• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cem İncesu'ya vajinismus tedavisi olan var mı?

dilay1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2010
13
0
36
İstanbul
Merhabalar,

Cem İncesu'ya vajinismus tedavisi olan var mı? Eşimle gittik. 8-10 seansta bitireceğimizi söyledi. Yalnız beni kendisine yönlendiren kadın doğum doktorum 2 seansta biter, seninki çok ciddi bir vaka değil demişti. Çok canım yansa da smear testi bile yaptırabildim sonuçta.
Bunun psikolojik olduğunu düşündüğümden psikiyatra gitmek istiyorum sadece. Kendisi açıkçası bana güven, başka bir doktora gitmek istemiyorum açıkçası ama dediğim gibi 8-10 seans bana biraz uzun geldi.
Kendisine tedavi olanlar deneyimlerini, kaç seansta tedavi olduklarını paylaşabilir mi?

Merhaba,
Eşimle beraber kendisine gitmiştik. Eşimden kaynaklanan başka bir sorun için kendisine tedavi olmaya başlamışken vajinismus teşhisi de koymuştu bana. Üstelik jinekolojik muayene de herhangi bir sorun yaşamama rağmen gene de vajinismus olabileceğimi anlatmıştı. Problemler silsilesi ile gidip geldiğimiz için net bir zaman aralığı veremeyeceğim ama biz kendisine 6 ay kadar gittik. Fakat dediğim gibi vajinismus bunların arasında en kolay çözüleni oldu. Siz bu soruyu soralı epey zaman geçmiş. Umarım sorununuz hallolmuştur bile. Cem Bey çok iyi bir doktor. 8-10 seans uzun gelmesin size. Daha bile erken çözülebilir durumunuza göre. Ama lütfen sabırlı olun. Çok sıkıntılı zamanlar geçirmiştim. Eğer başka soru sormak isterseniz cevaplayabilirim. Sevgiler..

Merhabalar,

Cem İncesu'ya vajinismus tedavisi olan var mı? Eşimle gittik. 8-10 seansta bitireceğimizi söyledi. Yalnız beni kendisine yönlendiren kadın doğum doktorum 2 seansta biter, seninki çok ciddi bir vaka değil demişti. Çok canım yansa da smear testi bile yaptırabildim sonuçta.
Bunun psikolojik olduğunu düşündüğümden psikiyatra gitmek istiyorum sadece. Kendisi açıkçası bana güven, başka bir doktora gitmek istemiyorum açıkçası ama dediğim gibi 8-10 seans bana biraz uzun geldi.
Kendisine tedavi olanlar deneyimlerini, kaç seansta tedavi olduklarını paylaşabilir mi?

Mavielbise,

Siz hastaneye mi gittiniz tedavi icin? Jinekologum esimle birlikte Cem Bey'e gitmemizi onerdi. Yakin bir zamanda randevu almayi planliyoruz. 6 yildir vajinismus problemim var. Artik kroniklesti gibi geliyor. Sanirim hasta doktor uyumu da tedavinin basarisinda etkili. Biz daha once, baska bir doktorla denedik ancak uyum yakalayamadik saniyorum. Verdigi odevleri yapacak gucu bile bulamiyordum kendimde. Umarim bu sefer basarabilirim.

Merhaba Providence,

Ben de nelerle uğraştım. Neler aşılmıyor ki. Biz muayenehanesine gittik. Fiyat farkı yok neredeyse, e hastane de özel olunca. Bir de kesinlikle eşle gidilmesi çok daha iyi olur. Az aşındırmadık kapısını. Bizim kadar problematik bir çift daha var mıdır bilemiyorum. Ama biz bile hallettiysek lütfen için ferah olsun. Verilen ödevleri dediği gibi uygulayın. Eşinin desteği de çok önemli. Güçlü olun. Sabredin. Çok zor bir durum ama çözümü imkansız değil.

Sevgiler..

Mavielbise,

Siz hastaneye mi gittiniz tedavi icin? Jinekologum esimle birlikte Cem Bey'e gitmemizi onerdi. Yakin bir zamanda randevu almayi planliyoruz. 6 yildir vajinismus problemim var. Artik kroniklesti gibi geliyor. Sanirim hasta doktor uyumu da tedavinin basarisinda etkili. Biz daha once, baska bir doktorla denedik ancak uyum yakalayamadik saniyorum. Verdigi odevleri yapacak gucu bile bulamiyordum kendimde. Umarim bu sefer basarabilirim.

Bir de nasıl hissettiğinizi lütfen Cem bey'e de aktarın. Hatta isterseniz ilk seans siz tek gidin. Hatta biz öyle başladık. Tedaviye başlamadan önce farklı günlerde eşim ve benle ayrı ayrı görüştü. Bu görüşmede içinizde sizi sıkan bunaltan ne varsa anlatın. Demoralize etmemeye çalışın kendinizi.

Mavielbise,

Sorununuz cozulmustur umarim. Cem Bey cok iyi bir doktor gercekten. Biz de onun sayesinde vajinimusun ustesinden gelmistik.

Merhabalar,

Merhaba,
Herkesin sorunu tabii ki birbirinden farkli ama ilgili arkadaslara biraz durum guncellemesi yapmak istiyorum. Cem Bey problem eski esimde olmasina ragmen beni aylarca vajinismus tedavisi gormeye ikna etti. Fakat problemimiz bu olmadigi icin cozum olmadi. Erkekte cinsel tiksinti bozuklugu teshisi varken bir de bana bunun yukunu tasitti. Detaylara inemiyorum ama sorusu olanlari cevaplamak isterim. Problemin bende olmadigini nasil ogrendigimi sorarsaniz, bosandim. Yeniden evlenmek uzereyim ve bosu bosuna nasil kendimi 2 yil heba ettigimi anladim. Eger sorun gercekten sizden kaynaklaniyorsa tedavisi kolay. Ama biz kadinlar bazen evliligi kurtarmak, huzurun ve duzenin bozulmamasi adina kendimizi yakabiliyoruz. Emin olun, ve sorunu paylasin. Hicbir problemi tek basiniza sirtlanmayin. Bunu soyleyen size bir psikiyatrist olsa bile, mantik suzgecinizden tekrar gecirin her soyleneni. Kimsenin benim gibi vicdaninin ve merhametinin kurbani olmamasi dilegiyle..sevgiler.

Back