Benim büyük babaannem cerkezmis, yani cerkez kizini cerkez olmayan biriyle evlendirmislerCerkezlikle ilgili hicbir sey bilmiyorum ama ben de bir kürtle evliyim. Esimle yurtdisinda yasadigimiz icin etrafimizda akrabalari yok ve rahatiz. Fakat Türkiye'de ailesiyle tanistigimda tam anlamiyla bir kültür soku yasadim. Örnegin gelinler hicbir erkegin yaninda konusmuyorlar yere bakiyorlar (kaynata olsun kücük kayinlari olsun). Sofrayi kurup kenara cekiliyorlar. Kaynata kayana koca görümceler kayinlar (genellikle büyük aile) birlikte oturup yemek yiyor gelin bakiyor. Herkez kalktiktan sonra gelin artanlari yiyor. Izinsiz evden cikamaz, her defasinda izin alamaz... buna benzer seyler gördüm. Benim sana tavsiyem onlarda biraktigin ilk izlenim cok önemli. Ben acik sözlülükle bu adetleri elestirdim. Kaynatamla sofraya da oturdum karsilikli cay icip sohbet de ettim. Bitkac hafta sonra baktim diger gelinler de benle sofraya oturmaya basladilar. Cerkezlerde adetler nasildir bilmiyorum ama en kisa zamanda ailesiyle tanisip gidip gelirsen anlarsin.
ben 3 gün önce çerkez kültürüne sahip nişanlımdan ayrıldım onlar karslı
nasıl mı kayınpederin yemek yer kayın valden yemek yer kocan yer
gelin ayakta durur onları bekliyor kayınpederle otutup yemek yenmez onlarda çoook ayıp.
yıl 2013 bu devam ediyor ve ben ayrıldım nişanlımdan.
sürekli gelin hizmet et derdi kayınvaldem.
halamda çerkezle evlendi halam bir deri bir kemik kaldı
ve benim halam öğretmen okumuş kadındır.
şimdi ayrılsam nolcak 60 yaşındayım der ama hasta oldu.
resmen kayınvaldesi hizmetçi gibi görürmüş bunu.
en modernide öyle en yakın arkadaşım çerkezle evli
aklım olsa evlenmezdim diyor.
15 senelik evli düşün.
kayınpeder yok kayınvalide gürcü tabiki gelenekleri yine sürdürür ama annem anlayışlı diyor sen hata da etsen sesini çıkartmaz diyor bakalım hayırlısı neyse o olsun ben hep öyle dua ediyorum.cümlemiz içinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?