Çekilme-Yoksunluk sendromu

kirazvari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2019
10
2
1
Merhaba arkadaşlar ben kullandığım antidepresanı doktoruma sormadan (bazı sebeplerim vardı) bıraktım, yaklaşık üç hafta oldu ve çekilme sendromu yaşıyorum. Mide bulantılarım baş dönmelerim gözümü bile hareket ettirsem kusma isteğim var ve bazen vücudumda bir elektriklenme hissediyorum. Aranızda bunu yaşayan varsa beni lütfen bilgilendirsin mahvolmuş durumdayım. Normal yaşantıma devam edemiyorum yürüyemiyorum oturamıyorum hareket edemiyorum sadece başımı yastığa koyduğumda rahat edebiliyorum işe gittiğimde çok zorlanıyorum. Kullandığım ilaç paxera idi. Ne zaman geçer yapabileceğim bir şeyler var mı?

Bizim komsu da öyle olmustu elleri falan titremişti yürüyememezlik baslamıştı agrıdan vücutta birikilen ilaç atılıyormus ama siz yine de doktorunuza gidin Bi süre sonra canınız çekmeye başlayabilir yanlıs doz almayın

Ellerimde bir titreme söz konusu değil ve ilacı bidaha ağzıma bile almam dediğim gibi üç haftadır bu belirtileri yaşıyorum ve bırakın ilacı su içmek bile istemiyorum

Kişiden kişiye değişiyordur belki yada bu belirtiler sonra yansıyabilir size ama doktorunuz bu belirtileri azaltacak Bi ilaç yazabilir işyerinden izin alın yatıp dinlenin vücut kendini toplayana kadar vücüda yüklenmeyin fazla

Teşekkür ederim böylesi bile çok kötüyken daha ilerisini düşünmek istemiyorum, inşAllah bi çaresini bulmaya çalışacağım daha önce deneyim etmiş birinin yardımına çok ihtiyacım var şu aşamada

Ah be güzelim. Doktorlar bilgilendirmiyor. Antidepresan ilaçlar asla aniden kesilmez. dozu azaltılarakbırakılır. Örneğin bir hap içiyorsanız yarım hapa indirip, iki - üç hafta yarım hap kullanacaksınız sonra çeyrek hapa indirip bir süre sonra onu da kesip öyle bırakmanız gerekiyor yoksa yoksunluk çekersiniz. Siz bırakalı 3 hafta oldu diyorsunuz, bence doktorunuza danışın ya da yarım hap alın bir süre rahatlayınca çeyreğe indirirsiniz.

Uzun zamandır antidepresanlar kullanıyorum pat diye kesmek istemezdim ama durum onu gerektirdi maalesef ama ağzıma bir mg bile sürmek istemiyorum tek istediğim bu durumun ortadan kalkması

Uzun zamandır antidepresanlar kullanıyorum pat diye kesmek istemezdim ama durum onu gerektirdi maalesef ama ağzıma bir mg bile sürmek istemiyorum tek istediğim bu durumun ortadan kalkması
Zaten 3 hafta oldu diyorsunuz; biraz daha sabrederseniz geçer. İmkanınız varsa psikoloğa gidin (psikologlar ilaç yazmaz) psikoterapi alın. Ama siz siz olun bir daha antidepresanı aniden kesmeyin. Zaten dozu yarıya indirdiğinizde o istenmeyen yan etkiler hafifliyor. Antidepresanı bırakma sürecini 1 -1,5 aya yaymak gerekiyor. İmkanınız varsa açık havada yürüyüş yapın, egzersiz yapın, bedeniniz biraz endorfin salgılasın. Bu arada bir kan tahlili de yaptırın. Özellikte tiroit hormonunuza baktırın. TSH 2,5 üzerindeyse depresif belirtiler yapabilir. Geçmiş olsun şimdiden.

Çok teşekkür ederim, kan tahlili yaptıracağım mutlaka:) Sağlıklı ve mutlu kalın

Durum güncellemesi yapayım belki bir yerlerde birinin işine yarar, bu durum maksimum bir buçuk ay sürdü benim için, daha önceden çeşitli antidepresanlar kullanan biriydim belki bunun da etkisi olmuştur. Alkol sigara tüketmiyorum ayrıca bol bol meyve sebze ve su tükettim. Her gün bir saat yürüdüm işe yürüyerek gidip geldim sabah akşam yarımşar saat. Ruhunuza sağlıkla bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…