Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

kesinlikle cemaat yurduna gitme derim... zaten cemaat yurtlarının pkk yetiştirme merkezlerinden farkı yok gözümde yıllarca öğrencilerin hakkını çalan kopya çeken ve ülkemiz eğitim sistemini baltalamış bir yapılanmada kalmayı düşünmeyin zira kalırsanız onlardan farkınız kalmaz korkularınızı yenin sizin cemaatin baskılarına ihtiyacınız yok... maddi durumuzun müsaitse özel yurtlarda kalın... buralar üniversite hayatının yaşandığı yerlerdir... zihni özgür insanlarla iletişiminiz olur ki ancak böyle kendinizi geliştirirsiniz..... devlet yurtlarıda uygun olabilir. hijyen konusu ise sizin kişisel temizliğinize bağlıdır...sıkıntınız bu olmasın her türlü halledersiniz temizlik konusunu... üniversite çevrenizi zihni temiz insanlardan oluşturun

Bu yoruma katılıyorum . Üniversiteden bir çok arkadaşım kalıyor benimkiler memnun. Saat falan sorun olmadı geç gidiyor biz nereye gidersek oda geliyor sorun olmuyor.
Bahar şenliklerine de geldi sevgilisi de var. Ev arkadaşları da çok iyiydi. Evlerine bir kaç kez gittik ders çalışmaya her şey çok normaldi. Evden eve değişiklik oluyor sanırım. Eskişehirde okuyan arkadaşım anlaşamadı memnun kalmadı mesela kendi eve çıktı. 1 yıl denersin sonra çıkarsın duruma göre bakarsın.

bi de bulmusken yasadiklarimi bastan anlatmak ve yorumunuzu almak isterim. Son sinifta fem dersanesine gittim. Rehber hocamla annem bi ara tartismislardi ve hocam butun bi sene boyunca bunun yuzunden bana kotu davrandi. Ama kizlar onu cok seviyodu.ve ben de bir turlu derdimi anlatamadim..hocama karsi gelmeye calistim bi iki kere. Mesela kafeye giderdik bana bi soru sorardi ve ben dusuncelerimi acikca soylerdim. Ama belli ki bundan hic hoslanmazdi. Kesinlikle hepimizi elinde tutmakti amaci ve zeki de bi insandi. Arkilerimin icinde bnmle dalga gecerek sindirmeye calisirdi. Ve ben kendime olan guvenimi fazlasiyla kaybetmistim.ailemin yaninda hep agladim ve bu sehirden gitmek istedigimi soyledim. Babamin taini buraya cikti ve 1 2 ay once tasindik.o da bi ogretmen siz de ve arada daglar kadar fark var. Kusura bakmayin belki kafanizi sisirdim ama. Anlatmaliyim diye dusundum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zorlanıyor ama gidip gelirim daha iyi dedi geçen sene hazırlık okudu bu sene birinci sınıfı bitirdi şimdi ikiye geçti gidip gelicem diye kalmam bi yerde diyor dedim ya bi gazeteden bile sorun yaptılar çok soğuttular onu. Onunki de davutpasada metro marmarayla filan gidip geliyor iki saat gidiş iki saat dönüş hele bi de şimdi oruçlu ve yaz okuluna gidiyor.

E bunların üzerine konu sahibi kararını verir heralde :)

Evet o tür problemlerde oluyormuş, ya oda arkadaşlarım ve en önemlisi 'ev ablası' denilen kişi tuhaf çıkarsa, kahırlarını çeker dururum, ki ben öyle haksızlık karşısında susan bi insan değilim..
Aa hayırlı olsun canım, Beykenti yazcaktım ben de ama vazgeçtim, Doğuşun akademik kadrosunu daha ii buldum, bide bölümü İngilizce okumak istiyorum Beykentteki Türkçe o yüzden Doğuşta karar kıldım
Cemaat yurduna gitme üni hayatını yaşayamazdın düzgün ayrıca içindekilerin neler yaptığını bilsen ne ablalar var içindekileri geç.

Devlet yurdu iyi duruma göre ikinci sene eve geçersin
Haklısınız, çok teşekkür ederimm
Okulda da mı takip ediyolarmışşşş?? Ben kavga eder pılımı pırtımı toplar, onlara da bi ton laf sayıp çıkar giderim o vakiit

Devlet yurdu derim.
Arkadasimin abisi 1 sene zor dayandi sonra da yurttan bildigin gece yarisi esyalarini toparlayip kacti garibim
Yazık
canım çoğunluk devlet yurdunu önermiş sana aklın eskilere gitmesin şimdiki devlet yurtları özel yurtlar gibi cemaati asla önermiyorum sana
Evet çoğunluk devlet diyo, kafamda oturdu bişeyler benim de :)
Anlayacağın uzak dur bence . Ayrıca özel üni.ye burslu gideceksen onların kendi özel yurdu da ücretsiz oluyor canım.

Yurdu yokmuş ya :S
Çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim öncelikle.. Diğer ablalarımın, arkadaşların dediği gibi çıkmasa bile sokakta kalmam, en kötü ihtimal ablam karşıda oturuyor git gel yaparım :) yurt da çıkar büyük ihtimal, annesi veya babası vefat etmiş kişilere öncelik tanıyolarsa..
Allah yardımcısı olsun yaa, emeklerinin karşılığını kat be kat alır inşallah
E bunların üzerine konu sahibi kararını verir heralde :)
Verdim gibi

Son düzenleme:

hayırlısı olur inşAllah canım :) bende geçtiğimiz öğretim yılında üniversiteye başladım bir hata yapıp cemaat evinde kaldım. Katkıları da oldu ama ben sadece 3 ay dayanabildim detaylı sormak istediğin şeyler olursa sorabilirsin. ama özel yurtlar var onları düşün derim daha sonra ayrı eve çıkarsın ve sakın korkma kendine güven

Devlet yurdu kesinlikle

Aminn, çok sağ ol canım benim Ya şimdi benim bi arkadaş kalıyodu arada arar anlatırdı, ben nasıl dayanıyosun ya, ben olsam çok fena kavga eder giderim, derdim.. Aslında orayı hiç düşünmem normalde ama yepyeni tanımadığın kocamaaaan bi şehir olunca kendimi biraz geri çektim açıkçası, korktum.. Dediğin gibi yurtta kalırım, kötü insanları barındırdığı gibi muhakkak iyi insanlar da var, ikinci yılımda anlaştığım bikaç arkadaş olursa eve çıkarız
Devlet yurdu kesinlikle

Teşekkürler

Ben de ilk sene yurt diye dusunuyorum. Cunku hem sehri ogrenmis olrum hem arkilerle tanismis olurum. Daha sonra cikabilirim. Oyle dusunuyorum ben de :))

Bu arada Ankara'yla ilgili merak ettiğin bi yer(uygun kıyafet, kitap vs vs :) bişey olursa burdayım özelden yazarsın canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…