Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.
Bence esas mesele bu. Buna alınmışlardır. Saçma ama muhtemelen budur.

Benim sevgili eşimin, eşime hiiic yakın olmayan kuzenleri buralardayiz aksam size gelecez deyince kem kum etmis. Kuzenleri darilip trip atinca gelin madem demis. Ertesi sabah sunumum var. Yarısı hazır değil, rezil olacağım. Eve girdim eşim dedi gelecekler, çok ısrar ettiler diye. Tamam deyip laptobu alıp evden çıktım. Gittim kafeye sunumu bitirdim. Eşim de işten çıkamadı diye yalan söylemiş. Çaylarını bile içmemiş 1 saatte kalkmışlar benim olmadığımı duyunca. Niye cok seviyorlarsa kuzenleri ile otursalardi, amac hizmet ettirip toto yaymak. Gorgu kurallarına uymak lazım.
Asıl onların sizi arayip yeğenim müsaitseniz sizi de alalım yemeğe çıkalım demeleri lazım. Hem trde yaşamıyorsunuz hem hamilesiniz. Sallayın gitsin. Bir daha da gelemezler.
Not: Domates yerine bir zihin bilmem ne alsalardı o kadar akrabalarsa. Geçin bunları...

Cok guzel yapmissiniz ben o kadarina cesaret edemezdim sanirim. Aslinda en dogrusu bu. Babamla buyumenin etkilerinden olabilir, terapistimle konusmam lazim.😬

Siz adamlarınızı başınızın üstüne çıkarın hep böyle. Ama başınıza bi şey geldiğinde aileniz babanız yanınızda olur eşiniz çokta umursamaz. Herkes yerini bilecekse kocalar bilmeli öncelikle.
Bu esi tepeye cikarmakla ne alaka? benim esim de bana sormadan anasini danasini cagirmaz evimize mesela. Insanlarin sinirlarina, yasam alanlarina, tercihlerine saygi gostermek diye bisey var.. Ama anlar misin bilemedim. Ayrica adamin ve kadinin evi orasi. Disardan 3. bi şahis o evin sahiplerine sormadan konum atip davet ayarlayamaz. Neyini anlayamadin?

Yani bir çay ikram edebilirdiniz, evinizde zırt pırt gelen insanlar değillermiş. Zaten hamileliğim zor geçiyor deseydiniz halden anlar fazla kalmazlardı diye düşünüyorum.
Bu seferde aç bıraktın derlerdi baksana yemek yemişler dışarda demek açlar

Kusura bakmayın bence baya ayıp etmişsiniz,amcanız bu ya.İnsan şu dünyada amcasına dayısına bir çay dahi ikram etmeyecekse ne anlamı var,paranın ,evin ne bileyim,ben anlamıyorum sizleri.Hamilelikte bahanesi,hamile olmasanız da aynısını yapardınız gibi geldi bana.

İnsanlar sizi sayıp ziyaret etmek istemiş,çayı koyar, yanına hazır şeyler alırsınız, zor değil bunlar ama siz hoş olmayan yolu tercih etmişsiniz.

Amcami en son 7-8 sene once gordum, aramizda herhangi bir bagimiz yok. Muhtemelen hamile olmasaydim da aynisini yapardim evet, ama hamile oldugum icin onlarin dusunup haber vermesini beklerdim.

Annem de babam da ev disinda calisiyor biz esimle evden calisiyoruz. Gun icinde oldu yoksa annemlere gelirlerdi.

Acikcasi esim ayaklari bu sekilde alismasin diye eve almayi hic istemedi, teklif etmedik.
Zaten sahil beldesinde yasiyormuşsunuz, merak ettim ayakları nasıl alışacak? Farklı bir yerden geliyorlar değil mi yanınıza? Bir de siz bir kaç ay sonra dönecekmişsiniz. Eşinize ters geliyordur muhtemelen böyle ev ziyaretleri yabancı olunca.Dominant biri eşiniz sanırım ki kültürel bir geleneği ekarte etmeye çalışmış. Daha önce de yazdım ben olsam sorun etmezdim böyle yapılsa ama insanımızın büyük çoğunluğu evde bi kahve içmeyi disarda yemeğe tercih eder.Bu arada 1 kg domates ne alaka 🙃 Çok ilginç bi düşünce tarzı.

Boşandım canım ben :) yapmadınız dediğiniz her şeyi fazlasıyla yaptım, burada her şeyi yazamıyoruz sonuçta değil mi? Her saniyeyi yazsak hayatımız sığmaz. Üstünkörü anlaşılır şekilde muzdarip olduğumuz konuları anlatıyoruz.
Komsunun gunde kac paralik borek pogaca yedigine kadar yaziyodun halbuki.

Yani haklı adam ne yapacaktı? Bu kadar yakın akrabalardan da kaçan insanları hiç anlayamam..
Demek ki o kadar da yakin degillermis. Burda konu sahibi istemedigi halde misafiri kocasina da laf atip durmussunuz. Kendi kocanizdan cok cekmissiniz belliki. Konu sahibi sizde iyi yapmissiniz bosverin babanizda birsey yok diyosa sizde birsey yokmus gibi davranin ya sonunda babaniz patlar soyler sizde karsiligini verirsiniz ya da sonunda trip atmayi birakir.

