Çekişmeli boşanma

İyi de nafaka zaten siz evlenince kesilecek. Siz şimdiden gelenleri reddetmek zorunda kalıyorum diyorsunuz. Kısa sürede evlenirsiniz boşanınca. Uğraştığımıza değmez bile bence.

Evlenmeyi elbette isterim.Nafaka kesilecek onu da biliyirum.Cok uzun süre evli kalmadım.Aradan 1 yıl da geçti.Hazır hissediyorum ama bi adamla yıldırım hiziyla evlenmek de istemiyorum.Sabirsizlikla Ekim ayı bi gelse.Sonuç ne olur bilemem Eski eşim çok kötüydü ve bu süreçte çok tökezledi.Kisacası,İyi olanlar eninde sonunda kazanır Allah'ın izniyle..

Daha evlılıgınız bıtmeden nasıl evlılık dusunuyorsunuz sasırıyorum bende cekısmelı bosanma surecındeyım bu saattten sonra tabıkı de kısmet neler yasayacagız bılmıyorum ama evlılık dusunmem belkıde suan olldugum durumdan dolayı boyle dusunuyorum belkı bosanma tamamlanır tamamlanmaz bırı cıkıcak karsıma evlencem ama suan bu kafaya gırmek cok uzak bana. once bı hayatınızı yasayın bır ohh deyıp nefes alın sonrası zaten ALLAH IN taktiri siz istemesenız de o nasip ederse olur.

Çocuğun olsa neyse ama çocuk yok. Adamı istemiyorsun, parasına niye tenezzül ediyorsun. Lanet gelsin böyle adamın parasına. Anlaş boşan gitsin. Dönüp bakma. Her ay üç kuruş yatırmasını mı bekleyeceksin. Sana en fazla vereceği 1000 ₺ gururunun fiyatı olmamalı. Tabi kendi kararın..

Delilleriniz varsa bu kadar beklemissiniz bir o kadar daha beklemeye değer diyorum ama alacağınız tazminat vs beklemeye değer olmalı.
Bu sebeplerden daha ağır nedenlerden dolayı boşanma davasını çekişmeli actim karşı tarafın haklarımı vermesiyle anlaşmalı bosandim. Ha keza bosanmasaydik ben 10 yılda sürse bosanmayacaktim çünkü delillerim çok güçlüydü tazminat alma olasılığım çok yüksekti.
Ne gibi deliller vardı elinizde?

Ben de haklarımı almak istiyorum; şiddet fotografları, darp raporu, uzaklaştırma kararı, hakaret edip gönderdiği ses kayıtları, ailesinin yanında küçük düşürmesi, beni evden kovması yeterli olur mu?

Avukatım net konuşmuyor, ben de anlaşmalı şartlarımı sundum, ama çekişmeye de razıyım. (Eğer haklarımı alabileceksem)
Çocuk yok.

Çocuğun olsa neyse ama çocuk yok. Adamı istemiyorsun, parasına niye tenezzül ediyorsun. Lanet gelsin böyle adamın parasına. Anlaş boşan gitsin. Dönüp bakma. Her ay üç kuruş yatırmasını mı bekleyeceksin. Sana en fazla vereceği 1000 ₺ gururunun fiyatı olmamalı. Tabi kendi kararın..
ben böyle adamlara karşı dava uzun sürse bile hakların alınması taraftarıyım. Ki böyle insanlar bir daha kolay kolay evlilik yapamasın.

O kadar kolay olmamalı bence, belki intikam duygusuyla yazıyorum gibi gözüküyor ama biraz somut deliller varsa bence hak aranmalı.

ben böyle adamlara karşı dava uzun sürse bile hakların alınması taraftarıyım. Ki böyle insanlar bir daha kolay kolay evlilik yapamasın.

O kadar kolay olmamalı bence, belki intikam duygusuyla yazıyorum gibi gözüküyor ama biraz somut deliller varsa bence hak aranmalı.
Dedim ya. Herkesin kendi kararı. Herkesin hayatına kimse karışamaz 😁

Merhaba hanımlar.2021 Ekim de çekişmeli boşanma davası açtım.Ekim 2022 de karar asaması var.Eşim narsistti.2 buçuk yıl evli kaldım.Psikolojik baskı vs.uyguladigi için evi terketmek zorunda kaldım.Şuan kardeşimin yanındayım.Bosanma gerçekleşmediği için gelenleri de reddetmek zorunda kalıyorum.O kadar zor bı süreç ki..Eski eşim memurdu.Sadece maaşı var.Avukatima defalarca sordum hakkımı alabilir miyim ?diye.Hic bir şekilde net cevap vermedi.Ailem biraz daha sabret adli tatil bitti belki karşı taraf itiraz etmez diyor. Eski eşimi biliyorum.Adam kuruşunu bile vermez.Yasattiklari yanına kâr da kalsın istemiyorum.İyi ki çocuğum yok.Öğretmenim atamadım.İstanbul da azicik nafakayla da geçirmiyorum.Keske daha önce bosansaydim.Onun yüzünden kpss ye de ağırlık veremedim.Süs kedisi gibi davrandı bana.İletisim kurmadi sadece yedik içtik gezdik.Benimle gelecek planları kurmadigini sadece eğlence ve ilişki için evli kaldığını söyledi.Bunlar bana çok ağır geldi.Kendimi iyi hissetmemeye başladım.Tamam rahatım iyiydi ama nereye kadar..Saygısı yoktu sanki karın tokluguna yanindaymişim gibi..Zaman kaybettim.😔Bu süreç te de hayat şartları,boşanma ailenin tutumu (bipolar bı baba)vs. sabretmek de zor.Onlarin yanında da kalamiyorum çünkü babam istemsizce bana sariyor.İlaclarini alınca da melek gibi..Karsi taraf uzatirsa sizce beklemeden anlaşmalı boşanmak daha mı mantıklı ?Ara sıra pişmanlıklar yaşıyorum.Eskinin soy adını taşımayi istemiyorum yük gibi geliyo tarik..Önerilerinize ihtiyacım var.
Çekişmeli boşandım altın tazminat hepsiini kazandım işten çıkıp ödemedi ama sizi ki memurmus işi bırakmayacagi için tazminat vs öder mecburen yada anlaşmalı anlaşın düğünde takı vs varsa versin kısa yoldan bitirin

Ne gibi deliller vardı elinizde?

