Çatlatma iğnesi nedir..? Kullanan arkadaşlar bakabilirmi ???

Evitax

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
1.548
2
0
İstanbul
Çatlatma iğnesi hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana bir bakabilirmi sormak istedigim kafama takılan birkac sey var bu konuda.

Tşkrler..

YOkmudur fikri olan. daha önce çatlatma ignesi kullanan.bu şekilde hamile kalan veya basarısız olan ? Konuyu sürekli aktif tutamıyorum tek basıma bu yüzdende aşagılarda kalıyor bende sorularıma cvp bulamıyorum..........!

????????:2::2::2::2::2::2::2::2::2:

merhaba ; 9 aydır bebek istiyorduk olmadı dr a gittim kist vardı 1 aydda halettik çok şükür sonrakı adetimin 4. günü gittim klomen adllı yumurta gelişimne yardımcı ilaç verdi ilaç 5 günlüktü sanırım ilaç bittikten 4 gün sonra kontrole çağırdı baktı yumurtalar yeterli büyüklükte çatlatma iğnesi verdi iğneyi hemen o gün oldum sonra bi daha adet görmedim şükür şimdi hamileyim. inş kısa zamanda sende kavuşursun bebeğine

bend e3 asılama yaptırmıstım ozamn asılamalarda yumurtalar gelısınce ıgne vuruldu sende sorun neydı ögrenmek ıstedıgını yazarsan daha net bılgı verırız ıgneyle gelıstırılen yumurtalar catlatma ıgnesıyle catlatılıyor sonrada ya ilişki önerılıyor yada asılama ıslemı yapılıyor:89:

Önceikle rabbim hayırlı saglıklı hbir şekilde hamileginin devam ettirsin.Saglıklı bir sekilde bebegini kucagına almayı nasip etsin..teşekkürler..AMİNNNNNNNN. bENDE PKO VAR.bendede klomen bitti şimdi 2gün bekleyip gidicem doktora ıns..hersey ıyı olur..

Teşekkürler katılımın için.Bende pko var.yumurta takibindeyim.klomen kullanıyordum bitti birkaç gün sonra doktora gidicem yeterli büyüklüğe gelmişse çatlatma ignesi vurulucakmış. İgne bazen kalcadan bazende göbekten vuruluyormus sanırım. Bunu neye gçre belirliyorlar. birde ilk denememiz bizim ilk denemede başarı oranı hakkında fikrini paylaşırsan sevinirim. Hıı birde çatlatma ignesinden sonra iş bitmiyormuş daha sonra kullanılan ilaç veya herhangi birsey varmı.yoksa tamamen kendi halinemi bırakılıyor yumurtalar??

canım bende çatlatma iğnesini 2 ay önce vuruldum ama gebe kalamadım bende de pko vardı ama pko geçti şuanda yok.adetlerim düzene girdi ama maalesef bir türlü gebe kalamıyorum iğne gödekten vuruluyo hiç hissetmiyosun bile kalkıp yürüyebiliyosun sonradan.bunu yumurtaların geşimiş olmasına ve büyüklüğüne göre vuruyolar.bende öyle oldu.iğneyi vurduktan sonra progeston veya serephone ilaçlarından birini veriyolar onu kullanıyosun o ilacı doktorun belirliyo iğneyi vurulduktan sonra doktor yine çağrıyo yumurtalık uyarıcı ilacı ve ona göre ilişki günü veriyo

çatlatma ıgnesı kalcadan vuruluyor canım göbekten vurulan yumurta gelsıtırıcı ıgneler onlarında kalem ıgneler var onlar göbekten yapılıyor bırde eskı tıplerı var onlar kalcadan uygulanıyor sana ılıskı önerıldıkten sonra progestan(progesteron takvıyesı ıcın) var ılac hamıle kalmayı tutunmayı arttırmak ıcın ondan verebılır ılk denemede hamıle kalanda var bızde sorun erkek faktörüydü genelde pkoda yumurta takıbıyle ılk seferde kalan tanıdıkladım var

Özellikle, son kelimelerin çok hoşuma gitti.Benim eşimde sorun yok çok şükür.Bende yarın doktora gidicem yumurtalar büyümüşmü bakılıcak.Anladım canım açıklamarın için teşekkürler benimki göbekten olucak.PKOlu bayanlar sağlklı bayanlara göre daha yüksek düşük riski taşıyormuş ayrıca ilaç veriliyor olması içimi rahatlattı.

Teşekkürler.

bende PKO hastasıyım.İlk öğrendiğimde gebelik düşünmeme rağmen paniğe kapıldım ve hemen dr a gittim.Bana metformin etken maddeli ilaç başladı.1 ayda 5 kilo verdim.ilk adet gördüğümde de 5. gün klomifen sitrat etken maddeli ilacı verdi ve yumurta takibine aldı.PKO li olduğum için normal kadınlarda olduğu gibi 14-16. günlerde değil de 20-22.günde yumurtam gelişti.Yumurta yeterli olgunluğa erişince de çatlatma iğnesi yapıldı.Bu iğne kalçadan yapılıyor ve iğneden 72 saat sonra yumurta çatlıyor.O saatte mutlaka cinsel ilişkide bulunmak gerekiyor.İlk denemede gebe kalamadım.2.denemede(aynı şeyleri bir sonraki adet döneminde uyguladık) hamile kaldım.Şu an 6 aylık dünyalar güzeli bir kızım var.Allah herkese nasip eder inşallah.Doktorunuzu iyi araştırın,en önemlisi bu çünkü.Doktorun önerdiklerini harfiyen yapın asla umutsuzluğa kapılmayın.

Allah bağışlasın bebeğini.Hikayen için teşekkürler..önerin varmı doktorla ilgili?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…