- 2 Temmuz 2019
- 1.486
- 1.494
- 133
Öncelikle herkese merhaba, bugün moralim çok bozuldu aşırı üzgünüm. Anneanne’mi ziyarete gittim hayat galesi o bu derken bir türlü fırsat bulamamıştım 1 buçuk senedir gidememiştim yeride çok uzak. Bugün boş vaktimde ani bir kararla gittim, mezarı çok bakımsız kalmış haliyle benden başka ziyaret edenide yok annem çok çok daha uzakta oturduğu için. Diğer yakın akrabaları mezarının dibindeki köyde oturuyor yürüme mesafesinde ama o kadar vefasızlarki asla ilgilenmiyorlar. Sorun değil yapmasınlarda zaten hayatta olsaydı, istemez sen gel git bana yeter derdi eminim. Mezardaki otları temizledim çiçekler ektim sonra su döktüm, bir de mezar taşını, toprağın etrafındaki mermerler çamur olmuş onları temizledim. En son ayak ucu kısmında bulunan mermer vazo gibi bir şey var, onun içinede çiçek koyup su dökeyim dedim, mermer vazo birden çatladı ikiye ayrıldı bir parçası düştü, geri kalan sabit durdu. Zaten ağlamaklıydım orada film koptu bende daha kötü oldum iyi bir şey yapayım derken elime yüzüme bulaştırdım diye. Çantamda fularım vardı onunla bağladım şimdilik idare etsin diye. Söz verdim gelip düzelteceğim hem de üstüne daha çok çiçek dikip, yanlarına ağaç dikeceğim diye. Başına daha önce böyle bir şey gelen oldu mu? Sapa sağlam duran kalın mermer vazo içine bir su dökme ile nasıl çatlayabilirki? Ben bu vazoyu yapıştırabilir miyim tamiri mümkün mü? Kendi başıma halledebilir miyim? Yoksa komple o vazonun yenisini mi yaptırmak ve oraya sabitlemek mi lazım o kadarından anlamam çünkü. Bana güçlü suya güneşe vs… her şeye dayanıklı bir yapıştırıcı önerir misiniz. Veya yapıştırıcı ile olmayacak türden bir işse kimden yardım isteyebilirim bu işlerle kim ilgilenir beni aydınlatırsanız sevinirim…