Mekânı cennet olsun Olabilir mermerin kalitesiyle filan alakalıdır. Üzülmeyin. Yine bi mermerciye filan sormak lazım bence.
Gayet normal birşey.Yipranmis temas ile kırılmış.Mermer işi ile uğraşan yerler var orada yenisi yaptırılır.
Mezarlıkların yanında mermerciler oluyor onlarda mutlaka vardır yapıştırmak için bilimler en sağlıklısı öyle olur Allah rahmet eylesin
Diğer arkadaşlara katılıyorum, büyük ihtimal mermerin kalitesiyle ilgili çatlama meydana gelmiştir, üzülmeyin bu kadar mermerci ile görüşün o onu 5 dakikada halleder
Yalnız ben mezarlıkların üzerindeki yeşil otlar kopartılmıyor diye biliyorum…
İnşAllah ilerde benimde torunlarım beni ziyarete gelirler
boya nalzemeleri satan yerlerde mermer yapistiricilar var, elimden gelir yapabilirim derseniz kendinizde yapistirabilirsinizSevgili KK üyeleri hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Şehire uzak bir köy yerinde olduğu için mi bilmiyorum mezarlığın yanında hiç bir şey yok hep ormanlık alan biraz ilerisinde köy var. ( orada doğduğu için oraya defnedilmek bana hep vasiyetiydi o yüzden orada mezarı ) Çok üzülme sebebim aslında alttarafı bir mermer gibi gözüksede annemden öteydi benim için kendisi, belkide üzüntüme bahane arıyorumdur bilemiyorum. Oradaki akrabalar dediğim erkek kardeşi, ablasının gelini vs… yakınlarıydı yani. o mezarlıkta kendi yakınlarına gelip, anneanneme uğramıyorlar ilgilenmiyorlar belliki. halbuki onlara hiç bi zararı olmadı çok severdi anneannem onları o yüzden içerlendim bu kadar zor olmamalı bir sürü çöp, plastik, maske çalı çırpı vs… birikmiş etrafında, çok bakımsızdı gerçekten. akıllarına uğramak nasıl gelmez anlayamıyorum… Oralarda bir mermerci bulabilir miyim bilmiyorum bi köyü dolaşmak oradakilere sorayım diyeceğim ihtimalde vermiyorum. Mermerci şehir içinde hiç görmedim internetten bakacağım belki orası olmasa bile başka mezarlıkların yanlarında vardır bende öyle bir şeyler hatırlıyorum çünkü genelde oluyor mezar taşı vb. şeyleri yaptırmak için
Mezarlik çevresinde genelde mermerciler olur. Onlara mezarın yerini ne istediğiniz söylersiniz. Sizin olmadığınız bir gün gider yeniler yaparlar. Veya soylersiniz siz oradayken gelip hallederler. Yani en azindan bizim burada böyle yapiliyor. Mezarın bakımı mermerlerini vs hep söyledik ve biz yokken dahi yapıldı. Sorup soruşturun çevreyi bulursunuz bence.
Ölüm acısı zor. İnsan bununla baş etmek için olur olmadık şeylere kafa yoruyor. Acısına bir suçlu arıyor aslinda. Bir de ölen kişiyi sağlığında ziyaret etmemiş olmanin pişmanligi varsa eğer böyle mezara topraga mermere ekstra anlam katio insan. Keşke böyle olmasaydı ama biri ölünce değerini daha iyi hissediyoruz. Hayatin bize attigi en buyuk kazik bu heralde. Babannem sag iken halami temizlik için falan yardima cagirirdi halam gitmezdi üşengeçliginden. 4 sene oldu babannem vefat edeli, halam 4 senedir mezarlikta gezio işe gider gibi oraya gidiyor. İçinizdeki acıya başka bi bahane yaratmaya calisio gibisiniz. Vazoyu falan bosverip kendinizle yüzleşin derim.
Hayat çok ilginç değil mi? Hayattayken seni sevdiğini söyleyen, yanından ayrılmayan, fedakarlıklarını öven, anlatan insanlar; öldüğünde bir iki gün içinde seni toprağa verip mezarını bile ziyaret etmiyorlar.O kadar üzülecek bişey yok yahu. Mezarlıkların girişinde mermerciler olur, onlara söylerseniz hallederler.
Ben mezarlık ziyaretlerini severim ama her insan böyle değil. Gömüldükten sonra hiç uğramayanlar da var, mezarın sembol olduğunu düşünenler de, gitmenin günah olduğunu düşünenler de var gitmemenin günah olduğunu düşünenler de. O yüzden akrabalarınıza içerlemeyin.
mezarı çok bakımsız kalmış haliyle benden başka ziyaret edenide yok annem çok çok daha uzakta oturduğu için. Diğer yakın akrabaları mezarının dibindeki köyde oturuyor yürüme mesafesinde ama o kadar vefasızlarki asla ilgilenmiyorlar.
İnsan bi suçu olmasa da o pişmanlık vari şeyi hissedebilio iste. Ne kadar gec ölürse ölsün vefat eden kişi eger cok seviliosa hep bi yarım kalmış geliyor. Sizin elbette pisman olmanizi gerektirecek bi durum yok ama kadıncagiza yaşarken hayri olmayan baskalarindan mezari temiz tutmalarini beklemeniz nasi desem ona kötülüğü dokunmus kisileri suclayip durmanizin bi dışavurumu. Bence affetmeniz gerekiyo bi sekilde icinizdeki tüm sorumlu tuttuklarinizi. Vazo burda sadece bi metafor onu demek icin orneklendirdim zaten. Şöyle yapistir demek cok sacma olmayacak mi yani sizin içiniz kırık vazo bahanesi.Yorumunuz için teşekkür ederim verdiğiniz örnekle uyuşan bir yanım yok. Kaybetmeden önce biz birlikte yaşardık küçüklüğümden beri bana o baktı, beni o büyüttü, yaşlılığında ise ben ona baktım. Anneanne dediğime bakmayın annemdi aslında. Fakat hiç doyamadım ve çok erken kaybettim. Beni koşulsuz şartsız seven asla bırakıp gitmeyecek tek insandı. Fakat malesef ölüm ayırdı. Biz çok zor şeyler yaşadık dedem tarafından. Çok hassas naif bir insandı, çok üzdü dedem onu. Benim bir pişmanlığım varsa yaşça küçük olduğum için aklım ermedi kurtaramadım, koruyamadım onu dedemin eziyetlerinden. Şimdiki aklım o zamanlar olsa belki çoktan dedemden boşanmasını sağlardım, daha iyi bir hayatı olurdu, üzüntüden hasta olmazdı. Belki şu an yaşıyor olacaktı. Elimde olmayan bir şey için kendimi suçlamamam gerekir belki ama pişmanlık benzeri bu his içimden çıkmıyor. Zaten o gittiğinden beri manen çok yorgun ve dolu biri olarak bir mermer için ağlamak patlama noktamdı diye düşünüyorum. Çok iyi bir insandı hep kıymetini bilmek adına vefalı oldum ona karşı yalnız kıymeti o kadar büyükki ne yaparsam yapayım bilemem kıymetini, önüne dünyaları serseydim bile yetmezdi. Ödeyemezdim hakkını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?