- 29 Mayıs 2021
- 3.395
- 14.365
- 158
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Akrabadan kaçmak? nerde kaçırmış tam olarak konu sahibi. Kimin evine geliniyorsa o aranır baba değil. Üstelik geliyoruz denmez müsaitseniz şu gün gelicez denir. Keşke kacsaydı konu sahibi.Yani haklı adam ne yapacaktı? Bu kadar yakın akrabalardan da kaçan insanları hiç anlayamam..
İçeri sokmadınız anladığım kadarıyla yani içeri buyur edip hoşgeldiniz diyip 2 sohbet falan yemek yapamadım dışarda yiyelim deseydiniz belki. Ama aile yapısına göre değişebilir amaç birlikte olmak. Evde yada dışarıda ne fark eder. Samimice söyleseydiniz keşke kusura bakmayın hazırlık yapamadım iyi de hissetmiyorum diyeHerkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Sen de onu harca o zaman. Emireri degilsin yani hamile halinle millete giligili yapmak zorunda hic degilsin.Aynen oyledir babam soz konusu kendi ailesi oldugunda bizi cok rahat harcar malesef. Hep oyleydi. Zaten bugun bana haber vermedikleri halde onlara konum atmasindan anlasiliyordur.
Babandan hic hoslanmadimbenjm babam olsa valla baslardim sarap canagindan.
Yani haklı adam ne yapacaktı? Bu kadar yakın akrabalardan da kaçan insanları hiç anlayamam..
Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence. Bu kadar yüz vermeyin şu adamlara. Benim amcam gelecek eşim ayakları alışmasın diyecek öyle mi? Eşimi kapı dışına koyarım inadımdan istemesem bile. Eşiniz bu duruma karışamaz asla.Annem de babam da ev disinda calisiyor biz esimle evden calisiyoruz. Gun icinde oldu yoksa annemlere gelirlerdi.
Acikcasi esim ayaklari bu sekilde alismasin diye eve almayi hic istemedi, teklif etmedik.
Siz hep mesafeli durmuşsunuzdur muhtemelen o yüzden :) yoksa amca yani baba yarısıAcikcasi benim icin el gibi evet amcam. En son 7-8 sene once gordum, yengemi de hayatimda ikinci gorusumdu.
Benim sevgili eşimin, eşime hiiic yakın olmayan kuzenleri buralardayiz aksam size gelecez deyince kem kum etmis. Kuzenleri darilip trip atinca gelin madem demis. Ertesi sabah sunumum var. Yarısı hazır değil, rezil olacağım. Eve girdim eşim dedi gelecekler, çok ısrar ettiler diye. Tamam deyip laptobu alıp evden çıktım. Gittim kafeye sunumu bitirdim. Eşim de işten çıkamadı diye yalan söylemiş. Çaylarını bile içmemiş 1 saatte kalkmışlar benim olmadığımı duyunca. Niye cok seviyorlarsa kuzenleri ile otursalardi, amac hizmet ettirip toto yaymak. Gorgu kurallarına uymak lazım.1 kg domates getirmislerKoyde falan da yasamiyorlar bu arada ama iclerinden gelmis almislar sanirim.
Aslinda esim sizin gibi yapmayi da teklif etti de ben o kadarina cesaret edemedim, disariya goturelim diye orta yolu buldum.
Akrabadan kaçmak? nerde kaçırmış tam olarak konu sahibi. Kimin evine geliniyorsa o aranır baba değil. Üstelik geliyoruz denmez müsaitseniz şu gün gelicez denir. Keşke kacsaydı konu sahibi.
Asil babasi o evin duzenine gelenine gidenjne karisamaz. Ne haddina baska adamin evine ona sormadan misafir davet etmek? Herkes haddini duracagi yeri bilsin.Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence. Bu kadar yüz vermeyin şu adamlara. Benim amcam gelecek eşim ayakları alışmasın diyecek öyle mi? Eşimi kapı dışına koyarım inadımdan istemesem bile. Eşiniz bu duruma karışamaz asla.
Allah size sabır versin eşinizin karakteri belli olduYok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Dimi aslinda cok guzel oldu. Kopekleri vardi yanlarinda bizim de var, kocaman bahceli bir yer de onlar da eglendi rahat etti.
Ama babam ailesi soz konusu oldugunda farkli bir tavra burunuyor, muhtemelen eve almadik diye egosu zedelenmistir.
Nasıl yani ev eşinize de ait değil mi? Ben üyenin kocasından çekindiğini düşünmüyorum, öyle olsa dışarıda ağırlayalım diyemezdi.Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence. Bu kadar yüz vermeyin şu adamlara. Benim amcam gelecek eşim ayakları alışmasın diyecek öyle mi? Eşimi kapı dışına koyarım inadımdan istemesem bile. Eşiniz bu duruma karışamaz asla.
Emrivaki olaylardan hiç hoşlanmam bende çok güzel yapmişsiniz yemekleride ayırın kendiniz ne yaparsanız onu yiyin mesafeler her zaman güzeldir ..Babama istemedigimi, kabul edemeyecegimi, gelmemelerini soyledim. Konum attim geliyorlar yarim saate orada olurlar, istersen sen acma kapiyi dedi. Evde oldugumuzu soylemis en bastan soylemeseydi ben evde yokuz derdim. Kimse beni aramadi en son haber verildi, hayir dedigimde de dinlemediler malesef.
Siz hep mesafeli durmuşsunuzdur muhtemelen o yüzden :) yoksa amca yani baba yarısı
Siz adamlarınızı başınızın üstüne çıkarın hep böyle. Ama başınıza bi şey geldiğinde aileniz babanız yanınızda olur eşiniz çokta umursamaz. Herkes yerini bilecekse kocalar bilmeli öncelikle.Asil babasi o evin duzenine gelenine gidenjne karisamaz. Ne haddina baska adamin evine ona sormadan misafir davet etmek? Herkes haddini duracagi yeri bilsin.
Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence. Bu kadar yüz vermeyin şu adamlara. Benim amcam gelecek eşim ayakları alışmasın diyecek öyle mi? Eşimi kapı dışına koyarım inadımdan istemesem bile. Eşiniz bu duruma karışamaz asla.
Kocasından çekinen, lafını çokta geçiremeyen birisisiniz bence. Bu kadar yüz vermeyin şu adamlara. Benim amcam gelecek eşim ayakları alışmasın diyecek öyle mi? Eşimi kapı dışına koyarım inadımdan istemesem bile. Eşiniz bu duruma karışamaz asla.
Kusura bakmayın bence baya ayıp etmişsiniz,amcanız bu ya.İnsan şu dünyada amcasına dayısına bir çay dahi ikram etmeyecekse ne anlamı var,paranın ,evin ne bileyim,ben anlamıyorum sizleri.Hamilelikte bahanesi,hamile olmasanız da aynısını yapardınız gibi geldi bana.Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Boşandım canım ben :) yapmadınız dediğiniz her şeyi fazlasıyla yaptım, burada her şeyi yazamıyoruz sonuçta değil mi? Her saniyeyi yazsak hayatımız sığmaz. Üstünkörü anlaşılır şekilde muzdarip olduğumuz konuları anlatıyoruz.Esinizi kapı dışarı atmak icin 100 tane sebebiniz varken yapmadınız. Baskasinin konusunda atip tutmayin bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?