How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Caresizim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi urbi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

urbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
3
0
36
- Yurtdışı
Merhaba Ablalarim
Ben 23 yasindayim ve cok caresizim... o yuzden tecrubeli ablalarimin yardimina ihtiyacim var..
19 yasinda 5 senedir flort ettigim biri ile evlendim.. kendisi ile netten tanistik.. ailemi karsima aldim geldi istedi beni.. evlendik.. a-z ye herseyi ailem karsiladi biz cok fakiriz dediler.. ailem simartti bunu.. ben yurt disinda yasiyorum bu turkiyeden..
resmen evin vaz gecilmez bir ferdi oldu.. benim yasadigim ulke 24 yas kanunu oldugu icin baska ulkeye tasindik.. burda oturumunu aldi.. ve bir sene sonra beni ailemin yanina yolladi.. bazi sorunlarimiz vardi cok kiskanctti.. kendi kuzenlerimden kiskanir.. kafasinda senoryo kurar ve gercekten kendi inanirdi.. babamlara tatile diye yolladi ve basti turkiye kacti..
daha sonra babam aradiginda kiziniz beni aldatti dedi.. benimle sirf sizin istediginiz adamla evlenmemek icin evlenmis dedi.. bunuda sagdan soldan duymus.. evet beni isteyen vardi ama ben kendi istediigimi sectim.. beni isteyenlerde cok zengindi.. ailem sirf onunla evlendigim icin ikiye ayrilmisti bunu goze alarak onla evlendim.. bir oda bir salonda onun icin kaldim.. hemde 3 baska kisi ile.. annesi ebesi abisi ile. bes kisi anlicaniz bir oda bir salonluk evde yasiyorduk sustum..s evdigim icin..
nasil olsa burda misafirim dedim.. neyse..
biz ayrildik.. bu pisman oldu bana tlf etti.. ben ayri ev tuttum.. bu busefer turkiyeden baska bir ulkeye gecis yapti.. ben onu yanima beklerken.. sinir disi ettirene kadar bir sene ugrastim.. geri donus yapmak zorunda kaldi turkiyeye,,
sonra.. bir sene hic konusmadik.. simdi ailem ya ona bir sans verirsin yadeyse seni baskasi ile evlendircez dediler..
cevrem rahat vermiyor.. bende onla iletisime gectim.. tlf da gorustuk.. onunla bir sans daha verelim sebebsiz ayrildik dedik.. ona delliller sundum aldatmadigima dahil.. oda kiskanclik yaptini anladi.. ama guvenemiyorum ona..
evliligimiz boyu yuzuk takmayan adam yuzuk takiyor alyans..
baska biri varmi diyorum hayir diyor..
ama gece msn de gorusurken tlf cagri geldiginde birden
ya elektrigi gider ya pc bozulur bana cevrim disi olur..
cogu zaman tlf ettigimde tlf mesgule alir.. isi bahane eder bir kac saat sonra arar.. aradiginda hep disardadadir.. evin icinde konusmaz..
isten hep gec ciktigini soyluyor.. oysa pinarin malzemelerini bakkala satiyor o iste calisan bir insan sabah 6-23 gibimi calisir? tr deki sistemi bilmiyorumki..
hep beni sucluyor.. sen beni idare edemedin diyor..
msnde on dk konusunca karsimda uyukluypr ve cikiyor..
yanina geleyim dyorum.. kabul etmiyor.. uzaktan yuva kurtarilmaz diyorum.. simdi gelirsen daha gecmisi unutamadim diyor..
ne yapacagim sasirdim..
turkiyedede bosamiyor beni.. biz tek burda bosandik..
kiskancligindan turkiyede bosamadi beni..
ne yapacagim bilmiyorumki :( ortak arkadaslarimiz var..
herkezin dedigi su.. senin adam ayakli yalan makinesi..
seni kandiriyor.. biz onu yalanlari ile sevdik.. onun iki kotu huyu var.. birir yalanlari digeri ise uydurdugu kurdugu hayal dunyasina inanmasi.. ama senide gercekten sevdi diyorlar.. bana isteyim deyip arkadaslarin hayir bizle gayfedeydi dedigi oluyor ama arkadaslarinida ispiyonliyamamki.. napmaliyim ben?

