Çatlaklar Kulübü

Canım karışık yazıyım beşli set almadım ben annem port bebe çantasını alıcak sadece çantayıda pek kulanmamda aslında

4 tane beşli hastane çıkışı
3 tulum
1 iç dış zıbın
5 çıtçıtlı body
1 penye yelek
çorap
yakalık
ağız mendili
2 mont(önceden vardı)
alt açma seti
havlu
yan yatma yastığı
küvet ve filesi
kova maşrafa
ana kucağı (araba koltuğu olarak kullanılanlardan)
2 plastik 1cam biberon
emzik ve kabı
banyo termometresi
burun aspiratörü
niveanın çantalı bakım setini aldım
kulak çöpü
derece

ANNEMDE

Beşik takımı park beşik
10 lu hastane çıkışı
5 li hastane çıkışı
tulum
çorap
ayakkabı
1 kadife battaniye
2 penye battaniye
1 nevresim takımı
yorgan yastık
port bebe ikili set

hatırladıklarım bunlar aklıma geldikçe eklerim canım bu listeye. tabi birde örgüleri var annemin ve benim yaptıklarım:)telefonumun kablosu olsa eklerim resimleri rahatça görürsün

sağol canım.fikir oluyor insana en azından.ama sasırdığım sey şu ki o kadar hastane çıkışını napcanız ay

neden degişti sayfanın yeriii,, ben bi suredir yoktum. var mı onemli bi degisiklik

ben arada geliyorum ama kimse olmuyor bekliyorum canım sıkılıyo gidiyorum. evet sohbetlerimizi bende özledim.

ayy maşallah size topragım allahım bir avazda kurtarsın nasılsın canım. yine bunalım takılmıyon inşallah. allah yardımcın olsun. sag salim gelsin yavrun. bizede gelişmeleri yaz mutlaka merakta bırakma olurmu. inşallah güzel haberlerle gelirsin kontrolden.

amin canım hepimizi kurtarsın:) bunalım mı eskisi gibi değil ama değişen bişey yok sorunlar aynı:) gelişmeleride inşaallah yazarım,sen nasılsın?

sağol canım.fikir oluyor insana en azından.ama sasırdığım sey şu ki o kadar hastane çıkışını napcanız ay

Canım az bile ilk başta hep ondan giyecek ve altlarını sürekli batıroyorlar çok ihtiyacın olacak yani benim aldıklarımın yanında yeğenleriminkilerde var yani düşün

Canım az bile ilk başta hep ondan giyecek ve altlarını sürekli batıroyorlar çok ihtiyacın olacak yani benim aldıklarımın yanında yeğenleriminkilerde var yani düşün

haklısın aslında.sorma bugün benim kaynana sevindirdi beni,beşiği onlar alıvereckler,hsonu buraya gliyolar zaten beraber manavgattan bakacaz park beşiklere.canım bende zıbın takımı çok var arkadaşlarım falan hediye etti.ama tabi birazcık buyük olur herhalde ilk zamanlar için.kendim de kaçlı bilmiyom ama baya çok parcası olan bi hastane çıkışı aldık annemle.evde giymeye falan normalınden bi alt üst bide çıtçıtlı aldım.şapka eldiven çok zaten.kaynana da alcakmış söyledi.uyku tulumu aynı zamanda battaniye olanlardan aldık bide annemle.birkaç çift çorap var.şu annenin aldıklarında nevresim takımı yazıyor ya,onu hazır mı aldı bebekiçin yoksa diktirdi mi.yorgan yastığı falan hazırmı aldı hep.yoksa park beşiğin içine hazır takımlardan mı aldı.bide en sondakini pek anlamadım.

ANNE İÇİN GEREKENLER
• Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz
• Yakınlarınızın telefon numaraları
• Nakit para
• 3 adet önden açılan gecelik
• 1 adet sabahlık
• Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
• Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
• 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
• Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
• Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
• İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
• 1 paket hijyenik kadın pedi
• 1-2 adet atlet
• Kağıt peçete ve havlu
• Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
• Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
• İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
• Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
• Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
BEBEK İÇİN GEREKENLER
• 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
• 2 tane tulum
• 2 tane çorap
• 2 tane ağız mendili
• 2 tane pijama altı
• 2 tane şapka ve eldiven
• 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
• Yelek ve hırka
• Battaniye
• 3–4 tane bebek bezi
• Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
• Havlu, ıslak mendil
• 2 tane önlük
• 2 tane yelek
• Bebe şampuanı
• Saç Fırçası
• Kirli çamaşır torbası
• Bebek yatağı için çarşaf ( hastaneye sormak faydalı olur)

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi ,patigi,basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
3-4 tane bebek bezi
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Göbek Bagii
Saç Fırçası
Burun Temizleme Aspiratörü
Biberon
Anne için
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlik Alti kaymayan terlik