Ben de haklarımı almak istiyorum; şiddet fotografları, darp raporu, uzaklaştırma kararı, hakaret edip gönderdiği ses kayıtları, ailesinin yanında küçük düşürmesi, beni evden kovması yeterli olur mu?

Avukatım net konuşmuyor, ben de anlaşmalı şartlarımı sundum, ama çekişmeye de razıyım. (Eğer haklarımı alabileceksem)
Çocuk yok.
Eşimin galerisi beni aldattığı kadınlarla birlikte çekilmiş fotoğrafları ile doluydu daha doğrusu drive de. Onun dışında annesi çok rahatsız etti beni hakaret beddua iftira içerikli mesajlar atıyordu onlarında ekran fotoğraflarını koydum annesi beni rahatsız etmesine rağmen es kişisi hicbir şey yapmıyordu avukatım bu onu baya kusurlu cikaricak dedi ama ben anlasmali bosandim istediklerimi alarak.

Eşimin galerisi beni aldattığı kadınlarla birlikte çekilmiş fotoğrafları ile doluydu daha doğrusu drive de. Onun dışında annesi çok rahatsız etti beni hakaret beddua iftira içerikli mesajlar atıyordu onlarında ekran fotoğraflarını koydum annesi beni rahatsız etmesine rağmen es kişisi hicbir şey yapmıyordu avukatım bu onu baya kusurlu cikaricak dedi ama ben anlasmali bosandim istediklerimi alarak.
Çekişmeli başlayıp ex kişisi kaybedeceğini anlayınca, anlaşmalıya dönmüşsünüz, en mantıklısı.

Anlattığınıza göre baya kusurluymuş.. Dava süreci ne kadar sürdü, umarım ben de haklarımı alabilirim :)

Çekişmeli başlayıp ex kişisi kaybedeceğini anlayınca, anlaşmalıya dönmüşsünüz, en mantıklısı.

Anlattığınıza göre baya kusurluymuş.. Dava süreci ne kadar sürdü, umarım ben de haklarımı alabilirim :)
1 buçuk yıl kadar sürdü. Açıkçası hem çok kusurluydu hemde pişmandi. Geç anladı ama iyi oldu ugrastirmadan hakkımı aldim bosandim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

1 buçuk yıl kadar sürdü. Açıkçası hem çok kusurluydu hemde pişmandi. Geç anladı ama iyi oldu ugrastirmadan hakkımı aldim bosandim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Barışmak için çaba sarf etti mi?

Benimkinde henüz öyle bir şey görmedim, kendisi evlendiğimiz günden beri boşanma lafını ağzından eksik etmedi.
Öyle bir adım gelse de artık inandırıcı değil maalesef :)

Barışmak için çaba sarf etti mi?

Benimkinde henüz öyle bir şey görmedim, kendisi evlendiğimiz günden beri boşanma lafını ağzından eksik etmedi.
Öyle bir adım gelse de artık inandırıcı değil maalesef :)
İlk zaman umrunda olmadı tabiki. 4 ay sonra başladı yalvarmaya. Barışmak için kapımda yattı araya aile büyüklerini soktu vs. Siz ne zamandan beri ayrisiniz erkeklere biraz geç dank ediyor :)

İlk zaman umrunda olmadı tabiki. 4 ay sonra başladı yalvarmaya. Barışmak için kapımda yattı araya aile büyüklerini soktu vs. Siz ne zamandan beri ayrisiniz erkeklere biraz geç dank ediyor :)
Şiddet olayı 3 Eylül'de oldu. Aynı gün beni evden kovdu, ailesine şikayet etti, hakaretler vs..

Hemen darp raporumu uzaklaştırmamı aldım. Fotograflar da var elimde, daha öncesinde boğazımı sıkmıştı. Bunlara ragmen boşanmakta ısrarlı, benden önce avukatına vekaleti vermiş. Avukat beni aradı öylelikle haberim oldu.

Ben anlaşmalı şartlarımı (maddi,manevi tazmınat( psikologa gitmeye basladım) + ev esyaları yarısı ve mehir hakkımı istedim) , mehiri vermeyeceklermiş, yalnızca 20.000 tazminat kabul etmişler.

Avukatım çekişmeli ilerlesin, mehiri alırız dedi yazılı kağıt olduğu için.

Süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama çekişmeli gidecek umarım kaybedeceklerini anlayınca anlaşmalıya dönüp şartlarımı kabul ederler..

Memur oldugu için itiraz tazminata itiraz etse bile ödemek zorunda oluyor anladığım kadarıyla.İnsallah kısa yoldan biter bir an önce.Belki hayatına birisini almıştır ex kişisi.Anlaşmaya da varabilir.her an herşey olabilir.Dava sonucu sürpriz olabilir.Bekliyoruz bakalım.

X