• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Celestone iğne hakkında..

• Konu Sahibi Konu Sahibi AdaEge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

AdaEge

Ziyaretçi
İkiz hamileleri,celestone ciğer geliştirici iğneyi hangi haftalarda oldunuz..?

28. hafta en erken diye duydum ama daha erken haftalarda da yapıldığı oluyormuş ?

arkadaşım benim bildiğim 26 tıda ilk iğne yapılıyor
benim ikizlerde 24 de iğne yaparız demişti doktorum
ikinci iğne de acil durumda yapılıyor

arkadaşım benim bildiğim 26 tıda ilk iğne yapılıyor
benim ikizlerde 24 de iğne yaparız demişti doktorum
ikinci iğne de acil durumda yapılıyor

24.haftada olsa daha iyi olucak gibi geliyor bana ikizlerde edacım...eyvahedigeldismile

evet,başka sitelerde de araştırıyorum,24. haftada bu iğneyi yaptıran da olmuş..Faydasını görmüşler...

benım 27 haftamda yapıldı 30 haftalık dogum yaptım....

ben 28.ci haftamda.12 saat arayla 2doz oldum...30 haftamda 1 doz daha oldum..33 haftamda doğum başladığı için 1 doz daha oldum..toplam 4 doz...
çok faydasını gördüm kızlarım yoğun bakımda 3 gün kaldılar sadece..

kızlar ben de bu iğneyi hiç olmadım..doktorum hiç önermedi, erken doğum gibi yan etkileri olabileceğini duydum üstelik..
doktorumun dediği "erken doğum riski olduğunda düşünülebilir ancak, keyfi olmaz" olmuştu..
ve kayra abla bilir ben de 38. haftada doğum yaptım..

Ben erken doğum tehditi olan arkadaşlar için sormuştum arkadaşlar .Bir problem yoksa dr lar da ihtiyaç duymaz zaten opuyorumnanaktan

24. hafta çok erken değilmi ya. Allah kimseye göstermesin ama o haftada doğsa ciğerleri gelişmiş mi olcak o iğneyi olduğunda...Solunum cihazına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyormu.. .o haftalarda yapıldığında gerçekten faydası oluyormu öğrenmek lazım...

Son düzenleme:
24. hafta çok erken değilmi ya. Allah kimseye göstermesin ama o haftada doğsa ciğerleri gelişmiş mi olcak o iğneyi olduğunda...Solunum cihazına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyormu.. .o haftalarda yapıldığında gerçekten faydası oluyormu öğrenmek lazım...

Canım saatlerdir bu iğneyi araştırıyorum..24. haftadan itibaren yaptırıp taaa 36. haftada bebeklerini doğuran bir ikiz annesi bile var..Her hafta yaptırmış bu iğneyi..Bir doğum hemşiresi erken doğumu tetiklemiyor yazmış..

cnm ben 27+2 de kontrolm de dr verdi ertesi gün de vurundum iğneyi,

Eşim bu sabah yabancı bir tıbbi makaleden bakmış..24. haftadan itibaren yapılabiliyormuş bu iğne...

bende 26 haftalıkken 24 saat arayla toplam 4 doz vuruldum şuan erken olma ihtimali yokmuş çok şükür

.

Bana da bir r.um verdi iğneyi aldık ama diğer dr.uma danışmadan olmak istemedim o da gerek görmedi erken doğum riskim yoktu çünkü ve 36+5 te doğum yaptım çok şükür kuvöze gerek kalmadı.

ben ikiz annesi değilim ama tansiyon problemim vardı. bu nedenle tansiyonumun çıktığı 29. haftadan itibaren her hafta vuruldu. 37 haftalık doğdu ( tansiyon inmediğinden sezeryan ile ) oğlum ve sesi ile hastaneyi inletti. ben iyi ki olmuşum diyorum.

peki kızlar diyelim bu iğneyi 24.haftada yaptırdık ve zararlı bir etkiside yok.peki bu haftalarda erken doğan bebekler yaşar mı?Allah korusun ya.bende 24+6 dayım da,ikiz olunca tabii erken doğum riski taşıyoruz hepimiz.ondan merak ettim.

peki kızlar diyelim bu iğneyi 24.haftada yaptırdık ve zararlı bir etkiside yok.peki bu haftalarda erken doğan bebekler yaşar mı?Allah korusun ya.bende 24+6 dayım da,ikiz olunca tabii erken doğum riski taşıyoruz hepimiz.ondan merak ettim.

Canım başka bir sitede 24. haftada bu iğneyi yaptırıp taa 36 haftalıkken ikizlerini kucaklayan anne olduğunu okumuştum...

slm kızlar bende bu igneyi 28 haftada yaptırdım 24 saat arayla 2 şer doz yaptırdım

Ben 35. haftada yaptırdım 1gün sonrada doğum yaptım.Rabbime şükür bebeklerim küveze girmedi.

Back
X