2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hirka ya da sal
Koyu renk havlu
Hijyenik Ped
Gögüs Pedi
Gögüs Kalkani
Gögüs ucu için krem
Gögüs pompasi
Tarak
Dis Macunu-Dis firçasi
Sampuan
Sabun
Toka, Parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak Pamugu
Kagit,kalem

slm kızlar ne var ne yok herkesler iyi mi son haberleri alayım mı msn konuşan arkadaşlar yeni hamilelerimiz var mı cinsiyeti belli olnlar var mı

slmm kızlarr nasılsınız giremez oldum eskiisi gibi ev işinden falan annemler yapıyolar ama mecbuen yanlarındayım yatak odamın şekli falan değişti beşik için yer açtılar dip kçşe doğum öncesi temizlik var evde hayırla yatişir inşallah sizler nasılsınız?

haklısın aslında.sorma bugün benim kaynana sevindirdi beni,beşiği onlar alıvereckler,hsonu buraya gliyolar zaten beraber manavgattan bakacaz park beşiklere.canım bende zıbın takımı çok var arkadaşlarım falan hediye etti.ama tabi birazcık buyük olur herhalde ilk zamanlar için.kendim de kaçlı bilmiyom ama baya çok parcası olan bi hastane çıkışı aldık annemle.evde giymeye falan normalınden bi alt üst bide çıtçıtlı aldım.şapka eldiven çok zaten.kaynana da alcakmış söyledi.uyku tulumu aynı zamanda battaniye olanlardan aldık bide annemle.birkaç çift çorap var.şu annenin aldıklarında nevresim takımı yazıyor ya,onu hazır mı aldı bebekiçin yoksa diktirdi mi.yorgan yastığı falan hazırmı aldı hep.yoksa park beşiğin içine hazır takımlardan mı aldı.bide en sondakini pek anlamadım.

Canım nevresimi dikitirecekti nakışçıda orda hazır dikili oluyormuş yani yine onları ndiktiği ondan aldı yorganıda yaptırdı birde hazır uyku setini aldı beşik için rengi hoşuma gitmedi birde ben aldırdım eşime:)) eşden dostan geldiyse alt üst takım tamamdır evde giydirirsin , şapka eldivende varmış ilk başlarda en gerekli olanlar onlar sonrasında bebeğimizn kilosuna göre beraber çıkarız alışverişe:))) port bebe setini mi anlamadın hani bebek doğunca içine bebeği koyduğumuz çanta var ya o canım taşıma çantası bebeği birde malzemeleri koyacağımz çantası yani ikili set onların üçlü beşli setlerideoluyor hani ana kucağı kanguruus falanda oluyor içinde ama ben onları almıycam, senin için sevindim hadi gözünaydın kaynanangilde yapacak bişeyler darısı başıma gerçi benim umudum yok artık:))

slmm kızlarr nasılsınız giremez oldum eskiisi gibi ev işinden falan annemler yapıyolar ama mecbuen yanlarındayım yatak odamın şekli falan değişti beşik için yer açtılar dip kçşe doğum öncesi temizlik var evde hayırla yatişir inşallah sizler nasılsınız?

ay annen yanında olsunda gerisi vız gelir:))) isterse bebişin gelsin artık canım anne oldumu başka oluyor herşey

BETÜL SAĞOLASIN...

Canım nevresimi dikitirecekti nakışçıda orda hazır dikili oluyormuş yani yine onları ndiktiği ondan aldı yorganıda yaptırdı birde hazır uyku setini aldı beşik için rengi hoşuma gitmedi birde ben aldırdım eşime:)) eşden dostan geldiyse alt üst takım tamamdır evde giydirirsin , şapka eldivende varmış ilk başlarda en gerekli olanlar onlar sonrasında bebeğimizn kilosuna göre beraber çıkarız alışverişe:))) port bebe setini mi anlamadın hani bebek doğunca içine bebeği koyduğumuz çanta var ya o canım taşıma çantası bebeği birde malzemeleri koyacağımz çantası yani ikili set onların üçlü beşli setlerideoluyor hani ana kucağı kanguruus falanda oluyor içinde ama ben onları almıycam, senin için sevindim hadi gözünaydın kaynanangilde yapacak bişeyler darısı başıma gerçi benim umudum yok artık:))

CANIM yarın kaynanamlar geliyor inşaalah,belki uyku setini de alır beşiği alıp onu almamk olmaz yani:))yorganı büyük mü yaptırdı annen.zaten yazın başına geliyor bebişlerin doğumu,küçük olması pek iyi olmaz herhalde.nevresimi de anneme sormam lazım artık.o anlar bu işlerden biraz.port bebeyi de anladım canım bende onlardan düşünüyorum.arabaya da koyulabilenler var ya hani bide.ondan alıcan mı.taşıması zor olur diye almayayım diyorum.zaten ikisinden biri alınır da tam karar veremedim.sağol şaşırttılar valla.darısı başına,elbet bişeyler yaparlar ayy belki süpriz yaparlar:)

her zamanki gibi kimseler yok sanki:)ee hanımlar doğum yaklaşıyor heyecan yokmu heyecaaaan:KK49:

X