Benim büyük babaannem cerkezmis, yani cerkez kizini cerkez olmayan biriyle evlendirmisler Cerkezlikle ilgili hicbir sey bilmiyorum ama ben de bir kürtle evliyim. Esimle yurtdisinda yasadigimiz icin etrafimizda akrabalari yok ve rahatiz. Fakat Türkiye'de ailesiyle tanistigimda tam anlamiyla bir kültür soku yasadim. Örnegin gelinler hicbir erkegin yaninda konusmuyorlar yere bakiyorlar (kaynata olsun kücük kayinlari olsun). Sofrayi kurup kenara cekiliyorlar. Kaynata kayana koca görümceler kayinlar (genellikle büyük aile) birlikte oturup yemek yiyor gelin bakiyor. Herkez kalktiktan sonra gelin artanlari yiyor. Izinsiz evden cikamaz, her defasinda izin alamaz... buna benzer seyler gördüm. Benim sana tavsiyem onlarda biraktigin ilk izlenim cok önemli. Ben acik sözlülükle bu adetleri elestirdim. Kaynatamla sofraya da oturdum karsilikli cay icip sohbet de ettim. Bitkac hafta sonra baktim diger gelinler de benle sofraya oturmaya basladilar. Cerkezlerde adetler nasildir bilmiyorum ama en kisa zamanda ailesiyle tanisip gidip gelirsen anlarsin.
Son düzenleme: