Doğuma Hazırlık Çatı Muayenesi nasıl yapılıyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fillix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
65
6
98
32+1 günlük yani 33 haftalık hamileyim bugün doktora gittim, doktor bebeğimin iri olduğunu söyledi hatta babası nasıl boylu birimi diye sordu evet dedim. Bana normal düşünüyorsun değilmi dedi evet ama cesaretim yok dedim 3 hafta sonra tekrar kontrloe gel çatı muayenesi yapacağız dedi bunada hiç cesaretim yok dedim güldü 3 hafta sonra gel durama bakarız dedi doktorum bayan ama bu çatı muayenesi nasıl yapılıyor acısı varmı tecrübeli anneler bilgi verirseniz sevinirim.v:44:

canım eğer kendini sıkmazsan acılı birşey değil.ama sıkarsan kasarsan azıcık canın yanabilir.onuda iki dk ya unutursun.sen acı kısmını hiç kafaya takma.mesele ilk bebeğinse ve sorunsuz hamile kalıp hiç doktor önüne yatmadınsa insan çok utanıyor sıkılıyor heyecan yapıyor.çünkü doğum masası bazıları çatal diyor ona çamaşırsız bir şekilde iki bacağın yana ayrık yatman gerekiyor.azıcık uzun b ir etekle gitmeni öneririm o zaman iç kıyafetlerini çıkarsanda etek genel olarak her yerini kapatıyor daha rahat ediyorsun pantolon giyen biriysen tüm soyunman gerekir ve kendini kötü hissedebilirsin.

ayrıca normal doğum istiyorsan bu bebek iriliğini hiç kafana takma şimdi biraz iri çıkması sonuna kadar aynı hızla gelişeceği anlamına gelmiyor.benim ilk bebeğim daha doğuma bir ay varken 3 kilo çıkmıştı ve doktor 4 e tamamlar bu demişti.ama 3.450 doğdu.son ay sadece 400 gr almış yada ultrason son aylarda net ölçüm yapamıyor ondan yanlış çıktı.velhasıl çatın normal doğuma uygunsa ve son ultrasonundada doktor ısrarla bebek çok iri sezaryan şart demiyorsa normal doğurursun inş.bende ikinci gebeliğim 38.haftadayım.duanı eksik etme.sanada hayırlı doğumlar dilerim....:54:

korkmana gerek yok bende korkuyordum. kendini kasma yeter. zaten doğuma yakın zırtpırt çatı müayinesi yapıcaklar. ebeler ve doktorlar ayrı ayrı. sıradan gelicek sana. acıtmicakta. merak etme :34:
benden korkağı olamaz inan.

benim doktorum çatı muayenesi 60lı yıllardan kalma diyor....yapmıyormuş..anlamadım gitti bu doktorları..

Arkadaslar ben 39. Haftamdayim ve Almanya da yasiyorum burda cati muaynesi yapmiyorlar saniyorum, sart mi yapilmasi?

Back