Amerikada 500 yıldır yaşayan siyahiler hala siyah tenli. 300 yıldır Güney Afrikada yaşayan İngilizler hala kumral ya da sarışın. Buna ne demeli?Yoo onbinlerce yıla gerek yok. 200 yıl önce karadenizin dağlarında yaşıyorduk şimdi bozkırdayız ona uyum sağlıyoruz
Saf değil ama büyük oranda Çerkesiz.Çerkes geliniyim nerdeyse tüm aile sizin gibi. Benziyorsunuz yani... Anne baba saf cerkes misiniz ?
Yahu siyahilikle aynı şey miAmerikada 500 yıldır yaşayan siyahiler hala siyah tenli. 300 yıldır Güney Afrikada yaşayan İngilizler hala kumral ya da sarışın. Buna ne demeli?
Aynı şey mi derken? Güney Afrikada 300 yıldır yaşayan İngilizlerde tip olarak neden bir değişim olmadı o halde? En azından koyu tenli, siyah saçlı, kahverengi gözlü olması gerekmiyor muydu hepisinin? Ayrıca Almanların yaklaşık yarısı sarışın ya da mavi gözlü, diğer yarısı kahverengi saçlı ya da kahverengi gözlü. Almanların yarısı Almanyaya adapte olamamışlar mı demek oluyor bu durum?Yahu siyahilikle aynı şey mi
Kabardeylik ya da şapsığlık var mı sendeAynı şey mi derken? Güney Afrikada 300 yıldır yaşayan İngilizlerde tip olarak neden bir değişim olmadı o halde? En azından koyu tenli, siyah saçlı, kahverengi gözlü olması gerekmiyor muydu hepisinin? Ayrıca Almanların yaklaşık yarısı sarışın ya da mavi gözlü, diğer yarısı kahverengi saçlı ya da kahverengi gözlü. Almanların yarısı Almanyaya adapte olamamışlar mı demek oluyor bu durum?
Kabardeyim.Kabardeylik ya da şapsığlık var mı sende
Tahmin ettim zaten, kabardeyi nerde görsem tanırım boşuna fıkralarınızı yapmıyorlar :))Kabardeyim.
O değil de siz soruma yanıt verin :)Tahmin ettim zaten, kabardeyi nerde görsem tanırım boşuna fıkralarınızı yapmıyorlar :))
Siyahiler olayını saçmalığından ötürü geçiyorum, afrikadaki ingilizler ya da almanların fiziksel özellikleri konusunda antropolojik bir inceleme yapmışçasına kesin bir bilgiyle konuştun (çünkü kabardeysin) ama bu bilgilerin doğru olup olmadığını şu anda doğrulayamıyoruz (bilmediğim konu hk konuşmak benim işim değil). Hadi doğru olduğunu kabul edelim, bizim durumumuzla aynı olup olmadığı, onların özeliklerini neden kaybetmediğiyle (!) ilgili faktörler, bıraktıkları ve yeni göç ettikleri bölgenin özellikleri, ırklarının baskın özellikleri gibi gibi konuları bilimsel dayanaklarıyla bi oturup konuşmak gerek. Ben bir kabardey, dolayıyla her konuya hakim bir bilge olmadığım içinO değil de siz soruma yanıt verin :)
Çevrenizdeki Adigelerin başka ırklarla karışmış olabileceğini düşündünüz mü?Siyahiler olayını saçmalığından ötürü geçiyorum, afrikadaki ingilizler ya da almanların fiziksel özellikleri konusunda antropolojik bir inceleme yapmışçasına kesin bir bilgiyle konuştun (çünkü kabardeysin) ama bu bilgilerin doğru olup olmadığını şu anda doğrulayamıyoruz (bilmediğim konu hk konuşmak benim işim değil). Hadi doğru olduğunu kabul edelim, bizim durumumuzla aynı olup olmadığı, onların özeliklerini neden kaybetmediğiyle (!) ilgili faktörler, bıraktıkları ve yeni göç ettikleri bölgenin özellikleri, ırklarının baskın özellikleri gibi gibi konuları bilimsel dayanaklarıyla bi oturup konuşmak gerek. Ben bir kabardey, dolayıyla her konuya hakim bir bilge olmadığım içinyalnızca etrafımda ve farklı ülkelerde yaşayan adige tanışlarıma bir baktığımda şunu net olarak görüyorum ki, hepimizin fiziksel özellikleri yaşadığımız topraklara göre değişime uğradı, hepimiz farklı farklıyız.
Yalnız arkadaşların yanılıyor, sen ortadoğulu değilsin çerkessin hatta kabardeysin bu o kadar belli ki arkadaşların nasıl bunu anlayamamış şaşırdım, buradan hemen anlaşılıyor aslında.
Aaa o hiç aklıma gelmemişti bakÇevrenizdeki Adigelerin başka ırklarla karışmış olabileceğini düşündünüz mü?
Saf olmadığınızdan benzetemiyorlardır. Eşim de saf değil ama gözler ve yuz yapısı ele veriyor. Ama amcalar hala dede saf olduğu için oradan almış. Boşverin ne önemi var ?Saf değil ama büyük oranda Çerkesiz.
Katılıyorum. O gözler çerkes gözleri.Çerkese benziyomusun bilmem ama masallah cok gzelsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?