- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.008
- Konu Sahibi Strwbrrymuffin
Hayatın ne kadarı kontrolunuzde ne kadar değil onu fark ediyorsunuz oncellikle. Çoğu kisi ona sürekli gelen şeylere tepki vererek hayatını yaşıyor maalesef. Sanki topluca hayatımızı surduruyormusuz gibi genellemelerin hepsinde boğularak.Merak ettim mesela nasıl şekillendirdiniz hayatınızı?Çekim yasasıyla aslında bulunduğunuz şartlarda sahip olamayacağınız neyi çektiniz?Yada nadir sahip olunabilecek, mucize denilebilecek neler oldu?
Ama kendi düşünce ve isteme gücünüzün ne olduğunu ve nasil kullandığınızı öğrendiğinizde şartlardan bağımsız kendiniz için düşünmeye ve hayal kurmaya, bir dur bakalım onlar böyle diyor ama gerçekte ben ne istiyorum demeye başlıyorsunuz oncelikle. Ve bunu laf olsun diye değil bilinçli bir şekilde tüm istekleriniz için yapıyorsunuz.
Ben bunu olabildiğince her şey için kullandım, kullanıyorum da. Universiteme tercih listemde 1.siradaki tamamen kendi istediğim okul ve üniversiteye girdim, istediğim gibi bir eşim var ki bu konuda evlilik istekli olmadigim halde eğer bana birisi uygunsa söyle biri olursa ancak isterim şeklinde detaylı bir mektup yazmışlığım var.
Sonra yurt dışına taşınmak moda olsa da şu anda 4 5 sene önceden bunu istemeye başladım.. istediğim andan itibaren gideyim demedim. Ülkeyi buldum, nasıl bir standart istediğimi buldum, evimi bile ortada hiçbir şey yokken hayal ettim.
İlk geldiğimde bavulumla birlikte varlığından bile haberdar olmadığım ama mektubunda kendime yazdığım o mutfağımda manzarası olsun, salonda pencere yerlere kadar olsun, bahçesi olsun hamagima yer olsun, 4 odalı olsun diye spesifik yazdığım her şey vardı.
Sonrasında istemeye devam ettim ve hayal ettiğim yine önce zihnimde tasarladığım gibi bir ev de satın aldım daha yeni.
Hatta bu ara valla geçtiğimiz yılların vizyonunu güzel yapmışsın onlar seni buraya getirdi seni tebrik ediyorum diyorum kendime. Hadi şimdi yeni şeyler tasarlama ve dileme zamanı diyip yalnız kalınca yeni dilekler ve planlamalar üzerinde çalışacağım.
Bu konuda dediğim gibi ben kendimi ve düşünce şeklimi çok iyi öğrendim ve bununla bütünleştirip bende yarayan isteme yöntemleri geliştirdim. Bence hayatta en önemli şeylerden birisi bu. Kendinize yapacağınız bu konudaki yatırım karşılığını bulacaktır eğer üstüne gerçekten içten bir şekilde giderseniz.