ben senin yerinde olsam tamamen soyutlarım kendimi o adamdan...türkiyede de boşanmayı sağlar sırra kadem basarım ortak arkadaşlarla da görüşmem..yaşadıkların için seni yargılayamam sevmişsin..gözünü karartıp yaşamanın ne demek olduğunu bilirim...ablamı sildim bende sevdiğim adam için... dert deil eğer hayatının sonuna kadar yanında olacağına inanıosan o insan için herşeyden vazgeçmeli insan...ama senin zamanın geçmiş çoktan üzülme sadece soyutla kendini ondan ...hayırlısı olsun üzülme sakın

çok zor durumun:(ama hayatına yön wermelisin böyle yürümez sewen insnda böyle yapmaz kıyamaz sewdiğine sen nerdesin şimdi

Açık konuşmak gerekirse fazlasıyla problemlı bır ınsana benzıyor yanına geleyım dıyorsun buna ızın bıle vermıyor bebeğiniz yok sanırım zaten boşanmışsın nedense bir çok insana bir şans daha ver be arkadasım derdım ama bunu söylemek ıcımden gelmedı cnm ama sen herseyın en dogrusuna karar verırsın tabıkı ölç biç... Umarım hayatın boyunca yüzün güler sevdiğin insan dos dogru bir erkek olur ve bu yazdıkların sadece gecmıste kalır

hala şans mı vermeyi dusunuyosun canım...

bırakın su cevreyi allah askına.. cevre mi kurtarcak koca omrunu... kusura bakma ama bana bes para etmez bir adammıs gibi geldi..

yol yakınken kac kurtul...

Tek sorunu yalanı ve kurduğu hayal dünyasına inanması?

Başka sorun aramayın zaten.. Bunlar yeterli...
Eşiniz kurduğu hayallerine inanıyorsa.. şizofren bile olabilir... bilemiyorum.. bir doktora görünmesi lazım...
Ayrıca eşiniz farklı hayallerde kurmaya başlayabilir...

Çok gençsiniz... Arkanızda mükemmel bir aile var, gördüğüm kadarıyla...
Yalan söyleyen ve güveninizi sarsan, sizi olup olmadık yerde suçlayan bir adamla... yürümez zaten...
Bence Türkiye'de de işlemlerinizi başlatmanız en hayırlısı, ancak en iyisini siz bilirsiniz...

19 yasında 5 yıllık flörtünüz ile evlendiniz yani 14 yasında tanısmıstınız..

siz evliyken alyans takmayan adam şimdi alyans takıyor..

yanına geleyim diyorsunuz daha geçmişi unutamadım diyor

size iftira atmıs siz ona deliller sundum diyorsunuz..

aileniz ya o ya baskası demiş, onun sanki tutulacak tarafı varmıs gibi aramıssınız...

gidin bi köprüden atın kendinizi ama bu adamla konusmayın, görüşmeyin..

ne anlamı var kendini bu kdr ezdirmenin hiçe saydırmanın acaba ben anlamadımki?

sizi sevse ne olacak adam yalancının tekii..

kacın bu adamdan kacın.. ardınıza bile bakmayn..

adam demek bile tuhaf oldu..

canım yaşadıklarına çok üzüldüm özellikle ailenin seni başkasıyla evlendiririz baskısı bana çok saçma geldi insan evladını bu şekile zora sokarmı

adamın şu anda alyans takması,nişanlandığı gibi bir izlenim oluşturdu bende:34:

"Biz onu yalanları ile sevdik" bu nasıl bir cümledir ya! Yalan nasıl sevilir bana bi anlatabilir misiniz?

Bence siz çaresiz falan değilsiniz, gözlerinizi bağlamışsınız, körü körüne saçma sapan bir adamın peşinden sürükleniyorsunuz?

Adam sizi parmağında oynatıyor, siz de alyans takmaya başlamış diyorsunuz!

Daha çok şey yazardım ama neyse!

cnm hala ne yapmalıyım mı diyorsun....güzelim bu adam seni kaç defa aldatmıştır belli değildir emin ol....çünkü bu elekt.gitmeler bilmem neler hepsi onun çok kuvvetli işaretleri....bunca yalan dolana rağmen onunla barışmayı düşünüyorsan bence psikologla görüş gerçekten ne yapman açık beyan ortadayken eğer hala yapman gerekeni yapmıyorsan bunun altında başka birşey vardır ne biliyim onu çok seviyordundur(eğer seviyorsan durumunda iyiyse niye hala Türkiye ye gitmedin???) ya da ne biliyim evlenip boşanmış olmak ağırlığını kaldıramamaktan ailenin istediği kişiyle evlendirilmekten korkuyorsundur vs.vs.

Son düzenleme:
19 yaşında 5 yıllık flört ettiğin adamla evlendin. yani 14 yaşında tanıştınız 5 yıl net üzerinden görüştünüz. 19 yaşına girdiğinde ise evlendiniz 1 yıl sonra olaylar patlak verdi. sen şimdi 23 yaşındasın. 3 yıldır askıda olan aslında bitmiş ilişki için mi bu telaş. yurtdışında gayfe yoktur belki ondan yabancılık çekmiştir. belki de seni ebesiyle yaşatmak istememiştir. üzülmüştür adına. bilemeyiz.

Son düzenleme:
bu adamın güvenilir elle tutulur bir yanı yok ki:50:yalan söylemesi sana iftara atması kıskançık yapması barışmak için hiç çaba sarfetmemesi ayrılmak için yeterli değil mi sence.zaten yaşadığın ülkede boşanmışsın artık kendi hayatına bak bu adamla tüm ilişkini kes canım:31:

Sana acı çektiren bir evin sorumluluğunu üstlenemeyen insana yeniden güvenebilecek misin?

İnan eşimle ayrılabilmeyi becerebilsek adam gibi; birdaha asla onunla olmayı istemem;

Bir insan neyse o değişmez;

Tüm bunları yapmanın sebebi ailenin ya ona şans ver ya başkasıyla evlendireceğiz demesinden mi? Sen de bu baskıya yenildin öyle mi? Cnm sen 19 yaşında ailenin istemediği biriyle evlenebilmeyi göze alıp ailene rest çekmişsin zaten. Şimdi neden korkuyorsun. Hazır evini tutmuşsun, düzenini kurmuşsun. Sana sadece yurtdışı vizesi gözüyle bakan bir adamdan ne umuyorsun allah aşkına?

Okuyorum düşünüyorum yazıyorum siliyorum tekrar okuyorum anlamıyorum inanamıyorum gençlik bu mu böyle mi yetişiyorlar üstelik de eğitimini beğenmediğimiz ülkede değil başka bir ülkede şartları daha iyi diye bildiğimiz bir ülkede nasıl neden

