Cesaret edemeyişim

geldikgidiyoruz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
331
613
Herkese merhaba! Benim şuanda içinden çıkamadığım ya da cesaret edipte adım atamadığım bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.
Konu evliliğim ilgili. Ben 29 yaşındayım eşim benden 8 yaş büyük. 7 yıllık evliyiz ve bir kızımız var. İkimizde kamudayız ve aynı kurumda çalışıyoruz. Benim iş alanım daha yoğun o daha sakin bir pozisyonda. Çevremizde çift olarak sevilir sayılır hatta örnek olarak gösteriliriz. Ama tabi evliliğimizin iç yüzünü ailem dahil kimse bilmiyor.

Benim eşim en ufak şeye sinirlenip kavga çıkartan biri. Kendi inandığını veya o an düşündüğünü benimde inanmam için sürekli diretir ve haklı olsam da sanki yanlış ve hatalı davranan benmişim gibi hissettirir. Ben tartışma büyümesin diye başka odaya geçerim o peşimden gelir dırdır konuşmaya devam eder ta ki sonunda evet sen haklısın dedirtebilmek ve üste çıkmak için. Sonra sakinleşir özür diler sarılır öper yeniden başlayalım her şeye bunlar yaşanmamış gibi devam edelim der. Kimi zaman bana hak verir kendimi düzelteceğim söz bir daha anlamadan dinlemeden sinirlenmeyeceğim seni kırmayacağım seni kaybetmek istemiyorum der. Belli bir sürede böyle devam eder. Ama yine çok basit bir olaydan dolayı beni kırmaktan ve üzmekten çekinmez ve en çok üzüldüğüm yer de bunu kızıma da yapar.

Kızıma dün bir kumbara almış bozuk paralarını içine atmasını söyledi kızımda tüm paralarını attıktan sonra sevinerek kumbarayı sallamaya başladı sese tahammülü olmadığı için bu sefer kızıma kızdı ses çıkartma o oyuncak değil para oldukça atacaksın elinde gezdirmeyeceksin diye kızımın tüm sevincini kursağında bıraktı gözleri doldu ağlamaklı oldu. Kızımın o hali beni mahvetti. Bu dün yaşadığımız en ufak bir örnekti. Ben artık boğuluyorum bu evlilikte nefes alamıyorum. Ömür boyu bunu yaşayacak olma düşüncesi beni delirtiyor akıl sağlığımı kaybetmek istemiyorum. Ve kızımın da bunları yaşamasını istemiyorum. Öncelikle Kızım için bu evliliği devam ettirmek istemiyorum. Ama ne yapacağımı nasıl adım atacağımı bilmiyorum sanırım cesaret de edemiyorum. Çünkü ailelerimize göre bile muhteşem sevgi dolu bir evliliğimiz var. Bana yazacağınız tüm önerilere açığım. Teşekkür ederim.

Narsist biriyle evlisiniz. Allah sabır versin.
Ömür boyu yaşamak istemiyorsan boşan denmesini bekliyorsun gibi evliliğin içinde olan sensin en iyi kararı sen verirsin eş dost aile akraba vs senin ne yaşadığını bilmez.
Kendin ve kızın için en doğru kararı ver…

Hem narsist hem manipülatif biri esiniz.Kendini düzeltme söylemleri sadece tartısma sonrası mı oluyor? Normal zamanda rahatsızlıklarınızı dile getirdiginizde ne diyor?

Hem narsist hemde manipülasyon yapan bir eş. Allah yardımcın olsun ama boşan kelimesi kolay yaşamasi zor bir kelime. Anladığım kadarıyla yumuşak baslisiniz ve sonunda konu kapansın diye tm diyorsunuz her kavgada. Bunu oda fark ettiği için her seferinde egosunu sizde gösteriyor. Çok bunalmakta son derece haklısınız ama bunu içinizde mi yaşıyorsunuz yani bu durumu eşinize belli ediyor musunuz? Bağları tamamen koparmadan önce bence bunu açık açık gösterin rahatsız oluyorum diyin gerekirse abartılı kavga edin çünkü erkekler sustuklarimizi görmez ama ses çıkarınca belki hareketlerini degistirebilir

diğer anlattıklarından bağımsız olarak söylüyorum
çocuğa gereksiz yere gürültü yapmamak gerektiğini uygun bir şekilde öğretmek lazım
yani kumbara konusunu bence biraz fazla dramatize etmişsin
kumbara bir oyuncak değildir dediği gibi içine para atılır ve bir köşede durur, elde gezdirilmez
çok mu sert tepki verdi bilmiyorum ama altında yatan mantık haksız değil.

çocuğa gereksiz yere gürültü yapmamak gerektiğini uygun bir şekilde öğretmek lazım
kumbara bir oyuncak değildir dediği gibi içine para atılır ve bir köşede durur, elde gezdirilmez
Çocuk bu. Yetişkin bir birey gibi düşünemez.
Madem bu hatalı bir davranış ki bence değil sakin bir şekilde çocuğa açıklaması gerekir.
Çocuk bu, sevincini daha coşkulu ve heyecanlı ifade edebilir.
Sevincini kursağında bırakmakta nedir?

