• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çekilen dişin yerine diş takılması.

quack

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2010
106
0
66
Manisa
Merhaba arkadaşlar benim kurtarılması mümkün olmayan bir dişim var ve çekilecek.Onun yerine doktorum porselen diş takıp yanlarıyla bağlantı kuracağını söyledi.yani çekilen dişin yanındaki 2 dişte oyulacakmımış ne.Birde bugun konuştuğumuz vidalama yoluyla oraya diş konmasıydı.Böyle olunca yandaki dişlere hiçbir zarar gelmiyormuş.Yalnız ilk anlattığımın ücreti 420 tl geliyor ikinci anlattığım ise 1.500 tl miş yaklaşık ücreti.Ücretileri arasındaki bu uçurumda kafamı karıştırdı.Ben 18 yasındayım yaptıranınız ya da bu konu hakkında bir bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
ilk söylenen köprü yanda iki dişi uygun şekilde düzeltip onlardan destek alacak şekilde ortaya diş koyacaklar o iki kesilen dişe de şapka gibi diş takacaklar yani 3 ü birleşik aslında . anlatabildim umarım . implant da dişlerle oynanmaz o diş hariç ama pahalı olduğundan tercih meselesi . implant olmayacak durumlar var mı bilmiyorum şuanki bilgimle ama implant maddi durumunuz varsa iyidir

ilk söylenen köprü yanda iki dişi uygun şekilde düzeltip onlardan destek alacak şekilde ortaya diş koyacaklar o iki kesilen dişe de şapka gibi diş takacaklar yani 3 ü birleşik aslında . anlatabildim umarım . implant da dişlerle oynanmaz o diş hariç ama pahalı olduğundan tercih meselesi . implant olmayacak durumlar var mı bilmiyorum şuanki bilgimle ama implant maddi durumunuz varsa iyidir

evet bu konuyu açtıktan sonra bir araştırmayla bilgi edindim her iki şekildede cevap için çok teşekkür ederim yaptırabilirim sorun aslında suan su oldu benim gittiğim dişçi bu konuda ne kadar iyi? Manisa'dayım ve dişçimin adı Burhan Tolunay yeni 4 tane dolgu yaptırdım onun haricindede pek tanımıyorum doğrusu.

toplumda her dişhekimine aynı gözle bakılıyor öncelikle sorun cerrah mı pratisyen gibi uzmanlığı yok mu . çünkü implantı cerrah köprüyü protez bölümü asıl yapar diğerleri yapamaz mı yapar ama uzmanlık böyle

toplumda her dişhekimine aynı gözle bakılıyor öncelikle sorun cerrah mı pratisyen gibi uzmanlığı yok mu . çünkü implantı cerrah köprüyü protez bölümü asıl yapar diğerleri yapamaz mı yapar ama uzmanlık böyle

ay araştırdıkça bu konularda ne kadar cahil olduğumu gördüm dişçimin cerrah mı pratisyen mi olduğunu bile bilmiyorum.Manisa diş hekimleri odasının yöneticilerindenmiş bir bunu biliyorum.Dolgu diye pek araştırmadan başladım pazartesi çürük diş çekilecek daha önce köprü diye konuştuğumuzda 15 gün iyileşme süresini bekleyeceğiz demişti.Pazartesi gittiğimde daha ayrıntılı bir şekilde konuşmalıyım.

cahillik değil ben dişhekimliği okuyorum biraz daha bilgiliyim sadece . normalde diş çekimini de cerrah yapar haberiniz olsun . doktora göre fark etmez belki de ama kendim dişimi cerraha çektirdim geçmiş olsun ayrıca

Merhaba arkadaşlar benim kurtarılması mümkün olmayan bir dişim var ve çekilecek.Onun yerine doktorum porselen diş takıp yanlarıyla bağlantı kuracağını söyledi.yani çekilen dişin yanındaki 2 dişte oyulacakmımış ne.Birde bugun konuştuğumuz vidalama yoluyla oraya diş konmasıydı.Böyle olunca yandaki dişlere hiçbir zarar gelmiyormuş.Yalnız ilk anlattığımın ücreti 420 tl geliyor ikinci anlattığım ise 1.500 tl miş yaklaşık ücreti.Ücretileri arasındaki bu uçurumda kafamı karıştırdı.Ben 18 yasındayım yaptıranınız ya da bu konu hakkında bir bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.

selam canmm,
bende senin gibi dis yaptiricam.benim iki tane ben impilat yaptircam.cünkü gercek bir dis gibi beim bos olan dis yerimdeki dislerin kökleri kayiyor
onlarida kurtarmak ve daha iyi bir dis sahibi olmak icin tercihim impilat
.gencim ve dis cok önemli tamam biraz pahali ama durumun varsa impilat yaptir.
kemiklerin güclüdür senin benim dis kemikleri erimeye bile baslamislar.
kendimce anlatmaya calistim umarim anlata bilmisimdi.

kesinlikle vidalama yöntemini kullanın. henüz cok gençsiniz, yan taraflarındaki dişler sağlam kalsın. ilerde lazım olabilir.

cevaplar için çok teşekkür ederim

grena; teşekkür ederim umarım geçer gider biran önce.Ben doktoruma cerrah mısınız pratisyen misiniz diye sorsam sacma bir soru sormuş olmam değil mi?birde ben küçükken bir arka diş daha cektirmiştim o zaman cok küçüktüm gittiğim diş doktoruda özel olmasına rağmen gençti bilmiyorum bilgizlikten mi onu öyle çekip bıraktı orda bir boşluk var dişlerimde kayma oldu yana doğru ama önde bir acılma yok.Kemiğin erimesi yan dişlere zararını merak ediyorum ve orası bu saaten sonra kurtulmaz mı dişçim ilk kontrolde orası gitmiş artık deyip geçmişti.

elmi; bende okuduktan sonra implant düşünmeye başladım en mantıklısı o bencede canım geçmiş olsun sanada

tlnszn;aslında onun yanındaki bir dişimdede çürüme başlamış büyük ihtimal ona dolgu yapacaktır zaten.

birde bu dolgular dişi zamanla öldürüyor mu?

hayır dolgunun öyle bir olayı yok . doktora öyle sormayın :1: uzmanlığınız hangi bölüm diyin diyemezse pratisyendir . ama diğer sorunuza cevap veremiycem üzgünüm umarım ileri yıllara verebilirim :34:

hayır dolgunun öyle bir olayı yok . doktora öyle sormayın :1: uzmanlığınız hangi bölüm diyin diyemezse pratisyendir . ama diğer sorunuza cevap veremiycem üzgünüm umarım ileri yıllara verebilirim :34:

iyi bari ağzım dolgulardan geçilmeyecek en azından onları kaybetmeden durdurdum.öyle sorayım ozaman :1: tekrar teşekkür ederim cevaplar için en azından artık bu konularda daha bilgiliyim :)

Back