• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaydanlıklarınızı nasıl temiz tutuyorsunuz?

canım bende sık sık cifliyorum kolaylık için... zaten uzun süreli kireç tutmama gibi bi durum yok ki..her çaydanlık kireçlenir.. tabi yaşanılan yerin suyuna ve sertlik derecesine göre değişir bu.. ama en pratik yol çaydanlığın dış yüzeyi için cif ve süngerin fiber dokulu tarafıyla sürtmek... ben öyle yapıyorum.. içindeki kireçi sökmek için porçöz dök ve elini değdirmeden hafif hafif çalkala.. zaten foşur foşur kabarıyo ama temas etme elleri yakıyo biraz.. yüzünüde fazla yaklaştırma.. ben porçözü kullandıktan sonra bir iki ay kireçsiz kullanıyorum çaydanlığımı.. ama bi yöntem daha var annemler eskiden suyu kaynatıp içine bi kaç tane limon tuzu atar biraz daha kaynatırlarmış gerçketen denedim mis gibi pırıl pırıl oluyor.. bi dene istersen..tecrübe ile sabit..

ben çaydanlıgı temızlemıyorum hiç :D makınaya atıyorum arada.. ama ketılımı sirkeyle temızlıyordum bence caydanlık sırkeylede parlatılabılır,lımon tuzuda olur

yoğurt suyu ya da sirke...ikisi de çok güzel kireç söküyor..sonra da yıkayıp sirkeyle parlatabilirsin..

Kızlar çaydanlıklarınızı nasıl temizliyorsunuz..Nasıl sürekli temiz kalmasını sağlıyorsunuz?

dışına haftada bir bir markanın fırın temizleyicisi var ya onu sürüp 1-2 dk bekletip bulaşık süngerinin sünger kısmıyla ovuyorum. sonra durulayıp kuruluyorum su izi kalmasın diye. süngerin arka kısmını ve cifi asla kullanmıyorum çünkü çiziyo. bir de çaydanlığınızı ocağın üzerinde tutmayın. yoksa çok çabuk kirleniyor. valla benim çaydanlık ilk aldığım gün gibi ayna gibi parlıyo. içi için de limon tuzu yada sirkeyle kaynatıyorum.

çaydanlığın içiyle değil benim sorunum... dışının her zaman pırıl pırıl olmasını istiyorum... her zaman ışıl ışıl parlasın... temizleme düzeninizi nasıl kuruyorsunuz mesela....hergün mü owalıyorsunuz??? nelerle temizliyorsunuz...ben evde bulunan herşeyi kullanıyorum yine de istediğim sonucu alamıyorum... bir de sık unutuyorum ocakta...temizlemeye veriyorum bi kaç gün sonra yine oluyor...:((

dışına haftada bir bir markanın fırın temizleyicisi var ya onu sürüp 1-2 dk bekletip bulaşık süngerinin sünger kısmıyla ovuyorum. sonra durulayıp kuruluyorum su izi kalmasın diye. süngerin arka kısmını ve cifi asla kullanmıyorum çünkü çiziyo. bir de çaydanlığınızı ocağın üzerinde tutmayın. yoksa çok çabuk kirleniyor. valla benim çaydanlık ilk aldığım gün gibi ayna gibi parlıyo. içi için de limon tuzu yada sirkeyle kaynatıyorum.

hangi marka fırın temizleyicisi ??

arkadasa katılıyorum kesınlıkte ocakta ısı bıttıten sonra brakma yemeın yağı falan sıcrıyo ben de bu
images
deterjanı kullanıyoum sıkıp üzerine beletip sonra sılıyorum ocakta da tutmam hıç yağ lekesı olmaz makıneye de atarım sık sık..onun dışında bı yöntemım yok ama cıfle de sılen çok ...

çaydanlığın altına ve üstüne limon tuzu ve su koyup ikisinide 10 dakika falan kaynatıyorum içi pırıl pırıl oluyor sonrada cifle bir güzel yıkıyorum

dışı için cifi ıslak süngere sıkıyorum, elimle süngere iyice yediriyorum çözününce çaydanlığın dışını siliyorum ve duruluyorum, 6 yıllık evliyim ilk günkü gibi pırıl pırıl hiç de çizilmedi, süngerin yeşil kısmı çiziyor ama...

hangi marka fırın temizleyicisi ??

marka ismi forumda veriliyor mu bilmiyorum ama a.w.y anlamışsındır.:34: marketlerde satılmıyor hani bireyler satıyor. bir de sosyete pazarlarında satılıyor. ben haftada bir temizliyorum. çok nadir de makineye atıyorum.

İçinde sirke bekletiyorum.
Arada yuvarlayıp,sirkeyi kenarlara bulaştırıyorum.
Dışını cifle telliyorum.

bişi buldum çaydanlığa.... süngere biraz cif biraz silitbeng yağ sökücü sıkıp öyle yıkıyorum... ama olay bitmiyor... sürekli pasakli bnm çaydanlık... örtümü diksem neeeee...:DDD

Ben 4 yılı geçti evleneli ama hala pırıl pırıl çaydanlıklarım....
Sırrım da çook basit bir şey iki günde bir , toz çamaşır detarjanı elimle yada süngerle çaydanlğn dışına sürtüyorum 5 dakika sonra da bol su ile duruluyorum...Eğer küçük su lekeleri kalırsa da onları temiz bir bez ile kurluyrm... Bu kadar basit yani ama sonuç da mükemmel...
Mutlaka dene derim..

Teşekkürler cevaplar için... :)) bence tek çaresi çaydanlık için ayrı bi ocak lazım... orda tek basına kaynasın, yagdan kirden etkilenmesin...DDD

Back
X