efnan ın dediği gibi anneler bebişleriyle uğraşıyor hep.aynen öyle efnanım,ne zormuş annelik yaaa,gece uykusorunu bi yana,kakası en önemli de gazıııı...bazen bende geriliyorum.eşim alıyo çocuğu elimden napıyon aşkım çocuğu daha çok geriyosun diye.efnan senin göğüs uçlarında bi sıkıntı oldumu yaaa.benimkiler ne aldıysam ne yaptıysam geçmiyoo,inan emzircem diye aklım çıkıyor.çok kötüler.ağlıyorum ble bazen emzirirken.
evet telaştan hiç yazamaadım doğum hikayesini.durum şöyle:
2 HAFTA öncesiydi kontrole gittik annem ve eşimle.nst ye bağlandım.ne hikmettir ben bişey hissetmediğim halde ağrım çıktı hafif kasılma vardı.meğer daha yeni başlıyormş doğum.doktor baktı doğum başlamış dedi,açlman varmı ona bakalım dedi.ahhh kızlar biliyosunz benm eski sıkıntımı vajınusmuss..dr a nasıl zor muayene oldum bilemezsiniz.aksilik ya işte,hiç mi hiç açılma yok nasıl olur diyor dr.ağrın çok görünüyor.ben dedim ki ağrının sıkışmasını beklesek sıkışınca gelsem.seni riske atamam doğum başlamış diyor.ağrıyı artırıp bekleyelim açılmasını.eh dr değilizki güvenemedim riske atmak istemedim bebisi kendimi.tamam dedik çıktık odaya.ama nasıl gerginim çünkü beklemiyordum psikolojık olarak d HAZIR değilim.dr da hazırlamadı hiç.annem desen öyle eşim desen aynı.lavmanyapıldı derken muayeneler başladı.suni sancı da tabi.
sancı arttıkça ben çıldırıyorum.ben onu anladım herşeyin normali doğalı olcak arkadaş.berbat bişey bu suni sancı.tam 5 saat çektim ağrıyı ebeler gelip gidip muayene adiyor açılma varmı diye amaa vajınusmus burda da baş gösterdi maalesef.o kadar zor muayene ettirdim ki kadınlara.onlar öyle ben kendim mahvoldum.5 saat boyu gelip gidip bakıyolar yok bi gelişme,sadece 1 1buçuk santim.benm gücüm tamamen tükendi artık.ebeler saşırıyor.böyle gidere 15 20 saat daha sancı çekmelisin demezlermi.kafam attı.hadi 3 5 saat en fazla dese,iyi kötü sabretcem ama gücüm bitti kalmadı.dr eşimi ikna ettim zor d aolsa anladı halimi.sezeryana girdim böylece.sancı kestiler ama hala ağrım çoktu.
deidler yarım sezeryan yapalım hayır azda olsa uyumak istiyorum uyandığım da annem le ebeler başımda bebeğimi emzirtiyorlardı.uymuş olsam da harika bişeydi onu görmek iilk defa.hep yanımda lsun istedim.neyse işteçarşamba ameliyat oldum,cuma günü taburcu.
işte benm hikayem de bu kızlar.size tavsiyem.mümkün olduğunca suni sancı almamaya çalışın.annem de çekmiş biliyor ıkınma gelmiyor hiç zaten.çok kötü.herşeye rağmen bebeğim benmle ya elhamdülillah.ikimizde iyiyiz şimdi çok şükür
reyyan zor geçmiş bayaa yaa.ama çok şükür oğlunda sende iisiniz ya önemli olan o bakalım sırada ebrarla ben varız en yakın biz neler yaşıcas.allah kolaylık verir inş...