Merhaba arkadaşlar çok çaresizim ve acılarla dolu bir hayatım var. Yardımınıza ihtiyacım var. Ben daha 24 yaşındayım. Ayrı anne babanın çocuğyum. Mutsuz ve acı dolu bir çocukluğum oldu. Çalışkan olmama rağmen gençlik zamanıma geldi lise birden okulu terk ettim. İşe girip çalışırken şu an evli olduğum eşimle tanıştım. Sandım ki mutlu olurum. O Kürt ben Türk 17 yaşında evlendim. Bir sene içinde çocuğum oldu köye gelin geldim. O zaman evin içine girdim. Kayınlarım gorumcelerim on kişinin içine. Koy işi yaptım. Ne deseler yapmaya çalıştım. Mutlu değildim. Çocuğum yalını doldurduğunda çalışmak istedim kadının ezildiği bu yerde çalışmak oyle zordu ki zar zor ikna ettim. Sonra çalışırken içimde ukde kalan okuluma devam etmek istedim. O ayrı bir savaştı. Düşünsenize çocuk yapmanın güç olduğu yerde kadının ezildiği yerde ben çalışıp okumaya çalıştım. Lise bitti. Şimdi univ bitti son sınavı verdim. Tek arzum kpss yüksek puan almak atanmak. Eşimi sevmiyorum yaşanılan 7 yıldır acılar beni bitirdi sevgimi öldürdü kızım için sürdürmek zorunda kaldığım bir yuva bu. Gidecek yerim yok ailem yok
insanlar acımasız. Ve dersim ikinci çocuk. Kızım doğduğundan beri üstüme geliyorlar. Her gün ağlıyorum. Falancanın 4 çocuğu var. Sen ne için okuyorsun b.k okuyorsun diyio düşman gibi bakanlar. Çaresizim. Kızım bike kardeş ister
Dışarıda eşinin içkisi kumarı karı kızı yok mu. Op başına koy derler. Aynı evde iki zıt insan. Her gun acı gözyaşı. Anlayışsızlık. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum bunları yazarken bile ağlıyorum lutfen beni anlayın
Ne güzel o kadar engeli aşmışsın, kalmış bir sınav.
Bu azimle onu da aşarsın sen.
Madem bu kadar baskı altındasın bir iş bul önce.
Sınavla birlikte idare etmeye çalış.
Ayrılmak istediğini söyle eşine.
Zor olur ama kafan rahat olur en azından..
Duyguların net çünkü..
Yüzmüşsünüz yüzmüşsünüz kuyruğuna gelmişsiniz.
Sizde bu azim oldukça KPSS'yi de kazanırsınız Allah'ın izniyle.
KPSS ile atanıp elinize mesleğinizi alana dek ayrılma konusunu açmayın derim ben,hele bir ekonomik bağımsızlığınızı kazanıp kendi ayaklarınız üzerinde durun ve çocuğunuza bakabilecek durumda olun,ondan sonra tekrar düşünürsünüz ayrılıp ayrılmayacağınızı.
Hem çalışan bir bayan olursanız belki de eşinizin size yaklaşımı da değişir ister istemez ?
Allah kolaylık versin,dilerim bu yıl atanırsınız :26:
Siz bu azimle cok da guzel atanirsiniz :) Ayrilirsiniz o zaman da .Ama kurtlerde ayrilik konusu bile sorun yaratabilir degil mi namus meselesine filan cevirmesinler bir de.
Offf bende senin gibii okwumadim.caliskandim.ama esimle 17yasinda evlendimm.ve devam etmedimmm..ailem cok israr ettii.bense okursame sim calistirmaz die ugrasmadimm.cunku gercekten calistirmam diodu.kiskancliktann.ama simdi calis diooo..bense simdi ne is yapim kiiii bu satten sonraa....sakin birakma devammmmmmm.cok guzel basarmissin...sakin pesetme...neden agliyorsunn.aglamakla bir sey olsaydi ben padisah olmustum.aglama hirs yappppp..ve daha ne yapabilirim de..daha daha..planlar yap ve uygulaa...diger insanlarin ne dedigi seni neden uzuyorki.onlarida kucumsemiyorum.cunku ole gormus oyle yasamislar..aglamakla pisikolojin bozulur.ben gibi simdi tansiyon hastasi olursun.genc yasta.....hadi oku ve kurtar kendini....insan isterse herseyi yaparr...ben kimsesizim deme
.kimsesizlerin kimsesi ALLAH VAR..
