• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma davasında karşı tarafın gönderilen tebligatlara cevap vermemesi...

KaradenizliBayan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Merhaba yeni üye oldum... Sizlerin yardımınıza ihtiyacım var... 16 aydan beri eşim ile ayrı yaşıyoruz kendisi Almanya'da ikamet ediyor ben oradan ayrıldım Türkiye'ye tamamen geldim kısaca onu terk ettim... Türkiye'ye geldikten yaklaşık 6 ay sonra dava açtım çünkü karşı taraf ile anlaşmalı olsun istedim ama anlaşmalıya yaklaşmadı ben de en sonunda barodan avukat tutup çekişmeli boşanma davası açtım... Boşanma sebebimi kısaca özetleyecek olursam çok karışıkta diyebilirim...
Eşimin ailesinin devamlı evliliğim içinde olması, eşimin bana karşı ilgisizliği, evlilik kavramını bilmemesi, ciddi olan konularda tamam deyip geçmesi ve en önemlisi evlendikten sonra kumar oynadığını öğrenmem... Şimdi diyeceksiniz ki hiç mi tanımadınız gerçekten tanıyamamışım Almanya'ya gittikten sonra öğreniyorum kumar içinde yüzdüğünü... Düzelir diye bekledim sonuçta evlilik bu çocuk oyuncağı değil ama hiç bir şekilde düzelmedi. Resmi olarak 3 yıldır evliyim sadece 1 yıl evlilik hayatım oldu onunla çocuğum yok... Çekişmeli dava açarken bileziklerimi ve çeyizlerimi istedim şu an düşünüyorum da bunların hiç birini istemiyorum sadece benim psikolojim ile oynayan insanlardan kurtulmak ve yoluma bakmak istiyorum... Çünkü çok bunaldım bir an önce onunla boşanmak istiyorum ama konsolosluğun göndermiş olduğu tebligata cevap vermiyor... Kısaca şunu sormak istiyorum tebligata Cevap vermezse mahkeme günü belli olmaz mı? Çünkü davayı Nisan 2019'da açtım ama hala mahkeme günü belli olmadı... Avukatıma sordum cevap vermesini bekliyoruz dedi...

Tebligat kanunu 25/ A maddesini okuyun sorunuzun cevabı orda. Konsolosluktan 30 gün içinde evrağını almazsa tebligat tapılmış sayılıyor. Ancak bunun için Konsolosluğun o ülke kanunlarına göre eşinize çıkardığı posta evrağının usulüne uygun tebliğ edilmesi şart. Avukatınız bekliyoruz dediğine göre 30 günlük süreden bahsetmiş olabilir.

Tebligat kanunu 25/ A maddesini okuyun sorunuzun cevabı orda. Konsolosluktan 30 gün içinde evrağını almazsa tebligat tapılmış sayılıyor. Ancak bunun için Konsolosluğun o ülke kanunlarına göre eşinize çıkardığı posta evrağının usulüne uygun tebliğ edilmesi şart. Avukatınız bekliyoruz dediğine göre 30 günlük süreden bahsetmiş olabilir.
Çok teşekkür ederim sağolun...:KK200:

Back
X