Şeyde olabilir içinden o kadar kırgın ki ona ve bunalmis ki her hareketi batıyor ve rahatsz ediyor. Araları iyi olsa bağırma kıza hayatım bilmiyor der geçer ama biz kadınlar içten kırılınca her hareketi bı darbe olarak alıyoruz kap dolu

Hem narsist hem manipülatif biri esiniz.Kendini düzeltme söylemleri sadece tartısma sonrası mı oluyor? Normal zamanda rahatsızlıklarınızı dile getirdiginizde ne diyor?
Sadece tartışma sonrası söylüyor. Normal zamanda söylediğimde benim hatalarımı söyler sende böylesin sende şöylesin diye

Çocuk bu. Yetişkin bir birey gibi düşünemez.
Madem bu hatalı bir davranış ki bence değil sakin bir şekilde çocuğa açıklaması gerekir.
Çocuk bu, sevincini daha coşkulu ve heyecanlı ifade edebilir.
Sevincini kursağında bırakmakta nedir?
adam nasıl tepki verdi bağırdı mı sesini mi yükseltti bu kısmı bilmiyoruz

Şeyde olabilir içinden o kadar kırgın ki ona ve bunalmis ki her hareketi batıyor ve rahatsz ediyor. Araları iyi olsa bağırma kıza hayatım bilmiyor der geçer ama biz kadınlar içten kırılınca her hareketi bı darbe olarak alıyoruz kap dolu
bence de
o son olay büyütülecek bir şey değil fazla dramatize etmiş
daha fazla çekemem diyorsa boşanacak o zaman yapacak bişey yok.
bu adam sonradan mı böyle oldu yoksa karakteri en başından böyle miydi, bunu kabul ederek evlendi de sonradan mı rahatsız olmaya başladı onu bilmiyoruz.

Sadece tartışma sonrası söylüyor. Normal zamanda söylediğimde benim hatalarımı söyler sende böylesin sende şöylesin diye
Değişim vaatleri kalıcı olmuyorsa bosanmayı düsünmeden önce ben bi aile terapistiyle yol alabilip alamayacağimizi görmek isterdim acıkcası.Sizi strese sokuyorsa,özgüven kaybı olusturup sürekli baskılayıcı davranıyor,en azından düzelmezse bosanmadan önce terapist destegi de denedik demis olursunuz.

Ailelerin ya da cevrede örnek cift gösterilmek siz mutsuz,huzursuz cocugu icin endiselenen birine dönüstükten sonra neye yarar ki.Yasayan sizsiniz,neyi isteyip istemediginizi en iyi siz bilip karar vereceksiniz.Esinizle terapist konusunu konusun derim.

Uygun bir dille anlatsa kızım anlayacak zaten ama o aldığı kumbarayı elinden çekip masanın üstüne vura vura bağırıp kızmayı tercih etti. Normal bir şekilde değil yani. Ve bu olay kumbarayı verdikten sadece 10 dk sonra oldu. Ne sevinebildi ne de eline alabildi bir daha. Çocuk bundan n

Hem narsist hemde manipülasyon yapan bir eş. Allah yardımcın olsun ama boşan kelimesi kolay yaşamasi zor bir kelime. Anladığım kadarıyla yumuşak baslisiniz ve sonunda konu kapansın diye tm diyorsunuz her kavgada. Bunu oda fark ettiği için her seferinde egosunu sizde gösteriyor. Çok bunalmakta son derece haklısınız ama bunu içinizde mi yaşıyorsunuz yani bu durumu eşinize belli ediyor musunuz? Bağları tamamen koparmadan önce bence bunu açık açık gösterin rahatsız oluyorum diyin gerekirse abartılı kavga edin çünkü erkekler sustuklarimizi görmez ama ses çıkarınca belki hareketlerini degistirebilir
Evet ben yumuşak başlıyım beni bile delirtiyor artık. Tabi ki de belli ediyorum rahatsızlığımı anlıyor görüyor ama buna bile hakkım yok bir de ayrıca trip atıyorum, susuyorum diye tartışma çıkarıyor. İstiyor ki her şey onun istediği gibi olsun ben sadece kabul edeyim ve kesinlikle suratım asılmasın.

Uygun bir dille anlatsa kızım anlayacak zaten ama o aldığı kumbarayı elinden çekip masanın üstüne vura vura bağırıp kızmayı tercih etti. Normal bir şekilde değil yani. Ve bu olay kumbarayı verdikten sadece 10 dk sonra oldu. Ne sevinebildi ne de eline alabildi bir daha. Çocuk bundan n
anladım, agresif bir yapısı var sanırım. böyle biriyle hayat geçirmek zor.

Evet bu durumda var çok kırgın ve üzgünüm üstelik ne kızım hakediyor bu durumu ne de ben. Sürekli aynı şeyleri yaşamak yoruyor

X