- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
disari cikip gezecek kadar iyiyken bir cay -tatli ikilisi icin hamileligi one surmek olmamis . bence hos olmamis bu davranis .
Sebebi şu ya da bu. Burada olduğunuz sürece babanı sizi ayrı düşünmüyor demekki. Bir de sürekli böyle bir şey olmayacak demek ki hani deseniz sürekli gelirler. Zaten kalıcı olarak yaşamıyorsunuz bile. İnsanlar da ona bozulmuştur.Biz normalde ailemizden 10.000km uzakta, okyanus asiri bir ulkede yasiyoruz. Su an ozel bir surecte oldugumuz icin Turkiye'deyiz birkac ayligina. Yoksa benim ailemle surekli yanyana yasamam imkansiz gibi bir sey
Eşinle aynı kafadayız. Ora sizin özel alanınız. Emrivakiye rağmen agirlamissiniz. Ben olsam evden çıkardım. Aradiklarinda ise babamla şimdi konuştum. Evde değiliz, bir dahaki sefere haberli gelirseniz görüşelim inşallah derim. Gorgu diye birsey var. Gelirken birsey alıp gelmişler mi?Acikcasi eve almak istemedik, teklif etmedik. Benim esim yabanci ve catkapi gelme olayina alisik degil, ilk bastan ayaklarini kesmek istedi cunku direkt bu bize saygisizlik diye tepki gosterdi. Yine de iyi agirladi ama keske haber verseydiniz onceden diye de soyledi.
Eşinle aynı kafadayız. Ora sizin özel alanınız. Emrivakiye rağmen agirlamissiniz. Ben olsam evden çıkardım. Aradiklarinda ise babamla şimdi konuştum. Evde değiliz, bir dahaki sefere haberli gelirseniz görüşelim inşallah derim. Gorgu diye birsey var. Gelirken birsey alıp gelmişler mi?
mesajinizda hamilelik yazdiginiz icin onu yazdim aslinda bence hos degil .kirk yilda bir madem boyle bir sey oldu bir cay yapip hazir tatli koyardim . evinize sokmamaniz bence cok ayip yani bilemedim yigenim bana yapsa kirilirdim ayni sey tekrarlarsa o zaman davranisim farkli olabilirdi .Yok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Ne güzel işte sahile yemeğe goturmuşsunuz.Maksat zaten sizi görmek değil mi ? Ha evde ha sahilde.Laf söylemeden yetip içip gittiler arkanızdan babanızı arayıp şikayet ettilerse çok ayıp.Kesin böyle olduysa arayıp dertleri neymiş sorardım.Babanızın üstüne gitmeyin belli ki el lafıyla kızına tavır alabilen biri.........Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
mesajinizda hamilelik yazdiginiz icin onu yazdim aslinda bence hos degil .kirk yilda bir madem boyle bir sey oldu bir cay yapip hazir tatli koyardim . evinize sokmamaniz bence cok ayip yani bilemedim yigenim bana yapsa kirilirdim ayni sey tekrarlarsa o zaman davranisim farkli olabilirdi .
Ben aileyi ikili sinirlar zorlanmadikca idare edebilirim kafasindayim .amcanizi evinizde agirlayabilceginiz tek durum buymus onu da iki saat idare edebilirdim muhtelemen omur boyu bir daha boyle bir durum olmucak arkamda kirginlik birakmazdimHaklisiniz samimi olsak belki daha farkli olurdu. Ama ben amcami en son 7-8 sene once gordum, yengemi hayatimda ikinci defa gordum (ikinci evliligi) aramizda bir bag yoktu yani.
Ne güzel işte sahile yemeğe goturmuşsunuz.Maksat zaten sizi görmek değil mi ? Ha evde ha sahilde.Laf söylemeden yetip içip gittiler arkanızdan babanızı arayıp şikayet ettilerse çok ayıp.Kesin böyle olduysa arayıp dertleri neymiş sorardım.Babanızın üstüne gitmeyin belli ki el lafıyla kızına tavır alabilen biri.........
Kusura bakmayın ama babanız haklı. İyi yine bir şey dememiş. Amcanız üstelik kuşaklar ötesi bir akraba değil. Ailenizden biri, ayıp olmuş. Zaten kendi ailenizden biri amcanız yani, geldiklerinde birer çay ikram edip, durumu izah edebilirdiniz. Çok zor geçiyor hamileliğim falan filan üzerine de biraz katarak abartarak. Hazırlık yapamadım sizde yabancı değilsiniz diyebilir, sonrasında yemek için dışarı çıkabilirdiniz. Amcanız da kendini kötü ve el gibi hissetmiştir muhtemelenHerkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.
Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...
Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.
Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.
Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Bence de ayıp olmuş. Bahçenizde çay yanına hazır birşeyler verseniz daha iyi olurdu. İlla sizden hizmet bekleyen olmazdı. Kadınlar yardım ederdi. Veya eşiniz hazirlayabilirdi çayı. Anneniz yanda değil miydi o da yardım edebilirdi..
Zaten şu an öyle bir oldu ki gitmesen gitmedi diyor insanlar..gitsen bir garip davranıyorlar. Israr kıyamet çağırmayana gitmiyorum ama mesela bebeği olan oluyor. Özellikle belirtiyor doktor misafir alma dedi diye. Haliyle ben de gitmedim bir akrabama. Sonrada annesi falan bozuluyor bebeği oldu gormediler diye. Böyle saçma bir hal aldı misafirlik olayı. Tamam düşüncesiz misafir de çok ama ev biraz derli toplu ise bir çay bir kahve ile de insanlar ağırlanir. Yemeğe değil sizi görmeye geliyorlar.
Yani haklı adam ne yapacaktı? Bu kadar yakın akrabalardan da kaçan insanları hiç anlayamam..Gun icindeydi, annem de babam da ev disinda calisiyor o yuzden evde yoklardi. Biz esimle evden calisiyoruz ondan babam evdeler demis, konum atmis falan bize hic haber veren yok. Hatta babam beni yarim saat kala aramasa ne amcam ne yengem aramayip direkt geleceklermis. Babama istemiyorum agirlayamam dedim ama o zaman kapiyi acma ben bir sey diyemem diye butun topu bana atti.
Kusura bakmayın ama babanız haklı. İyi yine bir şey dememiş. Amcanız üstelik kuşaklar ötesi bir akraba değil. Ailenizden biri, ayıp olmuş. Zaten kendi ailenizden biri amcanız yani, geldiklerinde birer çay ikram edip, durumu izah edebilirdiniz. Çok zor geçiyor hamileliğim falan filan üzerine de biraz katarak abartarak. Hazırlık yapamadım sizde yabancı değilsiniz diyebilir, sonrasında yemek için dışarı çıkabilirdiniz. Amcanız da kendini kötü ve el gibi hissetmiştir muhtemelen
Hamileden is bekleyip umdugunu bulamayan yenge, ortaligi karistirmis anlasilan.
Bence sahane yapmissiniz, eve tikismak yerine sahilde efil efil yemissiniz iste... ben mutlu olurdum sahsen.
babanın emrivakisine karşı yapılacak en iyi şeyi yapmışsın. bravo. maksat sizi görmekse görmüşler işte, ağırlamışsınız ne güzel. 4 kişilik akşam yemeği dışarda kimbilir kaça patladı bu devirde. babanızın da keyfi bilir.
Insanlarin illa evde oturma istegini asla anlamıyorum. Maksat birbirini gormek ise nerede oldugunun ne onemi var ki. Ha evde çay vermissin ha disarida yemek yemissin. Niye ayip olsun ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?