Cilt Bakımı Ürünleri çay ağacı yağı (tea tree oil)

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

NightWish

TEAM CULLEN
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2008
587
2
arkadaşlar tüm forumu aradım aynı konu açmamak için ama bulamadım..
çay ağacı yağı kullanan varmı lekelerine?
the body body shop ürünlerinde varmış çay ağacı yağı..
ama benim olduğum şehirde body shop yok..ondan eczaneden yağını aldım suyla seyreltip sürmeye başladım bugün (bu sitedeki üyelerin birinden duymuştum)
gelişmeleri yazarım...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
kullandığımız tüm çay ağacı yağlarını Ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, pul pul dökülme, iltihabı giderir, travma ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder. Saman nezlesi, alerji, ürtiker, herpetik ve irinli sivilceler, akne, ke**** sıyrık, ayak parmakları arasındaki pişik durumlarında etkilidir. Siğil, basur, mantar hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Haşarat sokmalarından sonra oluşan kaşıntıyı giderir

Çay Ağacı Yağı ile kurumuş, çatlamış ve kaşıntı veren topuklarınızı rahatlatarak, yıpranmış derinin iyileşm
Çay Ağacı Yağı cildinize etkisi uzun süren bir rahatlama ve nem kazandırmaya yardımcı olur. Ayaklardaki su toplamalarını ve nasır oluşumlarını engellemeye yardımcıdıresine yardımcı olur.

Dr. Yüksel Cavlak’tan..
Çay Ağacı Yağı Ve Faydaları TEA TREE OİL

Tea Tree Oil olarak da bilinen bu çay ağacının yağı, Avustralya`da yetişen, 2 metreyi bulan ağacın yapraklarından elde edilir. Yüzyıllarca Avustralya yerlileri bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı, esensi çeşitli hastalıklarda kullanmışlar ve hala da kullanmaktadırlar. Bu ağacın çeşitleri vardır, ama yağ daha ziyade Melaleuca alternifolia cinsinden elde edilir. Çay ağacının yapraklarını, çayla karıştırmamalıdır. İngilizce olan “Tea Tree” anlamı, çok eskilere, Kaptan Cook`a dayanır. Gemideki tayfalar, yaprakları kaynatıp, çay yerine kullanmışlardır. Onun içindir ki, adı tea tree olarak kalmıştır.
Melaleuca alternifolia`ın yapılan kimyaal araştırmasında şunlar bulunmutur:
% 31 Terpinen-4-ol
% 3,5 Alphaterpineol
%16,4 P-Zymen
% 1,8: 9,1 Cineol
Destinasyon yoluyla elde edilen bu yağ, antiseptik etkisinden dolayı bir hastalıklarda kullanılır.

Herpes: Virüs tarafından oluşan bu deri rahatsızlığında ki, daha ziyade dudaklarda görülür. Antiseptik etkisi olan bu yağdan, virüsün olduğu yere sürülür. Yalnız burada dikkat edilecek husus, yağı daha başlangıçta sürmektir.
Dermatitis (Deri iltihabı: Alerjik, kaşıntılı deri rahatsızlıklarında da kullanılır. Rahatsız olan bölgeye bu yağdan sürülür.
Çıban: Burada da dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir.
Böcek sokmaları: Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur.
Ayak mantarları: Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalana yere bu yağ sürülür.
Dolama ve tırnak batmaları: Bu gibi rahatsızlıklarda da bu yağ kullanılır. Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Tırnak ete battığın için, yürürken, kişiyi ağrıdan dolayı rahatsız eder. Burada ancak yapılacak cerrahi müdahale ile, yani batan tınağı ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu yağ kullanılarak, tırnağın çekilmesine mani olunur. Şöyle ki: Ayak ilk önce yıkandıktan sonra güzelce kurulanır. Tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan dökülür ve kuruması beklenir. Ondan sonra 0,5 cm genişliğindeki plasterin ucu batan yerin yanındaki deriye yapıştırılır ve hafifçe çekilerek, diğer ucu parmağın altından tırnağın sağlam kenarından tırnağın ortasına getirilerek yapıştırılır. Böylece batan yerdeki deri çekilerek tırnağın batmadan ilerlemesine yardımcı olur ve yağın antiseptik tesiri ile de iltihap kurur. Böylece cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz.
Ağızdaki iltihaplar: Ağız hijyeninde de kullanılır. Diş eti iltihabında, takma dişin vurması sonucu meydana gelen yaralarda, iyileştirici rol oynar. Birçok diş hekimi, diş çekiminden sonra gelen yarayı bu yağla ıslatılmış tampon kullanırlar. Azıcık bir suyla sulandırılmış birkaç damla yağ ile gargara yapılır. Ve yahut doğrudan doğruya yara yerine bu yağ sürülür.
Siğiller: Ayak parmaklarında meydana gelen bu siğiller de, üstlerine sürülerek, kurutulabilir.

