çeko, iktisat, ekonometri ?

kusburnuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
209
1
26
Tokat
Arkadaşlar bu bölümler hakkında bilgi istiyorum. İş imkanları ve atamaları nasıl? Hangisi daha iyidir? Bilgisi olanlar paylaşsın lütfen

memurlar.net'de daha iyi açıklamalar bulursun.
ama söyleyeyim, tartışmasız iktisat. bütün A kadro alımlarda iktisat vardır ama çeko-ekonometri çok nadirdir.hele ekonometri!

memurlar.net'de daha iyi açıklamalar bulursun.
ama söyleyeyim, tartışmasız iktisat. bütün A kadro alımlarda iktisat vardır ama çeko-ekonometri çok nadirdir.hele ekonometri!

Çeko ve ekonometri de iktisatın çalışabildiği her yerde çalışabiliyor diye bir şeyler duymuştum. Hiç bir bilgim yok bölümler hakkında araştırıyorum işte. Kim ne biliyorsa paylaşsın lütfen

Ben de iktisat okuyorum canım.
Bölüm biraz ağır,dersler ilk başta sıkıcı gelebilir ama sen kendini alıştırmak için uğraşırsan ve alışırsan harika.
Grafikler var. Mantığını çözdün mü çok kolay.
Eğer üçünden birisi hangisi diyorsan İKTİSAT.
Okuyan çok var evet ama sen kendini bu bölümde geliştirdiğin zaman ''Dil,bilgisayar(yapabilirsen erasmus)'' çok çok iyi yerlere gelebilirsin canım.

3ü arasında tartışmasız iktisat :) idari hakim olmak için bile şansın var :) baya tercih edilen bşr bölüm. ama çeko ve ekonometri vasat derecede. boş yere okuduk diyorlar okuyanlar hele de ekonometri için. ekonometri fazla zormuş ve pek fazla alanı geniş değilmiş. 4 yılda bitiren çok azmış zaten. çekoda iktisadi idari bilimlerden her dersi görüyorsun ama yarım yamalak bilgi oluyormuş. bi konu hakkunda tam bi bilgin oluşmuyormuş herşeyden az az. o yüzden 3ü arasında en iyisi iktisat birde ingilizce olursa harika olur.

ÇEKO son yıllarda çok gelişmekte olan bir bölüm.Atamaları ve iş olanağı da çok yüksek. İKTiSAT diğer arkadaşlarımızın dediği gibi gözde bir bölüm kendinizi geliştirdiğiniz zaman çok çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Ekonometri daha sayısal ağırlıklı ve zor bir bölüm.iş olanağı açısından da çok iyi bir bölüm.Hemen heryerde çalışma imkanınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…