• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cep telefonu hayatımızda olmasaydı..

Kulubun1uyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
1.178
628
43
Selam.. Evet arkadaşlar ekran süremizin arşa çıktığı şu günlerde sürekli telefona bakma halinde olduğumu farkettim.

Cep telefonunu kapatıp köşeye koyduğumuz zaman hayatın ne kadar içindeyiz? Cep telefonu, video izleme bir şeyler izleme elbet bize kattığı şeyler olduğu gibi bizden çaldığı şeyler de var. Biraz abartmadık mı?
Yabancı arkadaşlarıma bakıyorum gerçekten bir amaç gibi değil araç gibi kullanıyor bazen çok geç cevap veriyor. Geç cevap vermek normal sanki bizde öyle değil sürekli iletişim bekleyen eş dost aile var.

Bir hayatımız mi yok acaba bu hayatı gerçekten yaşamamıza engel mi oluyor? Siz ne düşünüyorsunuz.

Yabancı arkadaşlarıma bakıyorum gerçekten bir amaç gibi değil araç gibi kullanıyor bazen çok geç cevap veriyor. Geç cevap vermek normal sanki bizde öyle değil sürekli iletişim bekleyen eş dost aile var.
onlarin hayat mesgalesiyle bizimki bir mi?
bugun huzurlu bir cumartesi gecirdik, bahceyle ilgilendik, yemek yaptik. neredeyse hic elime almadim telefonu. aksam sevgilim beni evime bırakacakken polislerin yola barikat kurdugunu gördük. imamoglunun durusma günü olduğu icin yollar kapanmis ama kilometreler boyunca. oradan girdik kapali, buradan girdik kapali...
oysa telefonuma dakika basi baktığım günlerden birinde olsaydım bilirdim neymis ne degilmis nereler kapaliymis falan - 5 km tikali trafikte milim milim dolanip uygunsuz yerde inip arasokaklari bile kapattiklari icin 2 km daha yuruyecegime insan gibi yürüyerek gelirdim 2,5 km yolu, sefil olmazdim.
ayni sekilde uyanir uyanmaz telefonu alip bakinan insanlar gectigimiz gun metrolarin bir anda bazi duraklarda durmadığını vs ogrenip ona gore alternatif yollardan gittiler. oysa telefonsuz güne baslayanlar neye ugradigini sasirdilar- ise de gec kaldilar.
malesef bizim ulkemiz bize telefonsuz yasama hakki veren bir ülke degil. her an her sey olabilir.

onlarin hayat mesgalesiyle bizimki bir mi?
bugun huzurlu bir cumartesi gecirdik, bahceyle ilgilendik, yemek yaptik. neredeyse hic elime almadim telefonu. aksam sevgilim beni evime bırakacakken polislerin yola barikat kurdugunu gördük. imamoglunun durusma günü olduğu icin yollar kapanmis ama kilometreler boyunca. oradan girdik kapali, buradan girdik kapali...
oysa telefonuma dakika basi baktığım günlerden birinde olsaydım bilirdim neymis ne degilmis nereler kapaliymis falan - 5 km tikali trafikte milim milim dolanip uygunsuz yerde inip arasokaklari bile kapattiklari icin 2 km daha yuruyecegime insan gibi yürüyerek gelirdim 2,5 km yolu, sefil olmazdim.
ayni sekilde uyanir uyanmaz telefonu alip bakinan insanlar gectigimiz gun metrolarin bir anda bazi duraklarda durmadığını vs ogrenip ona gore alternatif yollardan gittiler. oysa telefonsuz güne baslayanlar neye ugradigini sasirdilar- ise de gec kaldilar.
malesef bizim ulkemiz bize telefonsuz yasama hakki veren bir ülke degil. her an her sey olabilir.
Çok haklısın öyle bir lüksümüz yok. Spor salonunda telefon almıyorum yanıma dunyadan kopuyorum ama işim bitip tam çantama elimi atıyorum telefona bakarken o kadar korkuyorum ki ülkemde ne oldu acaba diye🥺. Bir kaç kez böyle bir sürü çağrı almıştım kalbim çıkacak gibi oluyor kaygı bozuklugu mu adı neyse artık.
Üzgünüm..
Ama bu yine bizi kötü etkilediği gerçeğini de değiştirmiyor işte mallaştırıyor, bitikleştiriyo. Belki sen dozunda bakıyorsundur. Ben dozu kaçırdım bayadir ..🫣

Back
X