Dr. Yüksel Cavlak
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
suyla inceltilip saca suruldugunde bitten koruyan yag. cocugunun bitlenmesinden endise eden ebeveynlerin bunu denemesi siddetle tavsiye olunur.
cay agaci yagi iceren sampuanlarin ise yaradigi soylense de en etkili yontem cay agaci yagindan yapilmis spreydir. cok kolay yapilir
bir sprey sise su ile doldurulur, icine sadece bir kac cay kasigi cay agaci yagi eklenir ve calkalanir.. okula giden ya da bitlenmesinden endiselenilen cocugun sacina her sabah bu spreyden sikilir ve sac guzelce taranir. kokusu cirkin olsa da (bitin de gelmemesinin bir sebebi var) inanilmaz etkili bir yontem ve cok kisa surede saclari cok guzellestiriyor. icine gereginden fazla yag konmadigi surece bu sprey sacta hicbir sekilde yagli bir gorunum yaratmamakta, aksine taranirken uzun saclarin acilmasina yardim ettigi ve saci pamuk gibi yaptigi icin bitle ve bitlenmekle ilgili kaygisi olmayanlar tarafindan bile rahatlikla kullanilmaktadir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sivilcenin üzerine direkt uygulandığında anında etki eden çay ağacı yağının yatıştırıcı özelliğe de mevcut. Oriflame'in bu mucizevi ürününü 28.20 ytl'ye alıp, sivilcelerinizin nasıl bir hızla küçüldüğünü izleyebilirsiniz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Body Shop; Tea Tree Oil Face Mask
Arındırıcı çay ağacı yağı ve kaolin kili cildi temizleyerek yağ fazlasını alıyor. 1-2 kez kullandığınızda yarattığı farkını hissedeceğiniz bu yüz maskesinin fiyati 28,50 ytl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Body Shop; Facial Wash
Bu yüz yıkama jelinin kısa bir süre düzenli olarak kullandığınızda cildinizin daha sağlıklı göründüğünü hemen farkedeceksiniz. Ancak ilk uygulamanızda yüzünüzün çok kuru olmamasına dikkat edin çünkü hafif bir yanma hissi veriyor. Cildi yormadan temizleyen bu ürünün yüze verdiği parlak görüntüyü çok sevdik. 250 ml'lik ambalajlarda satilan bu jelin fiyati 26 ytl.

Canım ben kullandım body shop yüz yıkama jelini güzel bir ürün bitti tekrar almadım oriflame'in çay ağacı jelini aldım ama onun kadar iyi değil.Şimdi tekrar alsam mı diye düşünüyorum body shop'tan.Toniği nasıldır acaba kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim.Ama jelini alabilirsin benim cildim yağlı,memnun kaldım. a.s.

oriflameden almayı düşünüyorum ..burda body shop yok =(
senin kullandığın jeli alim ozaman teşekkürler canım..

oriflameden almayı düşünüyorum ..burda body shop yok =(
senin kullandığın jeli alim ozaman teşekkürler canım..

Oriflame de güzel canım alabilirsin benim cildime bir zararı olmadı sadece cildini temizler başka bir şey bekleme cilt problemlerine cevap vermez.Bir de oriflame'in ürünü hem temizleme hem toniklemeymiş ama ben temizlemeden başka bir yararını görmedim.

çay ağacı yağını kullandım ama oriflame fln deildi.bi alman markası.saanırım piyasada yok.annemin bi arkadaşı abone olmuş o satıyodu.adı melkfett.sivilce için kullandım yüzümün her yerine sürdüğüm için alerji oldu bi sürü sivilce çıktı bıraktım.meğer sadece sivilcenin izlerin yaraların üstüne sürülcekmiş.kızarıklığı falan alıo.iyi gelio

arkadaşlar ben body shop un çay ağacı serisini kullandım çok güzel gerçekten. çay ağacı yağı da çok güzel sivilceleri hemeh kurutup lekelri azaltıyor. zaten body shop un en çok satan ürünü. ben duş jeli olarak da kullandım yüz yıkama jelini:eek:kokusu süperid çünkü dekolte bölgemde sivilceler vardı süper yaptı kesinlikle tavsiye ederim.:1hug:a.s.

bende body shop un serisini kullaniorum cok memnunum ama kokusunu ben sevmiorum

niye sevmiyosun ne güzel mis gibi yağmur yağmış gibi. gerçi sen orada doymuşsundur yağmura biz buralarda yanıyoruz tabi yağmuru hatırlatan herşey güzel geliyoŞeniz

evet ya bikiorum yagmurdan gunesi ne kadar ozluoruum. ben yuzumu yikayinca nefes almiorum bununla cok komik oluo nefes nefese kaliorum sırnaşık şey

body shoptan ben de almak isityorum.fakat her şehirde yok maalesef.internet yolu ile de siparişi yok sanırım.

body shoptan ben de almak isityorum.fakat her şehirde yok maalesef.internet yolu ile de siparişi yok sanırım.

tatlım sanırım var çünkü bi arkadaş sipariş vermeyi düşünüyordu hemde kargo ücretszimiş sanırım istersen bi bak bodyshopun sitesine

Kizlar sizin bulundugunuz semtte eczanede yokmu cay agaci yagi ben eczaneden aliyorum talya markasi

Fiyati da 5 ytl .benim cildime cok iyi geldi sivilce izlerimi yok etti diyebilirim. Suan bir tek sivilcem yok bebek yüzü gibiyim izlerin tek caresi diyebilirm.

Bence leke gecirir diyen hiçbir kreme aldanmayin. Neleri denedim cok ünlü markalari hatta bir ara yüzüm öyle inceldi ki derisi annemin farketmesiyle dur dedim su an gayet iyiyim dogalliktan yanayim su anki yüzümle 21 yil önceki yüzüm öyle farkli ki allaha sükür kurtuldum . Ama sayisiz tecrübe edindim dogal yaglar ve cilt hakkinda. Cay agaci yaginida kesinlikle öneririm

kızlar bu çay agacı yagı jeli, sanırım kullanan var burada galiba fiyatı nedir tam olrak nette bulamadım.cvbınızı bekliyorum tşk.

Son düzenleme:
talya marka çayağacı yağı bir kere sormuştum eczane ve aktara .ama bilimyorlardı bile.neyse..başka bir şehre gidersem sorarım olmassa.

X