sen beni dinle pişman olmassın gerçektenyerimseniben

Sheretona, ılıca oteline ve özellikle de altınyunusa hiç bakmayın derim ben size..

ızmirliyim ve de Çeşmeyi çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum bunu

ben de lambb arkadasıma katılıyorum.
cesmeye gidip sheratona dunya para bayılıp otelin icine tıkılmanın manası yok.
cesmenin güzelligi her gun baska bir plajda denize girebilmek , hepsi birbirinden güzel plajları var, rüzgar durumuna göre secer gidersiniz.
alaçatı civarında butik otelde kalabilirsiniz ama fiyatları baya yüksek oluyor ,( biz gittigimizde ılıcada kücük bir otelde kalıyoruz geceligi 50 lira ama balayı ıcın uygun olmaz ) daha sonra araba kiralayıp her gün başka plaja gidersiniz, akşamları alacatı da cok guzel restoranlar var dalyana , hatta usenmezsenız urlaya bile gidip balık yiyebilirsiniz. geceleri aya yorgideki plajlar gece kulübüne dönüsüyor orda gidip eglenebilirsiniz.
denizi bence de bir numara, resimlerde gördügümüz maldivler falan var ya bir farkı yok bembeyaz kum , cok sıg baslıyor yüzebilmek icin baya bir yürüyorsunuz filan .
son 3 yazdır çeşmeye gidiyorum ve son 3 senedir keşke izmirli olsaymısım diyorum :)

Praga beni gönderin ya.. Mayıs ayında da barselonanın çok hareketli olduğunu okumuştum dün gazetede, offf çok kararsızım çokkk

mayıs barselonaya gidebilecegin en kötü ay
her gün yagmur yagıyor
hatta "agua de mayo" diye bir deyisleri var mayıs suyu diyorlar, o kadar cok yagmur yagıyor.

ya herkes gittiği otelden memnun kalmıyo.peki biz ne istiyoruz daha anlamadım. hani birisi desin çok memnun kaldım bu otelden.en güzel otelde olsa kötü oluyo nedense.bütün tatil köyleri aynıdır hemen hemen.ne bekleyebilirizki daha? türkiyede ancak bu kadarı oluyomuş demekki.kraliçeler gibi balayı geçirmek isteyen yurtdışına gitsin yani.shereton pahalı ama nesi kötü anlamadım.lüks oluşumu? ayrıca ordada en lüks tatili yaparsın kusurabkmayın yani ben izmirli değilim ama küçüklüğümden beri ordayım yazlığımız vardı yeni sattık. her neyse çeşme gibi güzel bir yerde en iyi oteller onlar başka yok.hı diyosanız git pansiyonda kal ya da 3 yıldızda o ayrı yani arkadaşa bağlı tabi.ama arkadaşım bence oraya gidiceksen onlardan başka iyi otel bulamassın çeşmede.hem tanınmış yani.bildiğimiz oteller olduğu için içimiz daha rahat gidebiliriz.bilmedik yerlere gitme sakın ama sakın canım.

dalyan-kocakarı plajı tek geçerim bu güzelliği...

sea bende dalyan kocakarı diyorum çünkü sürekli ordayız ablamların yazlığı var gidip 3 4 ay kılıyorum ama artık gidemicem nişanlandım 10 temmuz düğünüm biliosun ama nişanlımlada 3 yıllık bi geçmişimiz var sürekli çeşmedeyiz yaz kış çok seviyorum ben çeşmeyi. arkadaşımda çeşme demiş balayı için güzel hatta çok güzel bir yer çeşme kışını bile seviyorum hafta sonrası gidip rakı balık yapıyoruz nişanlımla balayı için bana pek cazip değil sürekli gittiğim için ama gitmeyenler için güzel bir balayı olur kumrucu şevkiye gidin mutlaka :)

Sheretona, ılıca oteline ve özellikle de altınyunusa hiç bakmayın derim ben size..

ızmirliyim ve de Çeşmeyi çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum bunu

Ben de ızmirliyim.Doğduğumdan beri her yaz Çeşme'deyim.Köşe bucak her yerini bilirim.Neden Sheraton'a, Altınyunus'a bakmayın,dediniz.Anlamadım.:uhm:Kötü bir durumla mı karşılaştınız ? :sm_confused:
Balayı sonuçta bu.Pansiyona gitmek pek mantıklı değil.Tertemiz,misler gibi çarşaflar,hijyenik bir ortam söz konusu bu beğenmediğiniz otellerde.ılla tüm gün otelde kalmaya gerek yok ki...Çeşme'de her yer en fazla 20 dk.
Bir arkadaş Ildırı'dan bahsetmiş.Oraya giderseniz müthiş bir balıkçı var tavsiye ederim.Bir de lokması çok güzel.kaydirigubbakcemile2

ya herkes gittiği otelden memnun kalmıyo.peki biz ne istiyoruz daha anlamadım. hani birisi desin çok memnun kaldım bu otelden.en güzel otelde olsa kötü oluyo nedense.bütün tatil köyleri aynıdır hemen hemen.ne bekleyebilirizki daha? türkiyede ancak bu kadarı oluyomuş demekki.kraliçeler gibi balayı geçirmek isteyen yurtdışına gitsin yani.shereton pahalı ama nesi kötü anlamadım.lüks oluşumu? ayrıca ordada en lüks tatili yaparsın kusurabkmayın yani ben izmirli değilim ama küçüklüğümden beri ordayım yazlığımız vardı yeni sattık. her neyse çeşme gibi güzel bir yerde en iyi oteller onlar başka yok.hı diyosanız git pansiyonda kal ya da 3 yıldızda o ayrı yani arkadaşa bağlı tabi.ama arkadaşım bence oraya gidiceksen onlardan başka iyi otel bulamassın çeşmede.hem tanınmış yani.bildiğimiz oteller olduğu için içimiz daha rahat gidebiliriz.bilmedik yerlere gitme sakın ama sakın canım.

Güzelim, amacımız o otelleri kötülemek değil zaten ve şu da var o adı bilindik oteller varya her sene kadrosu değişiyor ve her sene mutfakları da değişiyor, yani demem o ki artık isime filan bakmicaksın, kalite aynı kalmyor. Örnek altınyunus ya gir sitesine bak, harika görünüyor.. ama inan bana gittiğinde hayal kırıklığından başka bişeyle karşılaşmıyorsun..

Demem o ki çeşme mükemmel bir yer, geldinmi 5 yıldızlı otellere kapanmak için gelmiceksiz, o verdiğin paraya yazık.. buranın tadı, gezmekle çıkar, koy koy dolaşıcaksın, sabah ayrı tadını çıkartacaksın, öğlen ayrı akşamsa apayrı..

Ama tabi diğer yandan balayı için düşündüğünde; ben eşimle vakit geçirmek istiyorum ve oteldende dışarıya çıkmak gibi bir fikrim yok diyorsan o zaman farklı tabi,

Back