çatı muayenesinde açılma görülmüşmüydü lütefn cevap...

vese8480

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2010
18
0
86
Muğla
slm kızlar ben aranıza yeni katıldım 37+5 hamileym dün çatı muayeni oldum doktor bir parmak açılman var dedi bu durumu yaşayan oldumu aranızda açılma sonrası ne zaman doğumunuz gerçekleşti yani doğumum yakınmı acba çok merak ediyorumm..lütefn cevap yazın kzılar...

merhaba öncelikle aramıza hoşgeldin.soruna gelince , benim muhtemel doğum tarihim 8 hazirandı ama 39.haftamda yani 29 mayısta çatı muayenesine gittim.doktorum 3cm açılma var dedi.ama ilk doğumlarda bu açıklığı pek istemiyoruz doğumu zorlaştırıyor dedi.ama alakası yok eve gittim nişan geldi ve 2 gün sonrada 31 mayısta oğlum dünyaya geldi.hem de toplam 3 saat sürdü herşey sancı ve doğum.demem o ki açıklık normal merak etme.Rabbim kolay doğumlar nasip etsin sen gibi hamile olan tüm arkadaşlara.bebeğini sağlıkla kucağına alman temennisiyle hoşcaka.l

canım cevabın için çok teşekkürler hayırlısıyla olur inşallah... sende yavrunu güle güle büyüt...

kızlar okadar görüntüleme var hiç cevap yok...hiçmi yaşayan olmadı aranızda yada bir fikri olan...

Doktorun sana birkaç gün bekleyeceğiz, sancın olmazsa şu gün gel suni sancıyla doğumu başlatalım demesi gerekirdi. Evet doğumun yakın canım, peki bebek aşağıya inmişmi o konuda birşey demedimi dr? Sadece açıklık yetmiyor normal doğuma bebeğin durumuna da bağlı.

tatlım korkma.
benım muayenemde 1 cm.dıye soylemıstı..
ama dogum muayenemden 4 gun sonra oldu..
4 gun sonrada olur 10 gun sonrada olabılır..
bu senın bebişinin dunyaya gelme ıstegıne baglı..korkma sakın..

ya hiç bişey demedi zaten lafı ağzından kerpetenle alıyosun muallaktayım acaba ne zaman olucak diye düşünmek yoruyo beni...bebek zaten 31inci haftada aşağıya dönmüştü..mesela bu aşam çok fazla tuvalete gidiyorum gidiyorum sanki hiç gitmemişim gibi oluyo bide karnımda sertleşmeler oluyo...böyle yani arkadaşım durumlar...

lmaz:
tatlım korkma.
benım muayenemde 1 cm.dıye soylemıstı..
ama dogum muayenemden 4 gun sonra oldu..
4 gun sonrada olur 10 gun sonrada olabılır..
bu senın bebişinin dunyaya gelme ıstegıne baglı..korkma sakın..

peki canım sen kaçıncı haftandaydın doğum gerçekleştiğinde...doğumdan önce ne gibi belirtiler oluyo mesela karnın çok sertleşiyomuydu yada başka şeyler bir gün önce mesela farklımıydın...cevabın için sağol canım...

tatlım bende hıç oturmadım son gune kadar fellık fellık gezdım..alısverıs magazalarımda saatlerımı geçırdım kayınvakldemle..
dogumuma 1 hafta vardı çunku..
ama o akşam bır garıplık hıssettım evet..
daha oncelerı bebek baskısından dolayo zor nefes alıyordum..ama o akşam çok rahat nefes aldım..bebegın dıyaframa olan baskısı geçmıstı..kus gıbı hafıf hıssdıyordum kendımı..
sankı hamıle kalmadan onceymıs gıbı yanı..
sankı 50 kılo kadar hafıftım...
oyle yanı..
sonra gece 4 de uyandım ..kasılmalar çok azdı ve 5 dakkada bı oluyordu..sabah 6-7 gıbı uandırdım kocısı..kayınvaldem kalktı..ben hastaneye gıtmek ıstıyordum ama bana kahvaltı yaptırdılar..
heyecandan bırsey yıyemedım dı zatten

