merhaba öncelikle aramıza hoşgeldin.soruna gelince , benim muhtemel doğum tarihim 8 hazirandı ama 39.haftamda yani 29 mayısta çatı muayenesine gittim.doktorum 3cm açılma var dedi.ama ilk doğumlarda bu açıklığı pek istemiyoruz doğumu zorlaştırıyor dedi.ama alakası yok eve gittim nişan geldi ve 2 gün sonrada 31 mayısta oğlum dünyaya geldi.hem de toplam 3 saat sürdü herşey sancı ve doğum.demem o ki açıklık normal merak etme.Rabbim kolay doğumlar nasip etsin sen gibi hamile olan tüm arkadaşlara.bebeğini sağlıkla kucağına alman temennisiyle hoşcaka.l
Doktorun sana birkaç gün bekleyeceğiz, sancın olmazsa şu gün gel suni sancıyla doğumu başlatalım demesi gerekirdi. Evet doğumun yakın canım, peki bebek aşağıya inmişmi o konuda birşey demedimi dr? Sadece açıklık yetmiyor normal doğuma bebeğin durumuna da bağlı.
tatlım korkma.
benım muayenemde 1 cm.dıye soylemıstı..
ama dogum muayenemden 4 gun sonra oldu..
4 gun sonrada olur 10 gun sonrada olabılır..
bu senın bebişinin dunyaya gelme ıstegıne baglı..korkma sakın..
lmaz:
peki canım sen kaçıncı haftandaydın doğum gerçekleştiğinde...doğumdan önce ne gibi belirtiler oluyo mesela karnın çok sertleşiyomuydu yada başka şeyler bir gün önce mesela farklımıydın...cevabın için sağol canım...
Bende dün çatı muyanesi oldum. Doktorum 2 cm açılma var dedi. Bu hafta bebeğin geleceğini hiç sanmam dedi. Şimdi okuyunca tedirgin oldum. eyvahedigeldismile Mart sonu olacaktır dedi.
Doktorum çatı muayenesinden sonra hafif kan lekelenmesi olabilir çok olmadıkça sorun değil dedi.
Dün geceden beri akıntı- kan karışımı birşeyler geldi sorun etmedim. Nişan sanırım çok daha fazla miktarda bir kerede geliyor değil mi? :uhm:
canım sen kaçıncı haftandasın...acaba neye dayanarak bu hafta olmaz dediki benimki hiç bişey demedi valla anlamadım 2 cm açılma var ama gelmiyo çatım muayenesinden sonra kanama oluyomuş bende olmadı ama normal yani kanama...allah kurtarsın canımm...
Canım, bende tam neden bu hafta olmaz dediğini bilemiyorum. Doktorum bayağı tecrübeli biri ama çok hızlı inan yanında insan ne soracağını unutuyor. Notlarla gidiyorum muayenesine. Sanırım daha çok 26 martla, 31 mart arasından şüpeleniyor. Canım ben 37. haftamdayım. O tarihlerde doğum için ideal aslında.
nişan sümüksü bişey oluyor balgam gibi.. kanlı olabileceği gibi kansız da olabiliyor arkadaşlar..
anladım canım...benim bugün kontrolüm vardı 38+4 oldum muayene olalı 1 hafta oldu ne gelen var ne giden bugün doktora sordum tekrar sen açılmaya takılma dedi o önemli değil dedi ne biliyim bende çok merak ediyorum ne zaman olacak diye ama hayırlısı tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?