Bisküvi - Kurabiye Tarifi Çatlak Kurabiye-Dr Oetker Sponsorluğunda

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.231
20.226
32
Merhaba son kurabiye benimki oldu galiba bi turlu yapamadim

İki yumurta
100 gr tereyağı
80 gr bitter çikolata
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
İki yemek kaşığı kakao
Bir su bardağı+2 yemek kaşığı un
Yarim su bardaği şeker

Tereyagini eritip cikolatalari icine atiyoruz altini kapatip karistirarak cikolatanin erimesini sagliyoruz. Kenarda o ilinirken seker ve yumurtalari iyice cirpalim sonra cikolatali karisimi ekleyip cirpalim sonra diger butun malzemeleri ekleyip cirpiyoruz. Cok koyu kivamli bir kek hamuru gibi olmali. Buzdolabinda birkac saat dinlendirelim donsun. Daha sonra bir kaba pudra sekeri alalim hamurdan kasik yardimi ile bir kasik harc alip elimizde yuvarlayalim pudra sekerine batirip tepsiye dizelim. 12-15 dk isinmis firinda pismesi yeterli hafuf yumusak bir kurabiye olacak.

Sunum cok icime sinmesede buyrun :)

Son düzenleyen: Moderatör:
En sevdiğim kurabiyelerden biri, 3 yaşındaki kızımın da favorisi, anne hadi çatlak kurabiye yapalım diyor aklına estikçe sanırım bir oyum onun hatırına bu tarife olacak eline sağlık, başarılar dilerim, sunumun da gayet şık olmuş

Oo super kaptim bir oyu ozaman yasasin

Of of harika kime oy vereceğimi şaşırdım bayılırım çikolatalı kurabiyelere

Ellerinize sağlık harika görünüyor çikolataya bayılırım...baharatlı kurabiye ve bunu mutlaka denemeliyim başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…