Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle cep telefonlarındaki ÖTV oranında değişikliğe gidildi. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, yüzde 40 ila yüzde 50'ye çıkarıldı. Böylece orta ve üstü hatta bazı başlangıç seviyesi akıllı telefonlar yüksek ÖTV'ye dahil olacak.
HABERTURK.COM
Cep telefonlarından alınan özel tüketim vergisinde ( ÖTV) değişikliğe gidildi. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, vergi matrahı 640 TL ile bin 500 TL arasında olanlarda yüzde 40’a, matrahı 1500 TL’yi aşanlarda yüzde 50’ye çıkartıldı.
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, konuyla ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile gerçekleştirildi. Cep telefonundaki ÖTV artışı bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
TÜM TELEFONLARI ETKİLEYECEK
Şubat ayında TBMM’de kabul edilen yasa ile cep telefonlarından, ÖTV matrahlarına göre farklı oranlarda vergi alınmasının önü açılmıştı. 13 Şubat’ta TBMM’ye sunulan yasa teklifi cep telefonlarını 1200 TL altında fiyata sahip olanlar, 1200-2400 TL fiyata sahip olanlar ve 2400 TL’nin üzerinde fiyata sahip olanlar şeklinde üçe ayırmış fiyatı 2.400 TL'nin altında olanlar için yüzde 25, fiyatı 2400 TL'nin üzerinde olanlara yüzde 50 ÖTV getirilmesi önerilmişti.
Son düzenleme ile bu oran 1.500 TL'ye çekilmiş oldu. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, vergi matrahı 640 TL ile bin 500 TL arasında olanlarda yüzde 40’a, matrahı 1500 TL’yi aşanlarda yüzde 50’ye çıkartıldı. Böylece orta ve üstü hatta bazı başlangıç seviyesi akıllı telefonlar bile yüksek ÖTV'ye dahil olacak.
Valla süper destekliyorum.
Özellikle yurtdışında yaşayıp reisçi olan vatanseverler için ülkelerine getirecekleri hediyeler daha kıymetli olacak.
Bence olumlu
Hmm,hiç üzülmüyorum desem ?
Artık reaksiyon bile vermiyorum böyle haberleri görünce.Herkes memnun nasıl olsa,ekonomimiz de çok iyiymiş,hepsi dıj güjlerin oyunuymuş,sıkıntı yok.
Reyizimiz telefonlarla uğraşıp vakit kaybetmeyelim diye yapmıştır...
Olsun, tefelon kullanırız biz de. Cınlırı sağ olsun onların.
Hatta teflon tavayla bile idare ederiz ya. Problem yok. Halk doğruyu seçti
Berat Albayrak vergiyi tabana yayacağız demişti. Hemen çalışmalara başlamışlar, bu ne hız.. Zaten vergi hep gariban halka yani bize gelir niye hala şaşırıyorsam bende..