sonra zorla duşa soktu benı..
rahatlarsın dedı..
doktora oyle gıttık..
10da yatırdı hastaneye..bu kadar belırtıye ragmen acılma 1 cm dı..ve doguma az kalmıstıkı hala 1 cm dı..yanı belırtıler olur olmaz hemen dogum olmuyor..
acele etme panık yapma..bırde gece wc ye kalktıgımda kanamamda vardı çook az..
işte belırtıler boyle canım..
bırde bazılarında agrı sancı olmasada su gelebılıyor..o zamanda dogum belırtısı yanı..bılıyorsundur zatten seker..
çok optum senı canım..hayırlı dogumlar..

ben 4 hafta o 1cm açılmayla gezdim.. o normal cnm en son işte 23ü gittim sancılarım nstde 100ü wurdu gece dsancın gelmezse sabah gel mutlaka göreyim dedi sabah gittim 38+4tüm 3cm açılmışım suni sancıyla doğurdum meleğimi...

Bende dün çatı muyanesi oldum. Doktorum 2 cm açılma var dedi. Bu hafta bebeğin geleceğini hiç sanmam dedi. Şimdi okuyunca tedirgin oldum. eyvahedigeldismile Mart sonu olacaktır dedi.
Doktorum çatı muayenesinden sonra hafif kan lekelenmesi olabilir çok olmadıkça sorun değil dedi.
Dün geceden beri akıntı- kan karışımı birşeyler geldi sorun etmedim. Nişan sanırım çok daha fazla miktarda bir kerede geliyor değil mi? :uhm:

canım sen kaçıncı haftandasın...acaba neye dayanarak bu hafta olmaz dediki benimki hiç bişey demedi valla anlamadım 2 cm açılma var ama gelmiyo çatım muayenesinden sonra kanama oluyomuş bende olmadı ama normal yani kanama...allah kurtarsın canımm...

Canım, bende tam neden bu hafta olmaz dediğini bilemiyorum. Doktorum bayağı tecrübeli biri ama çok hızlı inan yanında insan ne soracağını unutuyor. Notlarla gidiyorum muayenesine. Sanırım daha çok 26 martla, 31 mart arasından şüpeleniyor. Canım ben 37. haftamdayım. O tarihlerde doğum için ideal aslında.

nişan sümüksü bişey oluyor balgam gibi.. kanlı olabileceği gibi kansız da olabiliyor arkadaşlar..

anladım canım...benim bugün kontrolüm vardı 38+4 oldum muayene olalı 1 hafta oldu ne gelen var ne giden bugün doktora sordum tekrar sen açılmaya takılma dedi o önemli değil dedi ne biliyim bende çok merak ediyorum ne zaman olacak diye ama hayırlısı tabi...

nişan sümüksü bişey oluyor balgam gibi.. kanlı olabileceği gibi kansız da olabiliyor arkadaşlar..

Canım çok miktarda değil mi nişan? Bende iki gündür o şekilde ama az az akıntı var. Normalde son ay akıntı doğalmış ama nişan değil benimki sanırım. Sadece akıntı gibi.

Canım sende mi açılma var? Son ay olan açılmaları doktorlar önemsemiyor. Benim doktorumda önemsemedi. Artık bebek istediği zaman gelebilir dedi. Canım, hayırlısyla biran önce gelsin ins bebişin, annesini çok bekletmesin. :Saruboceq:

4 yıl önce doğum yaptım ama kontrollerde hiç bu şekilde muayne olmadım ben son gittiğimde sancım varmış hemde çok ama ben hissetmiyorum makinaya girdim orda çıktı sonra hemen muayne oldum 3 cm açılma var alalım dedi zaten bekliyordum ben bende nişan falan gelmedi yani 5 saat bekledim 6 cm oldu açılma ve sonra sezeryan ile doğum yaptım açılmam fazla olmadığı için rabbim hamile olan bayanları hayırlısı ile kurtarsın yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…