hepinizin cevablarina ayri ayri tsk ederim.. oncelikle hersey cok guzeldi.. ya yazacak cok sey var aslinda.. ben ki kendi dugunumu bile hafizamdan silmis bir insanim.. kaynanam yuzunden.. bir kurus bile harcamadiklari halde dugunu sanki onlar yapmis gibi afra tafralari vardi.. her saniyem goz yasi ile gecti.. onu birakin dugunde takilan altinlari bile borc odicez dediler neyin borcu varsa.. ailemden ve bizim taraftan gelen altinlari bana verdiler yukarda Allah var inkar edemem ama.. kendi taraftakilerini hep aldilar.. benim bildigim genclere yardim olsun diye genclere verilir.. en mutlu animizda bile kadin siz orda mutlusunuz der biz sefil icindeyiz deyip gunumuzu boza biliyordu.. sonra esim bunalima girmeye basladi annem orda kotu ben burda rahatim o degil diye ikilimler yasadi.. buraya geldiginden bir ay sonra bu bunalimlar oldu geceleri uyuyamiyordu.. abisi hapise girdi... daha sonralari cevre edindigi kisiler saglam ayak degildi kumara basladii ben kumardan uzak tutmak icin ne cektim.... kumar dedigimde idda yanii ama hastalik gibiydi hergun cebinden abarti degil 20 idda kuponu buluyordum.. gunde en az 20 TL kumar ediyor turkiyede.. ben yinede sevdim.. Beni avrupa icin istedigini dusunmuyorum uzerime titrerdi.. inkar edemem.. geceleri uzerim acik olsa orter hasta olsam sabaha kadar uyumaz.. yemek yapmadigim gunler sorun degil der gel bugunde disarda yiyelim derdi.. ev temizliginde hali ve cam sildirmezdi.. cami kiskancligindan sildirmezdi de haliyi bizim hali biraz tuhafti yeni oldugundan sanirim hep kil yun olurdu.. kendisi silerdi anladigindan degl sadece yorucu idi belini incitirsin gibisinden.. evliligimizin son zamanlarinda beni zencide etmeye basladi.. dun sordum.. neden diye.. bana kiskanclik dedi.. nasil bir histir bilirmisin sevdiginin senle sirf ailesine inat olsun diye evlendigini dusunmek dedi.. benimle neden paylasmadin dedim. inkar edecektin dedi.. peki dedim neden sonra avrupaya gittin? madem beni avrupa icin istemedin? beni neden kandirdin dedim.. intikam almak icin dedi.. daha sonra ben onu attirinca arkadaslar bana kizda ayarlamisti ama gitmek istemedim dedi.. iliskin varmi bak alyans takiyrsun dedim.. yok yeni bir iliskimi bitirdim zaten bir iliskiye giremiyorum.. guven sorunu var senden sonra dedi.. alyans ne icin dedim.. evli sansinlarda bana bulasmasinlar diye dedi.. herseye bir cevabi olmasi beni korkutuyor.. benim de hayatima birileri girmek istedi ama aklim hep bundaydi acikcasi.. ben cok sevdim bunu.. kiziyorum ediyorum ama.. sesini duyunca onu gorunce tum ofkem diniyor.. neden gelmemi istemiyorsun yanina dedim.. gelirsen biterim dedi.. iki sene seni unutturmadi bana.. yanima gelirsen ve tartisir ayrilirsak kendimi toplayamam.. once gereksiz yere bosanmisiz biz bunu sindirmem lazimki.. iki seneyi sindirmem lazimki seninle sifirdan basliyalim.. simdi cikip gelirsen ozledim seni ve kavga eder ayrilirsak bu bana cok agir gelir dedi.. bilmiyorum guvenemiyorum karanlik bir seyler var.. onu halen seviyorum aslinda sabaha kadar dusundum bu konuda ama.. ya iki senede yasadiklarimi ben bilirim.. benim yolumuda kestiler dulum diye... avrupa avrupada sonucta yasadigin yerde turkler var zihniyet ayni oldumu avrupadada olsan turkiyedede ayni.. adamin biri resmen ortada kaldin seni ben alim diyor..
yoruldum acikcasi bende sahipsiz olmaktan iki sene boyunca ezildim.. dun kizkardesimin hamile oldugunu ogrendim.. sevinemedim.. kendi hamileligim geldi aklima stresten dusurmustum cocugu tam ayrildigimizda bir aylik hamile idim ve cocugu dusurdum..
tam onu unuttum derken hep zombi gibi karsima cikar oldu.. iki sene boyuncada boyleydi unuttum devam ettim yoluma derken karsima cikti..

Back