Merhaba arkadaşlar çok çaresizim ve acılarla dolu bir hayatım var. Yardımınıza ihtiyacım var. Ben daha 24 yaşındayım. Ayrı anne babanın çocuğyum. Mutsuz ve acı dolu bir çocukluğum oldu. Çalışkan olmama rağmen gençlik zamanıma geldi lise birden okulu terk ettim. İşe girip çalışırken şu an evli olduğum eşimle tanıştım. Sandım ki mutlu olurum. O Kürt ben Türk 17 yaşında evlendim. Bir sene içinde çocuğum oldu köye gelin geldim. O zaman evin içine girdim. Kayınlarım gorumcelerim on kişinin içine. Koy işi yaptım. Ne deseler yapmaya çalıştım. Mutlu değildim. Çocuğum yalını doldurduğunda çalışmak istedim kadının ezildiği bu yerde çalışmak oyle zordu ki zar zor ikna ettim. Sonra çalışırken içimde ukde kalan okuluma devam etmek istedim. O ayrı bir savaştı. Düşünsenize çocuk yapmanın güç olduğu yerde kadının ezildiği yerde ben çalışıp okumaya çalıştım. Lise bitti. Şimdi univ bitti son sınavı verdim. Tek arzum kpss yüksek puan almak atanmak. Eşimi sevmiyorum yaşanılan 7 yıldır acılar beni bitirdi sevgimi öldürdü kızım için sürdürmek zorunda kaldığım bir yuva bu. Gidecek yerim yok ailem yok
insanlar acımasız. Ve dersim ikinci çocuk. Kızım doğduğundan beri üstüme geliyorlar. Her gün ağlıyorum. Falancanın 4 çocuğu var. Sen ne için okuyorsun b.k okuyorsun diyio düşman gibi bakanlar. Çaresizim. Kızım bike kardeş ister
Dışarıda eşinin içkisi kumarı karı kızı yok mu. Op başına koy derler. Aynı evde iki zıt insan. Her gun acı gözyaşı. Anlayışsızlık. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum bunları yazarken bile ağlıyorum lutfen beni anlayın
Arkadaşlar o kadar kötüyüm ki o kadar kötüyüm ki
Arkadaşlar o kadar kötüyüm ki o kadar kötüyüm ki
İlk başta Allaha şükredip ve sabırla ona dua edip ondan isteyeceksin. Sen gurur duyulacak bir iş yapmışsın evet hataların olmuş ama hatalarından ders çıkartmışsın. Maşallah o kadar sıkıntının içinde hem lise hem ünv bitirmişsin. Atanırsan benim sana tavsiyem eşinden ayrıl ve kızınla güzel bir gelecek kur belki burdan söylemesi basit diyeceksin ama senin için tek kurtuluş yolu bu sakın pes etme ve duanın gücüne inan. Zeki olmasan asla o kadar dersi veremezdin. Beni çok etkiledin senin için dua edeceğim. Başkada diyecek bişey bulamıyorum ama ikinci çocuk için diren atlatmaya çalış onada yazık olur. Allahım yardımcın olsun
gerçekten azimliysen bu konuda kimsenin senin umutlarını yıkmasına izin verme.anladığım kadarıyla eşinle kültür farkıda yaşıyorsun ama eşinin çalışmana izin vermesi iyi bişey eşin çok ders çalışıp onunla ilgilenmemenden rahatsız gibi geldi.bide bizim doğu mantığı çalışan kadının burnu havada olur laf dinlemez söz geçirilmez çocuk yapmaz gibi cahilce yaklaşımları hayatınızı etkilemiş durumda sen bunların hiçbirine kulak asma ve hayallerini gerçekleştir.hiçbir şekilde kendini kötü hissetme eşinlede aranı iyi tutmaya bak gönlünü yap kafan rahat olsun kavga gürültüde psikolojini çok etkiler ona güzel bir dille hayallerinden bahset o hayallerde oda olsun eşini yanına alırsan desteğini kazanırsan elalemin dediği hiç önemli olmaz canım kendini kötü hissetme inan daha kötü hayatlar var.........
Allah razı olsun kardeşim ama bu çok farklı bir durum. Ben eşimi sevemiyorum artık. o kadar canımı yaktı ki o kadar şeyler yaşandı ki insan bir kere sevemeyince olmuyor. Neyi anladım biliyor musun. Birini sevmeye çalışmak zor ama olabilen bir yol. Ama sevmekten vazgeçtiğin birine tahammül etmek var ya ölüm gibi. Selamı bile batıyor sana. Oysa benim böyle bir hayalim yoktu. Hiç bir aile hayatım olmadı. O kadar istedim ki mutlu bir yuvam olsun. Anlayış huzur dolu. Nefret ettim anne babamdan küçükken madem bakmayacaklardı niye doğurdular niye ayrıldılar. İnsan neden nefret ederse küçük görürse yaşıyormuş
İnsanın kimsesi olmasın dostu, konusu komşusu. Ama ailesi olsun. Aile iyi de olsa kötü de olsa yanında olsun. O zaman asla sırtı yere gelmez. Benim babam daha torununu görmemiş. Kızıma bir deden var diyemiyorum neden evlendi kadın bizi istemez. Bu kadar acı bir şey. Hala bir hasret var bende baba hasreti. Ölse mezarını ziyaret eder hasret giderirsin o da yok. Arayamıyorsun soramıyorsun. Hayat çok acımasız
İnanın bu yaşta o kadar acılar sığdırdım ki şu küçük bedenime. bir kere gitmeyi denedim dediğiniz gibi laflar çıktı. Ailem de destek olmayınca paşa paşa dönmek zorunda kaldım. Olan kızımın pskilojisine oldu. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
Ne yapacağımı neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyorum artık. Ağlamadığım kendimden geçmediğim gün yok. Gözyaşımı silip toparlanmaya çalışmaktan yoruldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?