Boşandım canım ben :) yapmadınız dediğiniz her şeyi fazlasıyla yaptım, burada her şeyi yazamıyoruz sonuçta değil mi? Her saniyeyi yazsak hayatımız sığmaz. Üstünkörü anlaşılır şekilde muzdarip olduğumuz konuları anlatıyoruz.

Ilk vukuatindq bosanmadinz sonucta. Eski eşiniz cok kotu birisi olmasina ragmen cok fazla seyi sineye cektiniz. amca olayinda kocayi kapiya koyma tavsiyesi vermeniz ironik. Bu arada o adamdan kurtuldugunuz icin tebrik ediyorum

Valla ben de keske onceden haberim olsaydi kopegime ona gore sakinlestirici verirdim dedim (anksiyetesi var). Alinmislarsa buna alinmislardir ama sevmiyoruz cat kapi gelen birini, ne yapalim ki 😬
İşte biraz niye geldiniz dan diye der gibi olmuş. Ona alınmışlardır. Ama habersiz gelene bari bunu diyebilelim bence. :KK53:

Demek ki o kadar da yakin degillermis. Burda konu sahibi istemedigi halde misafiri kocasina da laf atip durmussunuz. Kendi kocanizdan cok cekiyorsunuz belliki. Konu sahibi sizde iyi yapmissiniz bosverin babanizda birsey yok diyosa sizde birsey yokmus gibi davranin ya sonunda babaniz patlar soyler sizde karsiligini verirsiniz ya da sonunda trip atmayi birakir.

Hic yakin degiliz, ben amcami en son 7-8 sene once gordum, yengemi de bu 2.gorusumdu.

Esimle ya da benimle ilgili yorumlara gulumsuyorum cunku bizi tanimadiklari icin istedikleri gibi dusunurler. Benim esim hayatimdaki en buyuk sansimdir, catkapi misafir ikimiz de sevmiyor ve istemiyoruz, sadece o benden daha direkt konusuyor mizaci geregi.

Zaten sahil beldesinde yasiyormuşsunuz, merak ettim ayakları nasıl alışacak? Farklı bir yerden geliyorlar değil mi yanınıza? Bir de siz bir kaç ay sonra dönecekmişsiniz. Eşinize ters geliyordur muhtemelen böyle ev ziyaretleri yabancı olunca.Dominant biri eşiniz sanırım ki kültürel bir geleneği ekarte etmeye çalışmış. Daha önce de yazdım ben olsam sorun etmezdim böyle yapılsa ama insanımızın büyük çoğunluğu evde bi kahve içmeyi disarda yemeğe tercih eder.Bu arada 1 kg domates ne alaka 🙃 Çok ilginç bi düşünce tarzı.
Kaç senedir görmüyorum demiş bir de. Eşi yabancı diye her şeye göz yummasına gerek yok.

Gun icindeydi, annem de babam da ev disinda calisiyor o yuzden evde yoklardi. Biz esimle evden calisiyoruz ondan babam evdeler demis, konum atmis falan bize hic haber veren yok. Hatta babam beni yarim saat kala aramasa ne amcam ne yengem aramayip direkt geleceklermis. Babama istemiyorum agirlayamam dedim ama o zaman kapiyi acma ben bir sey diyemem diye butun topu bana atti.
Konuya yorumum farklı olacaktı ama bu açıklama yı gördükten sonra sen haklısın. Babanda kafasına göre iş yapmamayı öğrensin trip atmak yerine

Onlar da 1 saat uzakliktaki bir ilcede yasiyorlar.

1kg domates neden getirmisler ben de anlamadim ama sagolsunlar kahvaltida iyi gider 😅

Komsunun gunde kac paralik borek pogaca yedigine kadar yaziyodun halbuki.
Ben kendi yaptıklarımı anlatmadım zaten eşimin yanlışlarını anlattım hep.. eşim şunu şunu yaptı da sonra bende bunu yaptım diye anlatmadım hiçbir zaman, konum anlaşılır olmazdı çünkü. Çünkü konu benim karşılığında neler yaptığım değil eski eşimin yaptıklarında. Anlıyor musun? Anlatıyorum ama anlar mısın bilmem :)

Kaç senedir görmüyorum demiş bir de. Eşi yabancı diye her şeye göz yummasına gerek yok.

Ben 4 senelik evliyim dugunumuze bile gelmediler, esim hic tanismadi bile. Kaldi ki ailemi cok sever esim bu ikiz villalari bile babamla birlik olup yaptirdilar yazlari beraber olalim diye. Ama catkapiyi saygisizlik olarak goruyor.

Evet ,eşini biraz dominant buldum bu yönde.Bir de ayakları alişmasin demiş ki iyice tavrını koymuş. Ayakları alismasin bizim lafımız bu arada ama bunu düşünebilmiş. Konu sahibi bence eşinin ailesinin de bu tip geleneksel (varsa) durumlarına uzak durmalı misilleme olarak 😊

Onlar da 1 saat uzakliktaki bir ilcede yasiyorlar.

1kg domates neden getirmisler ben de anlamadim ama sagolsunlar kahvaltida iyi gider 😅
Pasta alsak tuzluya gelir simdi demislerdir. Bxbxbxb Hic bisey almasa daha iyiymis yalniz 🤣🤣🤣 Yabanci damat da sasirmistir. Domates zaten ben ne alaka bxbxbxb

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back