Mesela ırkçılık yapmak istemem ama şunu söyleyeyim benim sınıfımda bir çerkez var o kadar adetlerine bağlı ki,sevgilisi bile çerkez başkası olmaz diyor,bizim aile karşı çıkar kız çerkeze gitmeli diyor.Şimdi kürt sorunu var ama mesela kürt arkadaşım ben türküm sonra kürdüm diyor ama bu kız hayır ben çerkezim diyor direk.....Türkiye de ama çerkezim türk değilim diyor böylede bişiyler işte....allah yardımcın olsun
Yüzyılı aşkın süredir Türkiye de yaşıyor Çerkezler..Maalesef büyük ve acı bir sürgün sonucu vatanlarından koparılarak gelmiş buralara atalarımız..Bu nedenle bir çoğumuz kendimizi Türk olarak da tanımlayabiliriz..
Ama bir gerçek var ki sınıf arkadaşın aslında bilimsel olarak doğrusunu söylüyor..
Çünkü Çerkez ırkı bir Kafkas halkıdır..Türkler ise bilindiği gibi Orta Asyadan gelmiştir Anadoluya..
Bu nedenle böyle basit bir mantıkla bile bakacak olursak Çerkez köken olarak Çerkezdir Türk değildir.
İnan bu da ırkçılık değildir sadece aslını inkar etmemektir...Yoksa bir ırkın diğerinden üstünlüğü değilki dediğimiz :)
Neyse çerkezle evliliğe gelince bizim oralarda bi laf vardır eskiden "çerkeze kız ol gelin olma" derlermiş...Çünkü adetlerimiz gerçekten ağırdır...Allaha şükür benim ailem gelenekleri oldukça yumuşatarak yaşamış..Benim eşim de Çerkez değil ama bunu annem babam hiç dert etmedi :)
Bence nişanlına açıkça konuş senden tam olarak neler beklediklerini öğren ve ona göre sen de tavrını koy..Neticede artık devir değişti..Saygı kuralları çerçevesinde bir çok adet ve gelenek yumuşatılabilinir bir orta yol bulunulabilinir diye düşünüyorum..
Üstelik benim ailemi geçtim sülalemde bile böyle şeyler uygulanmıyor..Düğünümüzde akardion çalmak tek gelenek olarak kaldı neredeyse...
Üstelik evlilik öncesinde de iş gibi konuları netleştir mutlaka..
Umarım herşeyi halleder ve çok mutlu olursunuz :)